Friday, July 13, 2012

:: Berhijab Tutup Rezeki???? ::

ALLAH s.w.t dh tentukan rezeki masing2..jgn pikir dgn berhijab pintu rezeki kite akan tertutup..DIA dh tentukan mana yg terbaik buat kite..mungkin bkn rezeki gegurl kut..tp kalau boleh jgn la bg alasan xnk terima just becoz gegurl berhijab..hurmmmm..kalau comp cina or india gegurl leh lagi la terima..nie comp melayu yg tetapkan requirement mcm tuh..sedih betul..padahal comp tuh comp besar jugak la..hurmmmm..

Patut la dunia artis kat Malaysia nie kan kalau artis wanita dh berhijab, sesetgh dr dieorg ssh nak dpt job..now i know why..bende tuh mmg betul pun sbb skang nie dh terkene kat gegurl..kalau bende2 mcm nie xde beza pelakon ngan bkn pelakon..ape motif dieorg wat mcm tuh..is it sbb nak menggatal or do they have their own agenda?..ntah la..xde sape yg tau melainkan dieorg2 nie semua..

Kalau nak bukak tudung semata2 nak dptkan keje tuh, mmg nnt tetibe je gegurl jd ustazah tau..wakakaka..mmg idok ler kalau nak bukak tudung..skang nie tudung dh jadi maruah gegurl yg gegurl kene and harus jaga..gegurl xpenah terdetik pun nak menyesal berhijab..ini jalan yg gegurl pilih..

Rezeki ALLAH s.w.t tuh luas kan u'ollsss..xpe la..kalau mcm tuh la gayanye kan..xdpt pun xpe la..gegurl redha je..mungkin rezeki gegurl kat tempat lain yg lg better kan..;D


28 comments:

  1. Rezeki tu ade kat mana mana gegurl..Pedulikan jer apa orang nak kata k..

    ReplyDelete
  2. astaghfirullah...
    sabar la banyak2 falsya..
    mungkin rezki falsya bukan kat situ
    mungkin ada yg lebih baek dr itu..
    sabar byk2 ek gegurl! :)

    ReplyDelete
  3. @Nurul Akmal kan nurul..xpe la..anggap xde rezeki jer..;D

    ReplyDelete
  4. @Nad @ MamaZN kan nad..redha je la..mcm xbetul plak gayanye kalau nak pilih pmpn2 yg free hair jer..bertudung xnk..;p

    ReplyDelete
  5. sabar ya fasya...ada yang terbaek buat fasya nanti

    ReplyDelete
  6. penah gak dgr ade setengah comp yg letakkan syarat2 utk terima staff yg free hair je, yg bertudung automatically reject,,,,hmmm donia...donia...ape lah nk jadi skrg ni?? huhu

    ReplyDelete
  7. semoga dijauhkan..rezeki ALLAH tu ade dimana2 :)

    singgah malam sini :)
    jom tgk jubah~~
    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.171924036265988.16609.103619356429790&type=3

    ReplyDelete
  8. la...ada lagi ke discrimination mcm tu???

    ReplyDelete
  9. Siapa cakap berhijab tutup rezeki...takada dalam hadis pun...Rezeki ada di mana2 yg penting ikhlas dan usaha...

    ReplyDelete
  10. Allah saja nak uji 2 ja kak..nnti msti dpt lagi better..insyaAllah..=)

    ReplyDelete
  11. ya allah..sabo sis..
    bese la..mcm2 dugaan nie..
    xpe..rezeki ada di mana2..
    mana tahu rezeki sis dpt yg lebih baik..
    insyaallah..amin

    ReplyDelete
  12. hurm tak per falsya... mgkn rezeki falsya bukan kat situ... just ignore jer orang yang tak bertamadun macam tu.... menyemak jek... meh nak siku pale dia... :)

    ReplyDelete
  13. allah tentukan rezeki gugurl terbaek di tempat lain..sabar ye..

    ReplyDelete
  14. hmm.. post ape tu falsya? sbb kadang2 ada keje yg kena pakai uniform kan.. skirt ke.. i pun baru berhijab tapi alhamdulillah la takde halangan mcm tu.. maybe bukan rezeki falsya kot.. sabar k..

    ReplyDelete
  15. hurm...rezeki Allah masih terbuka luas...kan...

    macam2 skan gni kan

    ReplyDelete
  16. @Nory Zoulkefle kan nory..skang nie dh pakai tudung baru la rase..dulu time free hair xamek pot sgt..;D

    ReplyDelete
  17. @pinky itu la pasal..comp melau lak tuh..

    ReplyDelete
  18. @tiefazatie ingat skang nie dh xde dh mcm nie..rupe2nye ade lagi kan..

    ReplyDelete
  19. @Bunga Bunga Cinta kan ain..ssh kan kalau org mcm tuh..ade plak requirement mcm2...jom kite siku ramai2..hahaha..

    ReplyDelete
  20. @nn lylyn kan..kalau bersabar pasti ade ganjaran..insyaALLAH..

    ReplyDelete
  21. mmg bangang
    tak leh terima akal
    dulu aku pernah carik keje
    kedai lampu je pon
    dia kata
    bole buka tudung?
    aku geram ko tau
    aku ckp la
    xpela..saya tak jadi minta la keje sini
    stakat kedai lampu je pon hahaha

    ReplyDelete
  22. @Nana sgt bangang la na..padahal aku bkn mintak marketing ke PA ke haape ke?..bengong..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...