Thursday, June 21, 2012

:: Bile Gegurl Sudah Berhijab ::

Alhamdulillah skang nie dh insaf skit..kuikuikui..alhamdulillah jugak sbb ALLAH s.w.t telah bukak pintu hati gegurl utk berubah dan utk berhijrah..bkn berhijrah utk ke New York ye kengkawan..no no no, bile tahun pun xtau la dpt pindah sana..hehehhe..before nie mg dh terdetik dh nak bertudung sebenarnye..puncanye time tuh nak gie JAIS Shah Alam utk wat kad nikah laaa..nak masuk sana kan kene tutup aurat..so alang2 gegurl pakai la tudung terus..dr pakai selendang jer..ntah nape ari tuh tergedik lebih nak pakai tudung yg betul2..

Before gie JAIS tuh singgah umah mak jap..nak rembat pinjam tudung mak sbb nak kene amek gambo passport kann..gegurl sendri mana la ado tudung..takat selendang je ado laaaaa..bile dh amek gambo kat kedai gambo, cina tuh tegur "wahhh amoiiiiii, u manyak cantik la amoiii dlm ini gambar"..kembang muntut gegurl time tuh..dan dan je ahpek tuh tau..puji sbb gegurl bg bisnes..waakakakakaka.tp bkn sbb ahpek tuh tegur tau punca gegurl nak pakai tudung..time tuh dh terbukak dh sebenarnye..siap tanye mok mok lagi time otw nak ke JAIS tuh..

gegurl : sayangggg, kalau i nak pakai tudung okayh x?..
mok mok : haaaaa, okayh je..tp make sure pakai jgn bukak2 dh..
kalau takat nak pakai pastu nak bukak, baik jgn pakai..
gegurl : ehh mana ade..kalau pakai insyALLAH pakai terus..
mok mok : kalau mcm tuh pakai la..
gegurl : insyaALLAH, nak kene tukar baju2 i dulu..baju2 i kan byk yg x semenggah..
mok mok : sape suruh baju u semua x semenggah..hehehe..
gegurl : erkkk!!!..

Sebelum betul2 pakai tudung nie kan, gegurl saje je ckp ngan diah n gurlfriends nak crk tudung utk wat stock tau..tp xtau lagi bile nak pakai..gurlfriends gegurl ado gak tanye bile nak pakai tudung..gegurl pun ckp laaaa, "nnt aku bg surprise..xleh nak ckp bile..kang bile ckp tp kene time xpakai, ckp aku poyo2 plak"..kihkihkih..pastu try2 pakai gie opis je nak test2..memula pening2 kepala sbb x biasa..dh lama2 dh okayh..bile pakai tudung kat opis kan ade akak cleaner tuh tegur siap terkejut lagi..sebelum nie die xpenah pun tegur gegurl..bile dh pakai tudung kat opis baru tau nape die xtegur..sbb akak tuh ingat gegurl selama nie org CINA..bile dh pakai tudung baru die tau rupe2nye org MELAYU..wakakakaka..

Then one day, ckp ngan mok mok lagi yg gegurl nak pakai tudung..ayat standard mok mok la kan mcm dialog kat atas..xtau asal hari Rabu last week, mmg dh confirm2 n nekad dh nak pakai tudung..kebetulan plak ari tuh kuar ngan diah..diah punye la menjerit bile masuk kete..kuat gile kut..wkaakakakakkaka..then weekend plak kuar ngan mok mok siap die xpercaya yg gegurl dh betul2 pakai tudung..sbb die ingat gegurl main2..abg2 ipar gegurl lagi la mengong..yg sorang tuh siap nak bet 50hengget sbb die ingat gegurl saje2 je..alih2 bile betul, xnak plak bg 50hengget..hhahahaha..yg lagi sorang abg ipar tuh lagi la kurang asam..kakak gegurl ckp la yg gegurl yg pakai tudung..tau x die ckp ape?..nie kak long cite..

abg ipar : what??!!!..falsya pakai tudung?!!..falsya?!!..
falsya pakai tudung???!!..
kakak : aah..
abg ipar : falsya?!!!..out of all peopleeee,,,, FALSYA???!!!...falsya???!!!!..
kalau kak long paham la jugak nie FALSYA???!!!!..

Mengong kannn..hahahaha..ingat manusia xleh berubah ke?..ngeh3..yg paling happy gegurl pakai tudung nie adalah MAK n ABAH..gegurl ade amek tudung mak yg dh xpakai..alih2 mak tanye nak wat ape ngan tudung nie..gegurl pun ckp la dh nak start pakai..mak punye la happy smp bagi gegurl tudung syria yg mak baru beli..byk plak tuh..mak kate "amek la, mak bagi"..ye la sbb gegurl nie dulu jahat..hehe..pastu leh plak berubah drastik pakai tudung..mau x terkejut mak..hehehe..smp tersalah2 ckp lagi..

Mak : sejuk mak adik dh pakai tudung..
gegurl : nape mak sejuk bile adik pakai tudung..hahahaha.
bkn org selalu ckp "sejuk perut mak" ker?.. hahahaha..

Kene hari pakai tudung tuh kan gie umah mak sbb ade kenduri tahlil..time gegurl smp abah kat luar ngan kawan die..tgh parking belum kuar kete lagi abah dh senyum2..asyik pandang je anak die nie smp la gegurl nak masuk umah..bile lalu dpn abah siap abah usap2 lagi pipi gegurl..hikhikhik..

Kawan2 pun ramai yg terkejut tau..bkn takat family je sbb masing2 xsangka yg gegurl akan berhijab..ade yg terus kol gegurl la wassup la BBM la tanye betul ke x dh pakai tudung..dieorg ckp dieorg terkejut sbb before nie seksi2 pakai mini skirt la dress pendek la short la alih2 skang dh bertudung..mengong gile..hurmmmm, dh smp seru n dh smp masa..gegurl pakai tudung bkn sbb mok mok suruh ke or sape2 suruh..mmg sendri2..

mudah2an berkekalan la hendaknye..;D

39 comments:

  1. wahh cantiknye falsya ...

    alhamdulillah.

    ReplyDelete
  2. menongkat dagu+senyum sowang2 sambil kena maki ngan member sebelah "ko pehal sneyum sowang2 depan PC..gilo" sue baca entry ni...rasa time dialog mak N usapan pipi +senyuman ayah sya tu mcm dlm drama pulok...suke mak tau..alhamdulillah kalo itu yang di pilihkan...kikikiki...tp mak jemah jumpe sya aritu...wahhh teruja je tau...raso nak jerit tau kat oldtown tu...tp last2 bila semua dah balik..gerak masuk JJ...terus je tau muka berubah jadi jemah kat depan akob tau...muka tak sangak ko....kakakkakka....akob pon kata sya cun...tp sue cantik...kakkakaak(ayat amik hati...)

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah..
    ase seronok baca entry ni sis..
    rs mcm kita lak yg dlm cite ni..hihihi
    tahniah sis..
    sis mmg comel bertudung...

    ReplyDelete
  4. adeh...walaupun ada citer kelakar...tapi mak sedih baca...menitis plak air mata mak ni...

    alhamdulillah, moga lepas ni gegurl tak seksi meksi lagi...ihikss....
    syurga isteri terletak bawah kaki suami kan...gegurl yang sedar sendiri...
    mak suka...tak ramai yang berani nak berubah...

    pepun gegurl nampak makin comel la...aura seri kat muka tu...

    alahaii...

    syahdu!!!

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah...smg berkekalan..comel dan cantik

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah....cantik & sweet sgt dear..

    ReplyDelete
  7. alhamdulilah...kita pun tumpang seronok...

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah..hepi jek baca entry ni di hari jumaat :)

    permulaan seseorang tu xpenting, yang penting pengakhiran dia..so lupakan pasal ko seksi dulu2 tu
    mulakan hidup baru :)

    sayang ko *ttibe*

    ReplyDelete
  9. lawak tul mok mok siap ckp bj tk semengah..tkpe slow2...cantik imej baru..kalo berhijrah ke new york best jugak..hehe

    ReplyDelete
  10. nory pon bulan 2 haritu start bhijrah...mule2 start pkai gi opis je...boss kemain tkejut lg..pastu bru kekal smpai skrg...hehehe..

    ReplyDelete
  11. @syawalsimpsons wakakakaka..kelakar la sue nie tau..falsya pun touching gak tau bile mak n abah falsya wat cenggitu..hehe..mesti la sue cantik dipandangan en asben..sweet sgt tau korang..hehehe..

    ReplyDelete
  12. @♥cikmOt♥ itu laa..alhamdulillah sbb tersedar awal..skang nie rase tenang jer..hehe..tq sgt3..!!!..;D

    ReplyDelete
  13. @Ann@zanyra makaseh awak!!..amin amin amin..heheh..

    ReplyDelete
  14. @Saya Disini kembang kejap!!..larikkk!!!!..hehehe..

    ReplyDelete
  15. ooo,begitu ceritenye...
    alhamdulillah
    suke sgt2 tgk pasya dah berhijrah
    lagi nmpk manis, ayu, anggun, cantek, berseri2 dan sewaktu dgnnya ;)

    ReplyDelete
  16. @cik Jue Aka Ibu Farisyah kite pun cik jue..happy je rase skang nie..;D

    ReplyDelete
  17. kiter seruper. kes sgt2 sm, dari teguran shah kater kalo nk pakai jgn bukak2 dh. dh la keturunann cina. skang nih x do dh muker cina. ha3...

    tapi sampai skarang pn, eB x la pakai baju yg semnaggah sgt. eB x drastik.
    cumer eB akan cuber menjadi yg lebih baek dari hari ke hari...

    geng la kiter. :)

    ReplyDelete
  18. @syanasaid aah la syana..kalau ko xckp ari nie ari jumaat aku pun xperasan..hehe..alhamdulillah..betul3..tutup buku lama bukak buku baru..skang nie kat kepala aku nak shopping baju je..wakakaka..syang ko jugak ketat2!!!..

    ReplyDelete
  19. @mama tisya itu la kan erin..slow2..mok mok mmg begitu..redha jer..hehehe..alangkah bahagia nye kalau dpt pindah New York..huahuahuahua..

    ReplyDelete
  20. @Nory Zoulkefle ye ker?..nory pun baru start jugak la..alhamdulillah..sama la kite kan start ngan opis dulu..;D

    ReplyDelete
  21. @Nad @ MamaZN huahuahuahua..tq nad!!..auwww..kembang aii!!..;p

    ReplyDelete
  22. @eB mmg sgt2 sama eB..husband kite pun asyik ingat bende yg sama jugak..skang nie pun baju kite xde la semenggah mana pun..mcm eB gak..slow2 tp berubah pun xde la drastik sgt..hehe..sokong3..sgt sokong..hehe..

    ReplyDelete
  23. alhamdullilah..
    cntik sis pkai tudng

    ReplyDelete
  24. alhamdulillah...serius cantik gegurl pakai tudung...


    kalau dah Tuhan bukakan pintu hati tak kira kita ni sapa even dulu seksi meksi pun... syukur tuk u...=)

    ReplyDelete
  25. @pinky tq pinky..;D

    kan..sbb tuh ramai yg terkejut..hehe..

    ReplyDelete
  26. Alhamdullilah cantik Sya bertudung...

    sy dl pun camtu la seksi meksi, tp sy lmbt insaf anak dah 3 br start pakai tudung btl2, sblm ni pakai g keja je..huhu..

    ReplyDelete
  27. Alhamdullillah.. cantik sangat gegurl.. tahniah.. :)

    ReplyDelete
  28. alHamdulilahhh..tntik r kak flsya pki tdung..^_^

    ReplyDelete
  29. alhamdulillah... sebenarnya kan, falsya lbh manis bertudung tau.. :-)

    ReplyDelete
  30. gegurl pakai tudung cantik dan manis suka tengok..

    ReplyDelete
  31. alhamdulillah.. moga b'kekalan yee~ :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...