Wednesday, July 11, 2012

:: Dejavu Di Kinabalu ::

Mesti ramai yg follow cite nie kan..ntah la makin lama kan makin sakit hati plak tgk cite nie..sakit hati sakit tp hari2 duk ngadap..wakakakakka..sakit hati ngan Nadirah yg dh bertunang ngan Bazli yg sangat baik, sgt supportive, sgt kaya n sgt hensem..okayh fine kaya ngan hensem tolak tepi sbb itu bonus kalau dpt..sanggup nak putus tunang sbb jatuh cinta ngan Amar yg konon2nye disebabkan oleh jantung yg ade dlm badan Nadirah tuh adalah jantung ex-GF Amar yg dh meninggal dunia..

U'olls rase logik ke x logik mcm tuh..is it because of Nadirah herself yg mmg suke kat Amar or jantung tuh ade jadi punca jugak..hurmmmmm,ntah la..lain org lain pendapat kan..kalau gegurl la, pasal jantung tuh xjd issue pun bile Nadirah nie suke kat Amar..Otak yg control everything..

Lain la kalau watak Bazli tunang si Nadirah tuh mmg jahat ke ape ker, okayh la jugak kalau Nadirah nak berubah hala..Bazli baik kutttttttt....asal cite Melayu kalau frust je mesti mabuk, mesti minum arak..harus ker tunjuk mcm tuh..nape xwat cara lain..mcm meroyan kol org yg sakitkan kite tuh tengah2 malam pastu teriak2 menangis mcm org gile sasau ckp bende bkn2 pastu ajak dtg umah buat bende yg terkutuk for the last time ker..erkkkkk, dh jauh dh menyimpang tuh..tp bende2 tuh pun berlaku pe kat dunia realiti nie..trust me!!!..

Alaaaahhhhaaaaaiiiiiiii..dh tunang kutttttt....adeeehhhhhhhhhh..si Amar pun dh tau org tuh dh tunang, back off la..mmg la tunang je x kawen pun lagik..tp ntah la..mcm rase Nadirah tuh gatal pun ado..arrgghhh!!..terover plak gegurl kan padahal cite je kut..hahaahahaha..

Pastu skang nie mak Nadirah dh mati..yg kakak Nadirah tuh meroyan dari awal lagi bile dpt tau si Amar yg dipuja2 suke kat adik sendri..bile mak dh xde lagi la kuat meroyannye..yg si ayah mcm xde bende walaupun si isteri dh xde..lagi nak membela anak pmpn yg sedikit sebyk dh menyumbang kat kematian isteri die..

Huuurrmmm..duk complaint mcm2 tp tiap2 hari muke tercongok kat dpn tv layan cite tuh jugak..wakakakakakkaka..


26 comments:

  1. alamak jue tak tengok....
    sebab tak sempat...
    nampak best pulak..
    layan online lah pasnie...

    ReplyDelete
  2. Hikhikhk.. lawak tau gegurl ni.. Drama je kot tu.. Jgn emo.. =p

    ReplyDelete
  3. aku jarang dpt tgk citer ni. last2 x tgk langsung. hehehhe

    ReplyDelete
  4. mmg bengong kn..uzma tu meroyan mcm giler ...ntah apa2 je...nadira tu pn 1 hal gk...biasa la citer melayu kalo frust sure kena mabuk2..hahaha...kita tgk kesinambungan ptg nanti...hahaha

    ReplyDelete
  5. tak tengok pun... tp dr entry diats baik tak tengok hihi

    ReplyDelete
  6. tgk jugak...tp apokan dayo..jantung inara dalam badan nadira...nadira pon tak terdayo nak lawan perasaan kat amar kot....kot la....pandai je jemah ni

    ReplyDelete
  7. kish ni kan
    sama mcm aku nye kisah
    tp bukan pasal jantung
    haha
    gile la terimbas balik wooo
    sama mcm nadirah
    tp beza dia dah tunang
    aku plak masa tu kapel dah 4 thn
    aku minta putus sebab baru sedar
    aku dah suke kat amrul ahahah..

    ReplyDelete
  8. nasib aku tak tengok crite ni
    hahaa kalo tak aku sekali tumpang stress tgk pompuan tu

    ReplyDelete
  9. @watyz nasib baik ko jarang layan..kalau x mesti same mcm aku duk sakit hati..hahaha..

    ReplyDelete
  10. @mama tisya kan erin..meroyan je watak die dr mule..hehehe..tau xpe,asal cite melayu frust kene mabuk..xpaham..marah2 sakit hati tp xsabar nak tgk ptg kang punye sambungan..hehhee..

    ReplyDelete
  11. @Saya Disini kite sakit hati tp tgk gak..canner?..;D

    ReplyDelete
  12. @syawalsimpsons hehe..padahal cite je kan mak jemah tp gegurl duk marah mcm bende tuh real2 jer..;D

    ReplyDelete
  13. @Nana xde ape2 lagi xpe..takat bf gf apadahal..hahaha..

    ReplyDelete
  14. @sharina niza itu la..xyah tgk..kalau x ko tumpang maki sekali nnt..hehe..

    ReplyDelete
  15. Pendapat kita sama la.. =P

    Myra pun makin geram je tengok citer tu sekarang-dah macam jahat, Nadhira tu nampak lembut tapi hati keras, memang la jatuh cinta tapi takkan sampai tak ingat pengorbanan tunang dia dulu.

    Dari diorang dating kat Kundasang berdua dulu Myra dah tak suka-nampak sangat 2 2 gatal..huhuuuu

    ReplyDelete
  16. jarang2 dapat tengok citer nie..asyik abang long jer conquer remote tv...mamanya terpaksa beralah la

    ReplyDelete
  17. xsuke tngk..sakit hti...jalan cerita tak best hihihi

    ReplyDelete
  18. uzma tu giler meroyan ke hape?
    tak suke btul!
    mula2 respek gak ngan bazli
    tp lepas die dah mabuk2, sori..babai!
    ammar n nadirah plak..
    emmm kite pk kalu dah jodoh tak keman je la...heheheh
    (sbb minat aqasha punye pasal..so, dimaapkan, haha!bleh? =p)

    kawan nadirah yg pakai spek n braces tu awat byk ckp noo..?
    penin mak!

    ha, pjg tak pjg ulasan =p

    p/s: citer nana bleh buat drama jugak
    dejavu di keramat =p

    ReplyDelete
  19. @Myra Jay tau xpe kan Myra..ntah pape jer..geram betul tgk..mak meninggal mcm xde ape2 pun..

    ReplyDelete
  20. @mrs kayrul hehehe..kesiannnnye kene rebut2 nnt mcm xbest la plak kan..;p

    ReplyDelete
  21. @Che Rosliza Che mat hahahaha..falsya sakit hati tp still tgk gak..;D

    ReplyDelete
  22. @Nad @ MamaZN kan nad...sama la..suke bazli sbb die baik tp bile dh tonggang tuh terus lain mcm sbb pelik..drama melayu nie mmg selalu mcm tuh kut..asal frust je mabuk..tah pape ntah..

    ooooo, minat aqasha nyeah..patut laaa..wakakakaka..kawan die tuh mulut becok sgt kan walaupun gigi berpagar..hahaha..

    ReplyDelete
  23. geram gak ngan nadira tuh,, bazli punya laa baik...eee gerammm

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...