Wednesday, June 20, 2012

:: Kereta Or Motor ::

U'ollsss prefer naik kete ke naik motor?..kalau tanye gegurl mmg gegurl prefer naik kete..gegurl mcm phobia la naik motor..dh lama dh rasenye xnaik motor..berbelas tahun ado kut..ehhh, aah la..berbelas tahun sudah..start xsuke naik motor sejak best friend gegurl accident smp meragut nyawa die tahun 2004..tp bknnye die merempit ke bawak laju ke hape..arwah mmg jenis bwk motor utk transport nak gie kolej je..n some more arwah bawak motor amatlah berhemahnye..gegurl tau la sbb gegurl penah naik ngan die..selalu kalau kiteorg kuar die bwk kete, kene time xde kete, die bwk la motor..slow gile kut arwah bwk smp gegurl kene ckp "dod, ko bwk laju skit leh x?..kalau aku lari sama saing ngan motor ko nie tau"..hahahaha..adehhh, rindu kat arwah dod..
Al-Fatihah..;(

Kalau nak gie keje kan..kene plak time tuh jammed xhengat-hengat kan, time tuh la terpikir, "kan best kalau naik motor"..jeles sungguh tgk abg2 motor yg lalu tetibe hilang je dr pandangan..yg gegurl nie duduk la dlm kete ngadap jammed..damnn!!!..hahaha..gaya mcm berani je nak bwk motor..nak bonceng pun mcm ketar lutut ade hati nak bwk motor konon..wakakakkaa..time sangkut kat jalan jammed je pikir mcm tuh..cer kalau jalan clear je..xde makne nak pikir cenggitu punye..;))))))..tp kalau dulu time dating2 ngan mok mok kan..lagi mintak jalan jammed sbb nnt lambt skit smp umah..wakakakakaka..

Mok mok dr dulu mmg xbwk motor..sbb arwah ayah mok mok penah pesan dulu jgn sekali2 bawak atau bonceng motor..sbb tuh abis2 je sekolah dpt kete sebijik..xtau la mok mok reti ke x bwk motor skang..tp mcm xreti jer..muahahhahahha..bgs gak mok mok xreti nak bawak2 motor nie..xde la gegurl kene naik motor..jgn salah paham okayh..bkn berlagak xnak naik motor ke ape..mcm gegurl mention awal2 td la..phobia dh rase kalau naik motor nie..dh kate pun berbelas tahun xnaik..mau menjerit2 rasenye kalau naik motor gie jalan2 kat KL tuh..eeeeiiii..takut la gegurl..xbrani..takut la jatuh2 nie..

Gegurl pun kalau boleh mmg xnk mok mok naik motor gie opis..bahaya laaaa..asyik risau je nnt..tp itu lah..nasib baik la mok mok xreti bwk motor..lapang skit dada..hehehehe..bwk kete pun still gak ade risaunye tp bahaya bwk kete xseteruk naik motor..motor nie kalau tersinggung skit je dh jatuh..sedangkan tgk org lain yg xde kene-mengena dlm hidup gegurl accident jatuh motor pun leh bertakung air mata sbb kesian..inikan plak la kalau org2 tersayang..mau meraung nnt..

 mesti pelik kan nape gegurl letak gambo nie..sbb ade kete..wakakakaka..cume driver je lain..driver mia koyo yg gedik..my protege..huahuahuahuahua..

10 comments:

  1. saya pn failed naik motor pdhl duduk di belakang je...saya rasa helmet tu berat, helmet saya asyik terhantuk ngn helmet si pembawa motor..hu hu hu..

    ReplyDelete
  2. hehe teringat time kat bali eddie terpaksa bawak motor sebab tak cukup tukang bawak. keras gila dia bawak siap dilarang berborak ye! berborak je kena marah. pegang bahu dia pun tak bagi. nak pegang, kena pegang kat besi motor yang kat belakang tuh. hahaha.. lawak ler. muka serius. gila concentrate! :p

    ReplyDelete
  3. hehehe...samalah kita...dh lama tak naik motor...dl pnh acciden so insaf sampai skrg...hahhahaha =P


    tp....i ada lesen motor....wakakakkakaa...

    ReplyDelete
  4. aku minah rempit dulu
    siap amek lesen moto la masa form 5
    Tekejut aku tetiba ada gambar mia hahah

    ReplyDelete
  5. ifa rasa pun bahaya nie..lesen je ada..tp lama dh xbw nie..haha

    ReplyDelete
  6. sobs...asben kita p keje naik motor...
    dah tu kalu dia bwa kete, takkan mak nak hangkut anakanda bertiga tu ngan motor kan...sobs...

    dah 8 taun dia merempit tau...
    sobss lagi...

    ReplyDelete
  7. aku suka naik moto dr naik kete..save minyak..cepat smpai..

    yang paling best leh peluk2 hubby pepagi ahhahahahahahahahahahah

    ReplyDelete
  8. betul naik motor tue lagi bahaya dari naik kereta..tapi cik jue naik motor gak..dari umah ke opis..dalam kawasan putrajaya je...

    ReplyDelete
  9. dulu zaman bercinta dulu suka sangat naik motor siap sampai tertido la atas motor...bila dah berusia sikit nie...lagi suka naik kereta, senang nak terbongkang tido

    ReplyDelete
  10. dua2 cik rose tak tahu..mmang patah kaki dan tangan...hihihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...