Friday, June 1, 2012

:: Mok Mok Puji Gegurl?? ::

Semalam kan gegurl ade mention yg gegurl masak nasik goreng cili padi kat entry nie..nie kire sambungannye laaaaa..hehe..gedik2 nak gak bersambung2 entry yg lepas kan..eehhh, suke hati gegurl la nak sambung ke x nk..blog gegurl..nie mengong namanye sbb sendri ckp sendri nak marah..redho je la yer..wahahaha..

Mok mok semalam smp umah kul 12tengah malam..nasib baik la xtunggu makan sama kalau x mmg moody je la nnt..smp tertido2 la gegurl dpn tv tunggu mok mok balik..before tetido tuh ade kol mok mok..still kat opis lagi n kesian mok mok sbb lapar..so bile mok mok mandi je gegurl panaskan balik nasi goreng tuh siap belanja gorengkan telur mata kerbau lagiiiii..hehhe..tp kan nape kite selalu panggil telur mata kerbau nyeah..nape x lembu ke unta ke..hurrmmm,any idea why????..

Nasi goreng ngan telur mata kerbau dh siap hidang atas meja..mok mok turun je terus makan..terbeliak mata mok mok bile first suapan tuh..

mok mok : sedapnye isteri i masak...
gegurl : sedap ker?..ke sbb u lapo..
kalau lapo kan semua bende sedap.. 
or sedap jaga hati nie..
mok mok : sedapppppppp..bkn sbb lapo bkn sbb jage hati..
kalau x sedap mmg i lagi sanggup berlapo..
gegurl : so sedap la nie..
mok mok : sedappppp..just nice je rase..ikan bilis 
nie kan dh masin..tp bile skali ngan nasi nie mmg balance je rase..
(sambil wat double thumbs up..auuwww)
gegurl : so sedap la nie..hehehehe..
mok mok : sedap sgt..pandai isteri i masak..
ade lagi x nasi goreng..hehehe..
gegurl : ade..nak tambah nyeah..
mok mok : aah..sedaaappppppp...hehehe..

Ini baru first time sebenarnye gegurl masakkan nasi goreng utk mok mok..siap bertambah tau mok mok semalam..serious tau, kalau kite masak even though nasi goreng je pun or anything la yg simple dimple pun tp bile suami kite puji kite masak sedap n siap bertambah bagai, rase puas sgt3..xtau mcm mana nak describe betapa puasnye hati nie..hilang segala penat memasak..itu kalau gegurl la..kalau u'olls xtau la..
Alah, nasi goreng je kut..itu pun nak kecoh..ye ye mmg gegurl kecoh..sbb gegurl nie before kawen bknnye jenis masak pun..takat2 nak tlg2 mak masak je la..n sape kate kalau before kawen xreti masak n after kawen pun xreti masak.after kawen, semua lauk-pauk yg gegurl masak semuanye first time..before nie xpenah masak pun..tp alhamdulillah bile mok mok makan semua mok mok puji sedap..kadang terdetik gak mok mok nie kate sedap sbb nak jage hati takut gegurl nangis lagi ker?..nak tau nape nangis?..baca sini..hehehe..tanye punye tanye sekali mmg betul bkn nak jaga hati..ngeeeeeeee..

nie la nasik goreng tuh..simple je kan..bawang putih + bawang besar tumbuk ngan ikan bilis tumbuk ngan cili padi..nyum nyum...abaikan sosej yg dah tinggal separuh kat atas tuh..hehehehehe..




15 comments:

  1. caya la!
    pasni bleh masak tuk kawn2 plak ;)

    ReplyDelete
  2. @Nad @ MamaZN wahaha..muleh2..tp kene bg betul2 expert dulu baru leh panggil kwn2..hahaha..

    ReplyDelete
  3. insya allah air tgn isteri mesti sedap

    ReplyDelete
  4. nmpak sedap... lain kali klau msk lg roger rogerlah....hahaha

    ReplyDelete
  5. @pinky wahahaha..baekkkk..nnt akanku roger2..;D

    ReplyDelete
  6. wahh kene puji , sure gegurl kembang

    ReplyDelete
  7. wahh kene puji , sure gegurl kembang

    ReplyDelete
  8. @fazilzura hahaha..kembang semangkuk haaa..hehe..

    ReplyDelete
  9. nampak sedap hihihi patutlah mok-mok puji...

    ReplyDelete
  10. @Che Rosliza Che mat mok mokkadang2 suke bg harapan jugak..tuh yg mcm konpius tuh..hehehe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...