Thursday, June 7, 2012

:: Nana & Kbob :: Kejadian Mistik @ Rumah Mahsuri ::

Semalam petang diah ade update gegurl kejadian mistik yg jd waktu nana keding n kbob gie HoneyBulan kat Langkawi..jeng jeng jeng!!!..bende nie jadi time dieorg melawat Rumah Mahsuri..eeehhh, ke Makam Mahsuri..lupe plak..darrrnngggg!!!..asyik lupe je tau!!..nnt akan ade dialog tau..conversation between me n diah..kire dialog tuh mmg sebijik la ayat dr diah..xde tokok tambah ape pun..

Tetibe je diah send kat gegurl gambo nieh..
diah : ade kisah disebalik gambar nie..(suspen je tau munyiknye..hehe)
                ko tau kan camera DSLR die akan bergerak bile kite nak fokuskan..
       time gambo jd blur tuh..Nana n kbob duk diam jer xbergerak..
tp camera nie duk gerak2 fokus..pelik aku ape yg duk gerak
ni lame gile die xleh fokus..smp aku tekan capture pun die blur..
pastu aku ckp jap2 blur la..amek lg sekali..eh,ok pulak..xgerak2 dah..

 nie 2nd snap..okayh plak..

gegurl : hahahahaha..apo bondo eehhh camera tuh?..
(gegurl tgh blur2 lagi)..

diah : pastu aku xoff pun camera sbb takut dieorg nak amik gambo lagi
dlm umah mahsuri tuh..tetibe camera tu gerak2 sendri mcm fokus something..

gegurl : ko gigil kut time amek gambo..hahaaha..

diah : camera nana la..
mana ade..

gegurl : haaaaaa,ade mistik ker?..ayorrkkk..

diah : aku ckp kat nana, jom la gerak..smp bwh aku cite kat nana..dia kate jomlaa.
xberani lak aku..sebyk2 gambar semua,mana ade yg blur aku amek..nie satu je..

gegurl : ye ker diah?..nie kat mana nie?..makan mahsuri nyeah?..

diah : ye laaa..semua at least blur belakang tp gambor dieorg mesti clear..nie semua blur..
aah..kat umah mahsuri..pastukan naa turun bawah..kat bawah tuh ade
brg2 lama..ku ckp buat2 korang menuai..nana tkot..hahaha..

gegurl : aah la diah..blur terus muke dieorg..
 (dh pjg berjela cite baru terhegeh2 nak tgk gambo..hahaha)

diah : die kate xnk aku kat ats tuh td pn jd cmtu..

gegurl : seremmm gegurl..adeehhhh..

diah : sbb time aku masuk je umah tu b4 amek gambar aku da ase len mcm..
tp aku buat bodo jer..

gegurl : adeeeehh, dh kate pun Mahsuri..seramnyeeee..

diah : tu la..pastu kiteorg je lak tu dlm umah tuh..org x ramai..

gegurl : rase lain macam je ker?..

diah : aah..mcm ade something dlm umah tuh..

41 comments:

  1. ayorkkk...mak baca pun seram aihhh...naik bulu roma mak yang tak berapa nak ada ni...

    dah la bilik mak jauh...bos lak cuti...huwaaa...menyeramkan....

    ReplyDelete
  2. makan mahsuri ke makam falsya?????

    :D

    seram plak baca...kite dah la jenis penakut

    ReplyDelete
  3. adoyaiii..meremang bulu buluan

    ReplyDelete
  4. ayooorkkkkk....gilo ni....cuak je mak jemah tau....takut jaa...ckp ngan diah...ntah2 mahsuri ngah tgk dorang amik gambo ape kot...

    (selengge mak jemah bergurau pulok...kakakkak)

    ReplyDelete
  5. emmmm...scary gak tu..tapi tempat2 yg bersejarah nie kadang2 memang ada 'sejarah'nya kan...

    ReplyDelete
  6. samalah time tahun 2009..
    kita pun pergi situ juga..
    masa ambil gambar depan rumah mahsuri gambar pun jadi blurr..
    tapi buat tak tahu je...

    ReplyDelete
  7. ok nasib baca entry ni time opis hour ramai org
    kalo time balik xde org mau aku yg ketar2

    ReplyDelete
  8. @♥cikmOt♥ seramkan..terkejut jugak..nie baru si diah cite..hehe..

    ReplyDelete
  9. @Afasz huahuahua..typo error plak..bakpo nak makan mahsuri..hahaha..

    ReplyDelete
  10. @Saya Disini itu lah..kadang perasaan je tuh kan..

    ReplyDelete
  11. @syawalsimpsons hahaha..ado gak terpikir nak ckp mcm tuh..mana tau nak join sekali posing ker..tp kang potong si diah nak cite pulak..hahaha..

    ReplyDelete
  12. @mummy_ayu itu la..lagipun rumah tuh kan dh lama..some more byk brg2 antik..mesti ade yg menjaganye..agaknye la..;D

    ReplyDelete
  13. @Aira Amir 姶良 kene bende sama gak ker?..hurmmm..sesuatu nieh..

    ReplyDelete
  14. @syanasaid hahahaaha..nasib baik time siang syana ko baca..kalau time malam apo nak jadik..dh la khamis mlm jumaat..hahaaha..

    ReplyDelete
  15. masa g dulu x rasa pape pon tp bile kat tibe kat kubur tu terasa gak la... :)

    ReplyDelete
  16. adehh seram juga
    tapi agak2nyee mahsuri xcited nak enterpreme jugak koot sbb tgk ramai aweks2 cun yg x dewr zaman dia ..
    kena bee cool aje ;) ekkeke

    banyak kan selawat dlm ati kalau ke tmpt macam nie .. maklumlah tinggalan sejarah kadg2 tuu gerak ati kita aje ;)

    ReplyDelete
  17. seram gak.... tp btl lh kot sbb situkan makan mahsuri... lg2 xde org mcm tu....mgkin deme saja nk usik2 kot...tapi mintak jauhlah....hehehhee...

    ReplyDelete
  18. ada 1 petua..sebelum langkah masuk dlm umah tu kena bagi salam la gegurl.."diorang" ada dlm umah tu.itu citernye

    ReplyDelete
  19. @watyz ntah la waty..aku xpenha gie sebenarnye..diah yg cite..hehee..

    ReplyDelete
  20. @ieda memula baca tuh seram gak kak ieda..heehe..agaknye la kan..mana tau nak selit2 skali ke..hehe..itu la kak,kadang kite xtau cite disebalik tmpt tuh kan..;D

    ReplyDelete
  21. @pinky itu la..imagine kalau org masuk umah kite..mesti lah ade rase xsuke ke ape ke..alhamdulillah xde bende yg jdi..

    ReplyDelete
  22. @Pen Biru kan..nnt nak kene tanye dieorg whether ade bagi salam ke idak..

    ReplyDelete
  23. Tak pernah sampai lagi ke sana...Nanti kalau ke sana pergi melawat rumah Mahsuri kena ucap salam terlebih dahulu...Seram pulak rasanya...

    ReplyDelete
  24. pernah ambil juga kat sana..memang gambar tak clear

    ReplyDelete
  25. meremang plak bulu roma kita baca entry kamu nih..hurmmmm

    ReplyDelete
  26. isk..bese la..umah xde org duduk kan..

    ReplyDelete
  27. huhu bahya tul ek DSLR ni kan ... sukla focus2 sendrik gitu .... seram ..... tatau plak pasal mistik ni even aku org sana....

    ptt la mak jemah slalu kat ni besh rupenye ...hehehehe

    ReplyDelete
  28. yerker jadi macam tue??
    nasib baiklah dania tak kena perkara mistik kat sana.. sebab dania naik atas buaian tue masa kami pergi sana..
    tapi tak lama lah, dania terus minta turun..

    ReplyDelete
  29. @MamaEma agaknye mmg mcm tuh kut..seram gak kan..

    ReplyDelete
  30. @iduraz yg menaip nie pun dh meremang canner?..hehe..

    ReplyDelete
  31. @tiefazatie itu la..kate pun umah lama kan..mesti ade"something2"..

    ReplyDelete
  32. @eima itu la..terus batalkan hasrat nak beli DSLR..ewahh,padahal xmampu..wakaka..

    ReplyDelete
  33. @Cute Mum itu la yg diah cite..alhamdulillah xde ape2 jadik kat dania kan..dh la dania kecik lagi..

    ReplyDelete
  34. aritu kak fieda gi nasib takde ape2..anak2 pun ok tido malam..tp masa naik umah tu mmg rasa semacam la..tgk buai pun rasa something..

    ReplyDelete
  35. @fieda rupenye ramai yg alami bende sama kan..next time kaalu gie sana kene baca2 ape yg patut kan..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...