Monday, July 30, 2012

:: Dah x Tertanggung Lagi Dah!!..;( ::

Uwaaaaaaaaa!!!!..arinie gegurl nak share satu bende dgn u'olls..dh lama dh bende nie sebenarnye..hanya yg terdekat je tau perihal sebenar..ingat x entry gegurl, nana mia ngan diah dulu pasal Pusat Rawatan As-Suffi..disitu lah segalanye bermula..ari pertama kiteorg gie sbb nak tmn nana keding gie berubat cara lain utk penyakit thyroid die tuh..so biasalah, asalnye utk meneman je..pastu lain plak yg jadik..kate pun dh alang2..diah ngan resdungnye, nana mia pasal mia punye kulit, gegurl pun asalnye pasal lump yg ade kat boobies belah kanan nie..tp bile smp turn gegurl semua xjadi..lain plak jadi..time jmp ustaz tuh gegurl baru brape minggu ntah kawen..inai merah lagi kat jari..

Memula ustaz wat nana keding dulu, then diah..last skali baru gegurl..memula gegurl okayh je..tp bile ustaz dh mule dekat ngan gegurl, tetibe perasaan lain dtg..mcm takut, berdebar semua ade..n cara renungan ustaz tuh mmg lain mcm..pastu ade la ustaz tanye gegurl satu bende, then bile gegurl ckp je, ustaz kate xyah cite sbb die dh tau..ustaz memule suruh gegurl mengucap..pastu suruh pejam mata n selawat dlm hati..sambil tuh ustaz letak tangan atas kepala gegurl then start baca ayat..pengalaman yg xpenah gegurl lupekan..ya ALLAH, terasa mcm aliran elektrik yg laju mengalir dlm bdn gegurl..pas je ustaz angkat tgn die, gegurl terus nangis..patut la before nak gie jmp ustaz gegurl sesat larat nak ke umah nana keding..mcm baru first time je gie..n perasaan utk xnk follow pun ade jugak tp mujur gurlfriend gegurl memaksa..

Sebelum kawen n selepas tunang, gegurl ade dpt mimpi yg sgt2 menakutkan..gegurl mimpi ular tedung..mimpi tuh berulang2 n kerap..mula2 ular2 tedung tuh, just dtg tgk gegurl je..dlm 3 4 hari mcm tuh, ular2 tedung tuh dtg tgk gegurl tido dr jauh..few days after that, 3 ular tedung yg sgt2 hyper n active n ganas, yg mcm dlm cite Snakes on a Plane tuh..haaa, mcm tuh la hyper active and ganasnye ular2 tedung dlm mimpi gegurl..gegurl tgh tido ular2 tedung tuh dtg..keliling gegurl plak tuh..ular2 tedung tuh sgt3 besar..benamkan taring yg tajam n besar dlm kulit tembus smp ke daging gegurl then tarik balik pastu lagi sekor wat bende yg sama..bergilir2 mcm tuh..2ekor hitam, sekor coklat..scary  tell u!!..

Mimpi tuh terlampau takut n ngeri smp gegurl terjaga..bile terjaga, tgk jam kul 3 4 pagi, jantung sgt2 laju, n yg lagi takut bile dh terjaga, gegurl still leh rase bisa n sakit kene taring ular2 tedung tuh..rupenye makne mimpi gegurl tuh, waktu ular2 tedung tuh menjenguk maknenye org tuh dh pasang niat nak antar..bile dh start mematuk maknenye "bende" tuh dh pun dihantar..before kawen dh terniat nak jmp mana2 ustaz tp xtau asal x gie..after kawen ramai yg tegur kulit muke gegurl hitam, kusam n xbermaya..even ustaz pun ckp bende yg sama..pengalaman berubat mmg sgt3 menyakitkan.sumpah sakit..xtau mcm mana nak describe sakit tuh..xtertanggung dh rase..;(((((

Semua tmpt gegurl gie semua xnk bgtau siape yg antar..tp semua bg clue mcm dr side gegurl..wallahualam..katenye mcm ade yg menaruh harapan kat gegurl tp end up gegurl kawen ngan mok mok..ini adalah jawapan kepada entry gegurl yg INI..kenapa ade lg manusia yg pemikiran kuno di zaman teknologi nie..skit2 nak sihir..dieorg nie semua x takut pada dosa ALLAH kan..janji hati puas..masyaALLAH..mcm dlm drama yg kite tgk tuh la..



Setiap hari selepas solat gegurl berdoa supaya diputuskan segala sihir dlm bdn gegurl nie..xtertanggung dh rase..yg paling buat gegurl sedih org yg menghantar tuh ade letak "bende" dlm rahim gegurl..bile dpt tau mcm tuh, sedih xterkata..itu jugak adalah penyebab kenapa ssh nak lekat..tp gegurl dh xpikir dh bende tuh..nasib baik ade mok mok,family, gurlfriends n BFFs yg sgt2 supportive..

Dieorg penah ckp ngan gegurl,

"KUASA ALLAH TIADA TANDINGAN..TIADA KUASA LAIN YG LEBIH HEBAT DR KUASA ALLAH s.w.t..KALAU ALLAH KATE NAK BAGI BABY, DIA AKAN BAGI JUGAK"..

As a human being, gegurl dh maafkan org itu..gegurl xkan antar balik or revenge..sbb kalau gegurl wat mcm tuh, ape bezanye gegurl dgn that culprit..and i just leave it to ALLAH THE ALMIGHTY..itu yg sebaik2nye..skang nie dosa antara that culprit ngan ALLAH s.w.t..

Alhamdulillah gegurl bersyukur sbb ALLAH s.w.t dh jodohkan gegurl dgn seorg lelaki yg sgt2 penyabar n memahami n sgt2 loving..in fact sebelum kami tau bende sebenar pun mmg mok  mok yg byk bersabar dgn perangai gegurl yg x menentu..kadang okayh, kadang angin xtentu pasal..mok mok handle gegurl dgn cool n relax walaupun kadang2 terlepas jugak..but yaaa, i dont blame him for that..rasenye kalau lelaki lain dh ditangannye gegurl..ustaz, mak n abah, uncle2 gegurl semua ckp ngan mok mok yg mok mok antara org yg paling kene byk bersabar ngan gegurl..sbb motif that stupid culprit is to porak perandakan rumah tangga gegurl ngan mok mok..


Gegurl redha dgn ape yg berlaku..gegurl pikir positive kat situ..gegurl bersyukur ALLAH beri dugaan nie semua kat gegurl sbb at least gegurl tau DIA sayang kat gegurl.ade hikmah disebalik setiap kejadian ALLAH nie..bende2 nie wat gegurl lagi dekat dgn-NYA..memule mmg gegurl down, tp bile dh lama2,alhamdulillah semangat tuh dtg balik..syukur alhamdulillah ya ALLAH..

47 comments:

  1. moga Allah dapat melindungimu dik dr perkara2 yang tidak baik...aminnn

    ReplyDelete
  2. Dugaan untuk Gegirl, bila perasaan dengki dalam diri @ lain2 memang itula 'orang' selalu guna untuk menyakitkan pihak lain..

    Situasi Gegirl yang takmau p jumpa Ustaz untuk berubat sama macam kes asben Myra sebelum ni, asal nak p berubat macam2 hal jadi, dan sekarang ni alhamdulillah asben dah kembali sihat.. Dulu katanya terkena SANTAU... wallahualam..


    Gegirl cepat2 p berubat ye, kalau boleh takyah tau sapa yang hantar-niat dalam hati biar kita sihat dan biar Allah yang membalasnya ye.. Moga 'orang itu' sedar.

    ReplyDelete
  3. masyallah..kejam nya manusia ni.. sabar ye gegurl.. ros dulu pun memula kawen kerap gaduh.. bila kuar dr umah mak mentua alhamdulillah ok.. :)

    ReplyDelete
  4. Teruskan berubat dear..
    Jgn putus asa..
    Jgn berhenti meminta..
    Kuasa Allah swt x ada tandingan..
    Dgn DIA kita bergantung harap & memohon..
    Moga Allah swt memudahkan segala urusan mu sahabat..
    Kuasa manusia x sehebar kuasa DIA..
    Teruskan berubat yer..
    TC babe.. ;)

    ReplyDelete
  5. MasyaAllah... nape lah dia sanggup wat camtu... xtakut doasa...

    tpkan, dulu sy sblm kawen, mmg selalu mimpi ular ni.. ibarat mcm dah mainan tidur.. tp ular tu xpnh berjaya buat pe2 dekat saya.. dalam mimpi tu yg peliknya, macamana sy blh lawan ular2 tu pun xtau la... padahal secara realitinya, sy geli...

    ReplyDelete
  6. alahaii...sebak baca kisah pahsa ni...betul kata bff tu, kuasa di tangann Allah...

    moga dat culprit tu dapat balasan yagn setimpal dengan apa yang dia lakukan...

    teringat kat kisah member yangn lebih kurang sama ngann kisah gegurl...

    pity to her jugak

    ReplyDelete
  7. Nauzubillah..issh, apalah buat orang camtu kan..tak takut dosa ker..kalau dah bukan itu ketentuan dari DIA, terima jelah..tak payahlah nak mengenakan orang balik...liza harap gugurl tabah dan setiasa dilindungi oleh yang MAHA ESA...Dia lebih BERKUASA dari segalanya...:)

    ReplyDelete
  8. sabar gugurl,banyakkan berdoa.semoga sentiasa selamat.:)

    ReplyDelete
  9. jahat btol..btw..kat mana tempat ustaz tu? nk juga jumpa sbb kite pun ada mslh yg sma

    ReplyDelete
  10. Sabar ya... mmg kejam org yang buat semua tu... semoga dia diberi Hidayah Allah...

    ReplyDelete
  11. @Myra Jay manusia nie kalau ikutkan ramai yg PHD..perasan hasad dengki tuh mmg byk..santau?..ya ALLAH..mujur dh sihat..alhamdulillah..

    insyaALLAH..mmg xnk tau tp kan kadang tuh kalau tetibe biul mesti nak tau sape yg antar..

    insyaALLAH..

    ReplyDelete
  12. @♥ ROS ♥ itu la yg tgh falsya wat skang nie..bersabar..;)

    ReplyDelete
  13. @Salina@IbuAqil kadang sedih aku babe..;(
    tp xpe laaaa, aku redha..
    insyaALLAH..makaseh wahai bebeh..
    ko TC gak tau..

    ReplyDelete
  14. @IntaNBerliaN ntah la ina..sbb die xtakut dosa la die wat..

    ina pun ade mimpi jugak..falsya ny mimpi mmg xleh nak wat ape..nak melawan pun xleh sbb bdn mcm dh terkunci..

    ReplyDelete
  15. @♥cikmOt♥ kan kakak..kuasa di tangan ALLAH..itu la yg falsya duk doakan jugak mudah2an die sedar n tarik balik semua nie..

    ReplyDelete
  16. @iduraz tq liza..dh nama pun manusia kan..xleh terima sbb tuh die wat..insyaALLAH..tq liza..;D

    ReplyDelete
  17. @Pen Biru sama gak ke awak?..kite dh send kat comment box awak.

    ReplyDelete
  18. Salam Falsya..Takut lak k.atie baca kisah Falsya ni.
    Semoga sentiasa tabah...amalkn membaca ayat2 suci Al-Quran supaya 'benda' tu xdekat ngan Falsya/dok dlm badan Falsya.

    ReplyDelete
  19. byk2 kan berdoa. Allah sentiasa dipihak yang benar... :)

    ReplyDelete
  20. astaghfirullah...zaman2 serba moden mcm skrg ni pon still ade yg percaya lg ngan benda2 karut ni...tak takut Allah ke? hurmmm...sabar yer gugurl...=)

    ReplyDelete
  21. Ya Allah
    ada gak maknosia dengki gitu ek
    ko jaga diri ye
    banyak baca ayat pendinding

    ReplyDelete
  22. @♥♥azatiesayang ♥♥ itu la kak atie..suami falsya siap download yassin dlm ipad..so bile tido kadang tuh on je..tq kak atie..

    ReplyDelete
  23. @watyz insyaALLAH waty..tq bebeh..;)

    ReplyDelete
  24. @Nory Zoulkefle kan nory..lagi maju zaman nie lgi byk sihir2..sbb lagi byk hasad dengki sesama manusia..

    ReplyDelete
  25. @SyaNa insyaALLAH syana..insyaALLAH..tq..

    ReplyDelete
  26. mak jemah baru je baca sambil tongkat dagu...sedeynyer...sabar la sya...biarkan ape yg org tu nak buat..janji jgn kiter buat sama ngan dier buat..kalo tak akiter pon sama dengan je ngan dier...mmmm...

    sue teringat member sue dolu pon ada kes gini tapi belah husband dier siap tanam something kat rahim dier...mmm..tu yang tak leakt..sampai la berpecah belah rumahtangga dier..sedey sangat time tu bila sue tau....jangan putus asa G berubat N sentiasa beramal..insyallah semua ok...ALLAH tu maha kuasa...walaupun di tanam benda tu...kuasa kat tangan DIA,..dia nak kasi..die kasi...sabar ye..kengkawan ada je kat belakang

    ReplyDelete
  27. @syawalsimpsons uwaaaaa..sedihnye lahai gegurl nieh haaaa..kan mak jemah..biar org wat kite jgn kite wat org..

    adehhh,kesiannyeeee..takut betul tau kalau jadik mcm tuh..mintak dijauhkan la..aminnnn...itu la skang nie falsya dh x pikir dh pasal bende kat rahim ruh..skang nie usaha je..kalau ade rezeki insyaALLAH ade.kan mak jemah kan..

    ReplyDelete
  28. masih ada yg sanggup buat perkara mcm tu pada orang lain kan?

    dear, zana doakan agar perkara yg sama xkan berulang lagi k.. banyakk berdoa agar Allah lindungi Falsya & husband.. banyakkan solat jemaah bersama husband & berdoa agar Allah pelihara dan berkati perkahwinan.. insyaAllah..

    seram jugak dgr cerita ni.. semoga kita semua dijauhkan dari perkara2 yang x baik..

    ReplyDelete
  29. @Zana Adieyza kan zana..mmg hati kerng betul janji puas..hurrmmm..

    insyaALLAH..itu la yg xputus2 falsya berdoa..;(

    amin3..mintak dijauhkan..

    ReplyDelete
  30. sedihnye falsya..
    kite ada sorg kawan yg rasenya sama naseb ngan falsya ni..
    ada org 'hantar benda'
    dah 4 thn die kawen, tp takde rezki anak lagi
    kawan ckp sbb 'mende' tu la..

    takpela, percaya btul2 dgn kuasa Allah, insya-Allah ada rezki nya nnt..kite doakan org tu sempat bertaubat..biar la die..jgn kite doakan yg takbaik plak..nnt takde beza pun kite dgn dia..

    sabar byk2 k! :)

    ReplyDelete
  31. ada lagi org camtu ye sya??? huhu saba aje la.. semoga allah yg balas segaal perbuatannya.. org yg mampu bt gini, org yg xde peri kemanusiaan.. kita ni jahat2 pun takde la sampai nak aniaya org...

    ReplyDelete
  32. Banyakkan bersabar dan berdoa ya gegurl...mungkin ada hikmah di sebalik yg berlaku...

    ReplyDelete
  33. Babe.. sedih gila baca cerita u.. isk.. u kena sabar banyak2 tau. jangan sedih2 sangat.. banyakkan solat. insya allah ada jalan keluar tu :)

    ReplyDelete
  34. falsya.... try amal minum jus delima. antara usaha tuk elak sihir. ce google

    ReplyDelete
  35. @Nad @ MamaZN ye ker nad?..hurmmm..harap2 la xde smp mcm tuh skali..sedihhh..mudah2an org tuh bertaubat kan nad..

    ReplyDelete
  36. @juelee sbb ade la jue falsya kene mcm nie..hurmmmmm..betul3..xde penah terpikir pun nak wat org mcm nie tau..

    ReplyDelete
  37. @Che Rosliza Che mat berdoa n berubat je la yg mampu wat skang nie.insyaALLAH..

    ReplyDelete
  38. @Zila Zainal itu la yg i mampu wat skang nie babe..;(

    ReplyDelete
  39. @Afasz boleh nyeah fasz..okayh..falsya try google..tq fasz..

    ReplyDelete
  40. muga gegurl dilindungi dari perkara-perkara yang bukan-bukan... mak sedara akak pun skrg tgh sakit akibat buatan orang..kesian

    ReplyDelete
  41. @MamaEma tq kak ema..jahat kan org2 skang..amin amin amin..

    ReplyDelete
  42. lame dah fara tunggu entry ni falsya.. sbb since baca entry falsya jumpa ustaz tu dh dpt feeling.. mesti ade sumthing wrong..

    Fara doa smua tu cepat laa pegi.. besabar byk2.. byk berdoa kepadaNya.. take care k laling.. mwahh!

    ReplyDelete
  43. @Fara dh boleh agak nyeah fara..itu la,anggap je dugaan dr ALLAH kan.hehe..

    insyaALLAH..mudah2an hilang lah semua nie..tq fara..u take care too aight bebeh..xoxoxo..

    ReplyDelete
  44. kesiannya kat awak...makin moden zaman sekarang makin banyak plak sihir menyihir nie

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...