Tuesday, July 31, 2012

:: Gegurl Ngan Mok Mok Bergaduh? ::

Kalau la laki aku baca nie mesti die pelik bile masa plak kiteorg gaduh..gaduh2 gedik adalah..haiiihhhh, nasib mok mok la dpt bini gedik..ngan mok mok pun skang nie gedik..sikit2 nak propa..pastu salah bini.."u yg ajar..u kan gedik"..adehhh..sabau je laaaa..hahahaha..pastu bile tanye, "nape u xleh terima ke?"..then mok mok bagi jawapan yg menyakitkan hati, "eh, sape kate xleh terima..i dh terima (nikah) dh pun..dh lama dh terima"...adehhhhh..pastu gelak2 mcm kelakar sgt..*sigh*

Bile dtg je puasa kan mesti ade pasangan yg dh xsenang duduk n pening2 kan..sbb pikir nak balik kampung sape dulu time raya..ehh, tp pasangan yg dh berkahwen tau..yg x berkahwen nak pening2 gak ker?..kuikuikuikui..ade kawan gegurl smp bergaduh2 ngan suami..mana xnye, sorang utara sorang selatan..dua2 xnak beralah..dua2 nak first day raya kat umah mak masing..hurrrrmmmm, senang cite dua2 ego n keras kepala..pastu yg jadik mangsa dgr semua bende nie, gegurl..laki bini duk crk gegurl mengadu domba..sbb dua2 tuh kawan..

Kampung gegurl ngan mok mok mmg jauh..jauh sgt2..sgt2 la jauhnye..kene redah tol la, lalu mcm2 highway,  jalan2 yg berliku2,baru smp kampung kiteorg..wakakakakakka..ade hati nak jauh2 bagai..puiiiiiii, kalau longkang je pemisah xyah nak propa sgt la sya..bak kate mak, sendawa pun leh bau smp ke umah..kentut pun leh dgr..wahahahha..

Untungkan umah dekat2 nie..xyah nak gaduh2 umah mana nak balik first day raya nnt..dalam masa 2 minit je dh smp dh umah masing2..kalau dgr radio kan, n kene plak DJ pasang lagu raya yg sedih, xkan sempat nak sedih2 n menitis2 air mata pun..tau2 je dh smp..xyah berangan nak tido ke ape ke..hahaha..kalau jammed je yg wat lambat skit..gegurl up skit smp 5 minit belanja..itu pun jammed sbb ade pasar malam..hahaha..

Kan skang nie kiteorg dlm proses nak beli umah..pun xkan ade masalah pasal nak beraya umah mana sbbbbbbbb umah yg kiteorg nak beli tuh pun kat area Sri Gombak jugak..n the best part is, umah tuh bertentang gate lagi ngan umah my MIL..ko ado????..hehehehe..kalau gitu la gayanye, agak2 kiteorg akan bergaduh x?..cer kabo cer cite..berlagakkan..bkn berlagak tau u'olls..menyatakan kebenaran..

Tpkan kalau lah ade yg gaduh2 pasal nak beraya umah sape dulu kan, jgn la gaduh2 sgt..kenapa x wat selang-seli jer..tahun nie umah suami n tahun dpn umah isteri..kan fair n square tuh..for sure xkan ade yg terasa..dua2 dpt cume x tiap2 tahun je..dok gitu?..

First day raya gegurl ade kat KL..ape kelas raya KL?..dg tuh kalau mok mok ngan gegurl punye family dua2 kat KL, mmg KL la jawabnye..cume 2nd day raya je balik kampung abah kat Kuala Kangsar..selalu raya kedua balik Temerloh tp ntah nape tahun nie abah nak balik Kuala plak..ate, ikut aje..ahahaha..ikutkan xnk balik pun xpe tp sbb pikir yg mok mok xpenah lepas umah opah kat sana sbb tuh la gegurl bawak jugak..at least mok mo tau la..Temerloh dh penah gie..kali nie bawak gie Kuala plak..

Dh alang2 kat sana leh la singgah Tepen..leh la makan Black Mountain feveret gegurl kat Larut Matang..dh lama dh xmakan..terbayang2 dh lama dh..pastu otw balik KL leh singgah Ipoh makan Nasi Vanggey aka Nasi Ganja..sedapnyeeeee..excited nye lahai..bkn excited nak balik kampung tp excited sbb xsabar nak makan n mentekak darah semua bende tuh..kuikuikui..

Black Mountain..adehhhh..rindu nye lahai nak makan Black Mountain nie..betul teruk haaaa smp dh rindu bagai..hahaha..


nie la nasi vanggey aka nasi ganja..serious superb..sedap gile..haaaaaaaaa, sedapnyeeeee!!!..

Xsabar nak balik Perak..bile raya?..wakakkakaka..terus tanye bile raya nyeah..puasa baru 11hari ade hati nak raya..ngeh ngeh ngeh..

26 comments:

  1. kg ieyda n laki pun dekat je....cuma dia tgh bandar, ieyda masuk kg...tp memang dekatlah...tu pun nk gaduh jgk tau...2-2 nk pg raya kat umah parents masing2..alih2 laki ieyda yg mengalah tiap2 thn...hihiii
    so wajib pg raya dikg, pastu menjelang tghri ke bandar lak...

    ReplyDelete
  2. sama la kiter dik... umah akak ngan hubby dekat jer 10 minit sampai.. kampung sebelah menyebelah jer... hehe...raya kami ikut turn... tp tahun ni giliran rumah hubby...huahuaaaa....

    ReplyDelete
  3. jgn gaduh2 falsya... hehe

    ikut turn la... gilir2. :D

    ReplyDelete
  4. kami satu kampung juga...tp keluarga mertua ada kat KL..tp tetap tiap-tiap tahun pasti balik kelantan

    ReplyDelete
  5. @ieyda kire dekat la jugak kan..dekat2 nie senang kan ieyda..xde masalah..hehe..

    ReplyDelete
  6. @adarnadzmie ramai jugak yg dekat2 kan..okayh la tuh kak 10minit jer..kalau selang-seli pun xkisah sbb dekat kan..hhehehe..

    ReplyDelete
  7. @Afasz hahahaha..xyah ikut turn fasz..umah sekangkang kera jer..hehehe..

    ReplyDelete
  8. tahun ni cik awin relax je, last raya sebagai ank dara ;)... tahun dpn jadi mak dara, mau gaduh agknya sbb tiap2 kali raya mesti saya kna keje...bkl suami lak mest nk balik sabah...wawawawa...silap2 dia balik sabah sorg2 tahun depan ;)

    ReplyDelete
  9. @MamaEma ooooo..satu kampung tp lain negeri la kalau gitu..hehe..

    ReplyDelete
  10. @Cik Awin keje ke raya cik awin..xbestnyeeee...jauh betul bakal suami..hehe..

    ReplyDelete
  11. tahun ni kena keje raya ketiga...tapi ada pulak yg baik hati nak tukar ngn saya, so, saya kna keje mlm raya nnt...pastu leh raya sakan ;)

    ReplyDelete
  12. zana pun x pernah gaduh bab raya rumah siapa sebab rumah dekat2.. tp walaupun dekat, still gilir2.. kena jaga hati 2 belah pihak, so x boleh la main sesuka hati balik mana.. hihihi..

    tergoda tengok gmbr makanan tu!! dah la tgh puasa.. sajer tau gegurl ni!

    ReplyDelete
  13. waaa sedapnyer nampak nasi ganja tu... Rindunyer kat kepala batas, rindu nasi kedai mamak kat rumah tu.. hehehe ... ;)

    ReplyDelete
  14. @Cik Awin okayh la tuh..at least leh la beraya sakan pastu kan..hehe..

    ReplyDelete
  15. @Zana Adieyza dekat jugak ker?..mmg la kan..falsya pun even dekat, raya umah MIL dulu sbb adik-beradik husband 3org je..kene plak yg sulung..MIL plak single mother..pas ke kubur FIL baru ke umah mak falsya plak..hhehe..

    ReplyDelete
  16. @Nurul Akmal sedap tau nurul..so far xde nasi kandar leh lawan nasi vanggey nie..hehe..

    ReplyDelete
  17. akk kawin dua pupu ..
    tapi setiap tahun memang beraya di rumah mak akk .. sbb akk dah x ada MIL & FIL sejak kami kawin huhuh
    soo x der lah istilah berebut nak beraya huhuhu sedih kan ;)

    ReplyDelete
  18. nasi ganja? nape dipanggil nasi ganja sis?

    ReplyDelete
  19. @ieda adeh..sedihnye kak..xpe la kak..mak akak kan ade..;(

    ReplyDelete
  20. @shera haifa sbb bile makan nasi nie terus jd wengggg..stone je rase mata..hehehe..

    ReplyDelete
  21. rs kelakar falsya n hubby ni... sy rs mcm korg berdua ni sweet sungguh.. hihi

    ReplyDelete
  22. singgah sini melawat....
    wah makan nasi ganja eekkk....
    sy pun dah pernah try tp tak jumpa plak black mountain tu....
    terliur lar....lain kali nak try lah...mmg kedai sama ke black mountain tu?

    ReplyDelete
  23. nasi vanggey itu sangat jahat. terliur saya dibuatnya.

    bebeh, mau email. nak cakap jap. i tinggal henpon pulok huwaa

    ReplyDelete
  24. @IntaNBerliaN husband falsya tuhmmg bengong skit ina..hehehe..

    ReplyDelete
  25. @butique4u nasi ganja tuh sedap tau awak..black mountain tuh lain kedai..black mountain tuh kt bandar taiping..hehe..

    ReplyDelete
  26. @Zila Zainal sedap tau awak.......sekali cube pasti nak lagiiii..wahhh dh mcm tagline iklan dh nie..hehehe..

    falsya6701@gmail.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...