Tuesday, June 12, 2012

:: Ikan Bakar Jalan Bellamy ::

Dh lama dh sebenarnye ajak mok mok gie makan ikan bakar kat jalan bellamy nie..asyik x dpt jer..so ade 1 hari tuh gegurl cuti ke MC ke EL ntah..xhengat la plak kan..BBM mok mok ajak lunch sbb mok mok keje ari tuh..so mok mok pun reply okayh..hurmmm,berani kate xokayh or xnak lunch ngan gegurl..siap nnt..hahahahha..before tuh mok mok tanye nak makan kat mana..tetibe je teringat ikan bakar belakang istana..biasalah kalau dh bini tingin kan, mmg mok mok akan selalu kotakan punye..ngeh ngeh ngeh..hahaha..

So lunch time tuh gegurl pun gie la opis mok mok kat KL Sentral..after fetched mok mok then terus gie makan ikan bakar..time otw nak ke sana tuh kan, gegurl lapo gile kut..xtau asal smp mengigil2 badan..haippp, gegurl xde Parkinson okayh..hahaha..otw nak ke sana tuh jalan ale jammed la plak kan..yg kelakarnye kan, chenta hati gegurl yg mengong tuh kan, berlakon2 bwk kete mcm org kelam kabut siap ckp "cepat, tepi tepi, domok sayang aiii nie tgh lapo nie!!!..tepi tepi!!!!"..ngan nada2..byk kali plak tuh asal nmpk jammed ke org bwk slow ke mesti keluar ayat sama..wakakakakaka..smp je sana mcm pelik sbb xramai org..selalu kan kat situ ramai tau tp xtau nape ari tuh mcm xde org pun..

Dah parked kete n berjalan la kiteorg ke kedai ikan bako tuh..nmpk ramai org duk kerumun ade satu kete WISH nie..tetibe perangai joyah dh smp kan, usha2 la pakai tepi anak mata nie..sipi2 je tau..konon2 mcm coverline wat xtau padahal duk memerhati gak nieh..hahaha..sekali tingkap kete WISH kene pecah la kan..pelik betul pencuri tuh..tengah2 hari time lunch pun leh wat keje..betul jiwa kental hati batu laaaa..

Dh masuk stall ikan bako tuh, gegurl terus chop table, mok mok gie amek ikan..

 nie mok mok nye..kepala ikan keli terkehel..wakakaka..
 nie gegurlnyee..maap la ye..isi ikan tuh dh ternoda skit..dh cubit skit baru tingat nak amek gambo..hehe..
air mata kucing..serious sedap..memule mok mok yg order..smp2 je gegurl yg rase dulu..alih2 sedap la plak kan..panas2 terik, minum plak air mata kucing..perghhh!!!.heaven..hehe..terus order lagi satu..padahal before tuh dah order teh o ais limau..dh smp air mata kucing nie terus lupe teh o ais limau..alih2 mok mok yg abiskan teh o ais limau tuh..hehehe..

24 comments:

  1. gegurl diet ke apa ni...makan ikan jek...nasi takde...huhuhu

    ReplyDelete
  2. @♥cikmOt♥ nasik ade tp sbb lapo sgt terlupe nak amek gambo nasik..heheh..

    ReplyDelete
  3. ok..lapar.
    nk cari ikan bakar skrg.hahahah

    ReplyDelete
  4. suke3..ni tempat peberet nana jugak kan...kikikikiki...mmg nampak sodap...cian la dekk ikan keli tu terkehel..tu mesti bahan si mok mok...kikikiki

    ReplyDelete
  5. @liyana tuan punye entry pun dah terlapo sbb baca entry nie..canner tuh?..hehehe..

    ReplyDelete
  6. @syawalsimpsons sodap jugak la..hehehe..itu la pasal sue..ganeh sgt mok mok nie..heheheh..

    ReplyDelete
  7. SOTONG BESAUNYER.....EH BETUL KE SOTONG KAT SBLAH IKAN TU??HEHE

    ReplyDelete
  8. aritu aku pegi xde plak sutun
    sbb ikan mcm biasa jek
    sutun tu yg special gemok2

    ReplyDelete
  9. @Nory Zoulkefle aah nory..itu sotong..besarkan..tp sedih xleh nak usik..hehehe..

    ReplyDelete
  10. @syanasaid time ko gie dh abis kut syana..hehe..tp kat situ ikan bako dh x brape kaw la..

    ReplyDelete
  11. tingin nya nak makan ikan bakar balammy tapi hubby tak suka plak..huhuhu

    ReplyDelete
  12. @mrs kayrul allaaaaa..ye ker?..try la wat2 tingin..hehehe..

    ReplyDelete
  13. hahahaha....nak tahu tak??? ari tu dlm 2minggu lps rasanya.... nak g makan sini tapi sampai sudah tak jumpa kedainya...sengal kan???

    ReplyDelete
  14. @pinky lerrr...sengal gak la..hahaha..tp kan kalau sendri nak drive gie sana rasenye mmg sesat gak kut..hehehe..

    ReplyDelete
  15. @Saya Disini nmpk je sedap sebenarnye..hehehe..

    ReplyDelete
  16. sedapnya ayaq mata kuceng tuuuu...

    ReplyDelete
  17. sangat berselera!
    harga ok tak?
    jauh bebeno nak makan ikan bako ni
    mau nye papazakwan tu nak pegi?
    idak nye die tu..huhu!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...