Thursday, June 21, 2012

:: Less is More ::

Betul pe less is more..ade bende yg patut less n ade bende yg patut more..it depends la..xsemestinye semua nak kene less jer..bile masa plak nak more nye kan dh kalau asyik less jer..wakakaka..what i mean by mention-ing less is more isssssssssssss when it comes to appearance and attire..example like make-up..xkisah la nak make-up ke xnk make up ke..ikut masing2 la kan..duit korang pun yg beli make-up tuh..tp kene la pada tmpt and occasion nye..xde masalah pun kalau nak make up..make up la xde sape yg larang pun..tp kene la bersederhana..

Cume kalau make up tuh berpada2 je..itu je pun..make up yg light2 je kan dh cantik..jgn la smp 10inchi tebalnye..ingat xde ke org make up 10inchi..ramai kut..lg satu warna foundation ke compact powder ke ape segala bende la, kalau nak pakai tuh kene la pandai crk ikut warna kulit..gegurl pelik betul jenis org2 yg make up tebal 10inchi nie tau..gegurl byk kali nmpk la sebenarnye..kalau keluar gi mana2 kan mesti nmpk..n mesti terkejut siap terbeliak mata..sib baik la xpreggy kalau x mau terkenan..terkesian pun ade nak tergelak pun ade..bercampur-baur betul perasaan time tuh..hahahaahhaa..

Kulit xbrape nak cerah, muka putih leher gelap..blusher bulat merah menyala kat pipi..liptit pulak merah mak ngah..eyeshadow color biru, baju color kuning, seluar color merah..kut ye pun patriotik jgn la smp ke warna baju pun nak warna bendera Malaysia..mcm badut pun ade gak..kalau letak rambut palsu kinting2 yg color2 ngan letak idung besau merah tuh dh kene dh..serious tau x tipu..huahuahuahuahua..

Tau la bile make up tuh leh wat confident level kite tinggi tp kalau xkene gaya make up..light2 je sudah..janji muke x nmpk kusam..serious tau, gegurl x suke make up..kalau make up pun utk certain2 occasion je..gie dating ngan mok mok pun xmake up..brg2 make up gegurl hari2 adalah OLAY, baby powder ngan eyeliner...itu jer..

nie je la brg2 make up gegurl hari2..wakakaka..eyeliner pun dh nak abis..sedih sbb kene beli sendri dh pasnie..;(((((

29 comments:

  1. betul tu, rmai gak yg nory jmpa muke putih dgn bedak tebal 10" tp leher gelap..msti kes xleh terima warna kulit yg x brapa nk cerah..Nory gi opis pon just pakai eyeliner & bdak je,xde foundation bagai...kcuali gi mjlis2 ttntu bru lah mekap beriya sikit..hehehe

    ReplyDelete
  2. aku sejak 2 menjak ni mmg x mekap da
    dulu rajin gak la kaler2 muke
    la ni da sedar mcm tua, biar la simple2 udah
    hahaaa

    ReplyDelete
  3. yup2.. simple is beauty ... baru ler nampk naturel beauty nye kan kan

    ReplyDelete
  4. setuju!! kadang2 tu kan, ada yg bersolek berinci2 utk pergi majlis kenduri doa selamat.. macam x berapa sesuai.. ni pandangan zana la kan.. lain org lain pendapat..

    zana x pandai nak make up sgt.. hihihi.. tp eye liner mmg wajib pakai.. sebab kalau x pakai, rasa mcm x lengkap jer..

    ReplyDelete
  5. acik sokong ja...betoi3...wat pe la make up tetebai bagai kan...kakakkak...

    ReplyDelete
  6. xblh nak mekap sgt...bulu bersepah kat muka...wakakkakakakka....

    ReplyDelete
  7. gegurl tk makeup pn mmg dh cantik...sama la pki olay gk...tk suka tul org makeup tebal2 tk tk sekata..burok benor tgknye

    ReplyDelete
  8. @Nory Zoulkefle kan nory..mcm mana la dieorg leh relax jer..sama la kite..antara byk2 make up, eyeliner yg cepat abis..hehe..

    ReplyDelete
  9. @syanasaid nak kaler2 muke xpe syana janji x 10inchi..wakakka..sape kate tua..baby face okayh ko..

    ReplyDelete
  10. @AzuraFazil DIN betul3 zura..ksmple2 pun okayh jugak..;D

    ReplyDelete
  11. @Zana Adieyza tau xpe..mmg ade pun yg xkene pada tmpt..hehe..

    wahh,kite serupa..xleh kalau xpakai eyeliner..rase mcm lain je mata..hehe..

    ReplyDelete
  12. @fieda kan kak fieda..simple is nice..;)

    ReplyDelete
  13. @pinky erkk, wakakkaa..walaupun letak gambo mata je, xde pun nmpk bulu2..mesti comel orgnye..;D

    ReplyDelete
  14. @mama tisya erin pun pakai olay..leh geng la nie..hehe..kan erin, kadang tuh nmpk pelik jer..

    ReplyDelete
  15. kalau dkna tak pakai celak, orang terus cakap dkna tak sihat.. heheee.. kalau nak wat2 tak sihat, jangan pakai celak ;p

    ReplyDelete
  16. Myra pun xberapa suka mekap jugak..

    Bergantung pada keadaan ;)

    ReplyDelete
  17. tak pernah mekap...dari remaja, dewasa pai la nak masuk jadi veteran ni...tak tau ar nape...tak minat kut...

    eh lipstik pun tak pernah beli tau...

    ReplyDelete
  18. @Myra Jay kan Myra..mmg malas la nak make up..pehtu nak kene cuci lagik..waduhh,lecehnyee...

    ReplyDelete
  19. @♥cikmOt♥ senang la klau mcm tuh..save duit tau..u x makeup pun u nmpk cantik gak..auwww..ahaha

    ReplyDelete
  20. @Falsya

    Kita jenis nak cepat je kan gegirl ;)

    ReplyDelete
  21. saya setuju!! (*sokong sehingga berdiri) ha ha ha..saya nak beli compact powder silky girl je lepas ni murah dan mencerahkan kulit kahkahkah

    ReplyDelete
  22. memang simple betul barang make-up gegurl..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...