Monday, October 13, 2014

:: Boat Noodle, Empire Damansara ::

Kite sebenarnye dh lama dh tingin nak makan boat noodle nie..tp xberkesempatan nak gie..so last wekeend, as usual, dapur mmg rehat la, kiteorg dinner kat luar..mok mok tanye nak makan ape..hurmmmm, pikir punye pikir sekaliiii, 

binik, "haaaaa, jom kite makan boat noodle tuh nak?"..
lakik, "boleh je"..

Boleh saje somiku ituwwww..alhamdulillah, wat masa nie somiku masih lagik me-realisasi-kan ketinginan isteewwwiiiinyewwww..ngeeeee..shuweet!!..huahuahua..tp kan bile tang makan, kiteorg mmg selalu ade masalah..sbb kalau nak makan kat luar mok mok mesti tanye kite nak makan ape..sbb katenye kite nie yg selalu memilih makanan..selalu tingin itu ini..tp bile time nak gie makan selalu blank xtau nak makan ape..

Kami saje ke or u'ollsssss pun ade masalah gitu???..kihkihkih..

Okayh, where were we???..owhhh yaaaaa, mee bot..mee bot..aahahaha..

Boat noodle nie bertempat di Empire Damansara, Damansara Perdana..nak masuk Empire Damansara nie adalah jalan yg nak masuk area LHDN or Flora Damansara..masuk je simpang kiri, dh boleh nmpk dh Empire Damansara..

Kalau still xboleh nmpk the clear picture, sila on Waze dan taip Empire Damansara..kate pun enpon memasing dh sanggeh kan..kihkihkih..

Nak makan boat noodle nie kene queue hokeyhhh.. siap ade number lagik u'ollsss..time tuh ade la dlm half an hour kiteorg tunggu..or maybe lebih..luperrr la puloppppss..
 duduk la kami kat tepi 7e sebelah boat noodle tuh menunggu..ishhh gonjeng betul kaki qisya..xsuke betul bile kuau jauh2, kaki gonjeng gitu..kasut mmg kite bawak..simpan dlm enbeg..selalu pakaikan dlm kete tp time tuh kenapa tah xpakaikan kat kete..ingat dh smp tmpt tuh baru nak pakaikan la..sekaliiiii, sebelah kasut je yg kite jmp..sebelah lagik tertinggal dlm kete..haiyooooo..
 kedai tuh punye space mmg amat amat comel..tecikkkk jeewww..sbb tuh la kene menunggu..
 gegau la puloppp gambau..hurmmm..
 memule order yg ini jewwwww..ye la pestime kan..mana la nak tau budget perut sorang boleh makan berapa mangkuk..portion amat halus sekali slurppp jeee..kalau portion gitu mmg celah gigi mok mok jewwww..

Tp utk org yg sgt pantang makan dlm mangkuk yg bersumbing2 tuh, rasenye bole pikir banyak kali la nak gie ke idok..sebab mangkuk2 kat situ kebanyakannye bersumbing..mcm kami bukan la kate xkisah makan dlm mangkuk or pinggang sumbing, pantang gak sebenarnye, tp tuh laaaa, nak wat mcm mana..bedal je la..
 jgn tetipu yeee..time nie bukannye dh abis makan..sebenarnye kami menunggu makanan utk di-topup..
tadaaaaaa..ini la yg dinanti..makin byk lak..ahahahaha..nmpk x nmpk x byk kan mangkuk yg sumbing..
 air kami..honey lemon ice..
our boat noodle tower..dh rase mcm makan sushi dh susun bertingkek2 gitu..hahaha..

Ade yg makan berdua gak tp lagik tinggi tower dieorg dr we'ollsssss..hehe..

Overall, sedap la..rege satu bowl RM1.90..kite prefer yg soup dr dry..

Boleh la makan lagik pasnie..hehe..

5 comments:

  1. teringin nak makan sini..tp xthula husb suka tak makan camni..uhuk..

    ReplyDelete
  2. 1st time tengok n tau..hehe..cm best gak

    ReplyDelete
  3. sm je la kami laki bini, bab mkn mmg blank.. wuuu, rsnya ada tgk kt ig hanis zalikha kot psl tmpt mkn ni... pemes emes

    ReplyDelete
  4. amboiiiii ni mencabar cabar suruh kier pegi try niii..

    ReplyDelete
  5. tu la tgk gk psl boat noodle ni..dh mcm sushi susun tgi camtu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...