Tuesday, June 26, 2012

:: Susu Kambing Kurma Nabi Blended ::

Semalam after balik keje gegurl singgah kat satu umah nie kat fasa 4..kat situ ade uncle Bangali nie die mmg jual susu lembu n susu kambing..jual kat umah die sendri..dr ari tuh nak beli tp xtau kat mana so alang2 mak pun ade bgtau kat situ ade jual, gegurl pun beli la..mahal gile kut satu..15hengget sepeket..tp demimu anak, aiii relaaaa beli walaupun sepeket tuh utk sekali minum gegurl n mok mok..hehehe..usaha itu yg penting sebenarnye..;))))))))

Skang nie gegurl ngan mok mok tgh berusaha nak baby..kite usaha kan, yg lain gegurl serahkan pada-NYA..ade rezeki insyaALLAH ade..semua nie ketentuan-NYA..ramai yg kate gegurl baru kawen so relax2 honeyBulan dulu..spend quality time berdua dulu before ade anak..hehe..tp kan, bkn ape la..gegurl ngan mok mok dh puas dh berdua..kiteorg bercinta before kawen..before kawen dh setahun setengah berdating..mmg dh puas dh berdua..

Kalau bercinta after marriage yes la nak kene spend quality time together..sbb before kawen tuh jarang2 nak berdating..gegurl ngan mok mok mmg dh puas dh nak berdating2 nie..sepjg kiteorg together smp la kiteorg kawen, kalau nak diikutkan, every weekend keluar..so mmg dh lebih dr puas..ngeh ngeh ngeh..bile dh kawen nie nak gak la merasa dating bertiga..lagipun umur gegurl dh nak masuk suku abad..mok mok jgn ckp la kan..dh masuk dh pun..dh tuo dh chenta hati gegurl tuh..hehe..

So malam semlm baru first day la pun buat..insyaALLAH akan diselang-selikan dgn air rebusan buah zuriat..gegurl mcm loya skit la susu kambing nie..xtau la asal..susu lembu pun kalau  nak minum kene minum yg dlm kotak..kalau fresh mmg gegurl x minum..hehe..susu kambing mmg pekat dan likat tau u'olls..pastu gegurl blend ngan buah kurma nabi yg MIL beli dr Mekah..

 susu kambing
buah kurma nabi..asalnye nak letak 7bijik tp mok mok suruh letak 9bijik..kalau nak letak or makan kene ganjil ye..jgn genap..

Air susu kambing kurma nabi after blend terlupa nak snap..dh selamat masuk perut dh..wakaakkakaka..mok mok suke sbb die kate mcm milk shake..tp gegurl mcm loya sbb mind set asyik kate susu kambing kambing kambing kambing..mbbeeekkk!!!!!!..hahahahahha..

28 comments:

  1. hahahhaa....ayat bawah tu mmg sengal...=P

    ada terbaca Nabil RL pun buat camni gak...hope gegurl cecepat pregnant...

    ReplyDelete
  2. Insyaallah...ada rezeki timang anak, cuma lmbt @ cepat je...

    ReplyDelete
  3. @pinky betul tau..terbayang kambing mengembek dpn muke bile minum..hahaha..

    itu lah..ade gak dgr..hehe..tq n amin..;D

    ReplyDelete
  4. @ieyda insyaALLAH..kite mencube yg lain terserah pada-NYA..hehe..

    ReplyDelete
  5. hahahah...minnd set tak leh tahan...mak pun tak terminum gitu...alahaii...

    tul kata pahsa ni...yang penting usaha..selebihya tawakal...
    moga rezeki padamu dik pahsa...ihikss..

    ReplyDelete
  6. insyaAllah ada rezeki x lama lagi.. sabar yer dear.. zana pun dah nak masuk 2 thn kahwin.. masih menanti.. bercinta sebelum kahwin 8thn.. lagi lama.. so mmg puas jugak berdating.. tp sapelah yg x teringin nak ada anak sendiri kan?

    sama2 kita doakan yg terbaik.. ada rezeki x ke mana kan?

    ReplyDelete
  7. @♥cikmOt♥ kannn..kite usaha..selebihnye tawakal..hehe..time kaseh ahkak izan..;p

    ReplyDelete
  8. @Zana Adieyza lg lama tuh..itu laaaa..yg penting usaha kan..rezeki tuh dtg dari-NYA..yup, sama2 kite berdoa okayh..;D

    ReplyDelete
  9. penah makan buah zuriat masa abah dgn mama pi umrah ... tp xe rezeki .. abah beli yg jenis serbuk kene cmpur madu skit & air skit, br telan ..

    bile nk jmp kite ni, kut2 lekat plak aura mak yong

    ReplyDelete
  10. @AzuraFazil DIN hehe..semua ado kat umah nie..buah zuriat la..debunga kurma la..alang2 MIL gie Mekah dibelinye semua..hehe..

    jommm jmp ini malam!!..mana tau esok dh lekat..kuikuikuikui..hahaha.

    ReplyDelete
  11. ye usaha itu penting..insayallah dengan izin jue doakan gegirl cepat2 dapat baby yang comel

    ReplyDelete
  12. InsyaAllah ada la rezeki tu nti...usaha tangga kejayaan...

    caiyok2 Sya...(kasi semangat nih)..haha

    ReplyDelete
  13. nory x start lg petua ni...xtawlah bile nk try...aritu dok kalut mencari merata susu kambing fresh ni..ingat nk beli hi-goat jela...boleh ke ek?? ehhehe

    ReplyDelete
  14. wah sedap tu kombinasi kurma n susu...semoga cepat rezeki kamu ber" baby"..insyaallah..usaha dan tawakal..:)

    ReplyDelete
  15. @~Siti Hajar~ yeayyy!!!..terus bersemangat nieh..hehehe..

    ReplyDelete
  16. @Nory Zoulkefle hehe..try la nory..susu kambing nie selalu byk kat pasar2 pagi..rasenye laaa..ermmmm, hi goat xtau la leh ke x?..hehe..

    ReplyDelete
  17. @iduraz suke nyeah susu kambing blend ngan kurma..kite kureng skit..hehe..amin amin amin..;D

    ReplyDelete
  18. cmne rase nyer ek?? nk try takut plak...tp bile tgk pasya try, rase bersemangat plak nk try jgak..hehe...smoga berhasil yer...chaiyok!!! chaiyokk!!

    ReplyDelete
  19. @Nory Zoulkefle rase mcm milk shake..hehe..tp kene ubah mind set tuh jgn pikir KAMBINGGGGG..hahahhaa..try la nory...xsalah kalau kite nak mencube..smbl tuh doa pun penting jugak..

    falsya doakan nory pun cepat2 dpt baby gak..hehehe..

    ReplyDelete
  20. kakakakak...kambing..kambing mmmbbeeekkk..kakakka..tp susu ni mmg lambat mau masuk tekak...ada je alasan mau elak...mmm

    ReplyDelete
  21. INSYAALLAH..ada rezeki nanti...kita berusaha..dan Allah yang memberinya...

    ReplyDelete
  22. hmm.. betul gak kan.. before kawen dah puas kot detink2. dok berdua je. i lagi laa. 4 tahun sudah. adeh. nak tunggu bape lama lagi kan. umur makin besar angkanya. haish.

    good luck tau babe. semoga ada baby cepat2. usaha selagi boleh. jangan kasik can ekekekekeke

    ReplyDelete
  23. InsyaAllah moga2 ada rezeki... yg penting usaha kan :-)

    ReplyDelete
  24. Myra tak penah try minum susu kambing + kurma ni, sebab ari tu nak buat ada cakap tak elok..
    Wallahualam.. Tp insyaAllah nak mencuba jugaklah..

    ReplyDelete
  25. insya-allah ada rezeki dapat la tengok mok mok junior..

    kayrul dulu 3 bulan kosong lepas kahwin pun dah meroyan coz mertua asyik citer jer pasal anak kengkawan dia yg kahwin sama tarikh ngan kitorang dah pregnant...Terus cargas plan wat anak...

    Kayrul memang fail sikit bab2 waktu subur, so check kat internet cari macam mana nak tau waktu subur..dapat je jadual tue terus mulakan projek wat anak...Alhamdulillah sekali try jer ikut jadual waktu subur tue berjaya....


    Untuk anak no 2 pun google cari waktu subur gak...Masa tue target nak anak bulan 11 tahun 2011...So google la jadual tue...alhamdulillah sekali lagi dimurahkan rezeki..Lahir la dak bam bam tue bulan 11, 2011...

    Cuba la falsya google jadual waktu subur...kalau dia kata seminggu tue subur, memang seminggu tue la kena usaha keras....

    ReplyDelete
  26. sama la kite falsya... ain pun tgh berusaha... tp lom try ag susu kambing + kurma tu.... nnti nak try jgk lah....

    ReplyDelete
  27. promosi harga awal tahun susu kambing ha-goat.
    http://suanazhar.blogspot.com/2012/12/promosi-harga-susu-kambing-hi-goat.html

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...