Monday, July 23, 2012

:: Jiwa Taiko..Taiko Lah Sgt ::

Punye la lama cite Jiwa Taiko nie keluar kat wayang, siap dh keluar cite baru, dh kuar kat astro first, baru la gegurl ngan mok mok terhegeh2 nak tgk..hehehe..last weekend sahur ngan buka kat umah mak..pheewwww, jauh betul "perjalanan" nak ke umah mak..rempuh jammed lalu byk tol baru leh smp umah mak..wakakakakakka..

So mlm semlm after taraweh ngan mok mok, baru balik umah in law..nak smp umah tuh gegurl ajak mok mok tgk movie yg mok mok dh download tuh..so mlm semlm bg mok mok pilih nak tgk cite ape..so pikir nye pikir end up mok mok pilih Jiwa Taiko..gegurl ikutkan aje padahal time tuh ajak mok mok tgk cite The Black Women..ehhh, betul ke title..ngeeee..cite seram tp mok mok x kasik takut gegurl ngigau la ape la..hehehe..baju2 n barang2 dh kemas so bermulalah tgk cite Jiwa Taiko nie..dh kalau tajuk cite pun dh taiko, so gegurl budget mmg cite kene ganas la kan..starting dh nmpk dh ganas..alih2 bile start je cite, adehhhhhhh, sekali dlm Jiwa si Taiko ade Jiwang la plak kan..muke gangster bertatu bagai tp hurmmmmmmm..sentimental..

Xde bende yg taiko sgt pun..ntah pape je cite..cite asyik tunjuk beromen jer..pelik betul cite melayu nie..patut la ramai bdk2 skang nie byk yg dh menyimpang..abis tuh dh kalau cite melayu pun x senonoh je semua..canner..nak salahkan sape kat situ..mak bapak??...alih2 mak bapak, mak bapak gak dpt nama..kesiannnn..

Patut la cite xdpt sambutan dh kalau mcm tuh citenye..masing2 taiko tp semua jd taiko pasal pmpn..wasting my time jer tgk cite mcm tuh..nak tgk cite lain time tuh dh kul brape..nak xnk kene gak la abiskan..serious cite tuh xde motif langsung..apatah lagi pengajaran..mmg langsung2 la xde..asyik cite pasal beromen, pasal arak, pasal drugs je la..cube la pihak yg tertentu tuh tapis dulu ape yg patut..tgk dulu cite whether boleh keluarkan ke xleh keluarkan..kalau semua cite melayu nak bg lepas je kat wayang tanpa tapis ssh la..


 Tlg la buat cite yg senonoh n ade pengajaran skit boleh x?..

22 comments:

  1. Ramai blogger review filem nie tak best...Lagi bersemangat nak tengok kenapa filem nie tak best..

    ReplyDelete
  2. nasib sy x jadi g pawagam nk tgk cite ni...dh d.load, tp lum sempat nk layan...klu x best, mmg x tgk terus jwbnya ;)

    ReplyDelete
  3. pelakon2 cam gempak!
    tp citer cam hareemmm
    hhmmmm...


    eh, falsya..selamat berbuka! :)
    cewah, lama jek lagi, lagi 3 jam kot =p

    ReplyDelete
  4. x tgk.. sebab rakan rakan blogger ckp x best.. Malas nak tgk..

    ReplyDelete
  5. eh x sedappp erkk citer nie dik
    hurmmmmmmmmmm sib baik x plan nak tgk ekeke ;)

    ReplyDelete
  6. tgk kat astro first.. bukn dieyna yg tgk che abg yg tgk.. dia kata tak faham cerita pun hehe

    ReplyDelete
  7. @Cik Awin nasib baik x tgk kat wayang kalau x mmg rugi2..hehe..

    ReplyDelete
  8. @Nad @ MamaZN tau xpe nad..semua ade nama tp cite hampeh..hahaha..

    xpe2..in advance..;p

    ReplyDelete
  9. @Nurul Akmal baik la xyah tgk mmg xde motif itu cerita.

    ReplyDelete
  10. @Dieyna hehe..sama la..mmg xpaham..xde jalan cite pun..;p

    ReplyDelete
  11. kesian tgk mutu filem melayu sekarang ni..yg masuk panggung semuanya tahap2 mcm drama jer kan..

    ReplyDelete
  12. nampak macam best..oo tak best rupenye ek?? macam cter jalan ekmabli tu..mmg sgt2 -ve..huhuhu..wpon ade diselitkan bende +ve..tapi mmg banyak negatif lahh..

    ReplyDelete
  13. aku tgk kt youtube
    bulan puasa lak tu
    haram jadah
    asik beromen je
    berani btol berlakon romen2
    lepas plak tu adegan panas seme

    ReplyDelete
  14. @fieda kan kak fieda..mmg kesian..sgt sedih.ldh mcm xde idea dh masing2..

    ReplyDelete
  15. @mamaRIFQY sgt x best..cite ta pape..yg positive langsung xde..semua negative jer..

    ReplyDelete
  16. @Nana hahhhh..tau xpe..mcm celaka dr awal smbl abis nak beromen..aksi beromen mmg tunjuk plak tuh..mengong..membebel2 aku smbl tgk cite tuh..

    ReplyDelete
  17. betul sy pun takska tgk citer ni..tgk pd tjuk cam gempak giler, tp sekali tengok..hampeh..buta mataku..absolutely memang citer tak kena ngan tajuk..dorang kasi tajuk tu just utk nak laku kan movie ni jer..

    ReplyDelete
  18. artis2 femfuan yg snggup blakon movie nie tak dew perasaan ke..decreasing of dignity, may be la..

    ReplyDelete
  19. @yN crEATioNs kan awak..tah pape ntah cite..haaaaa, that's what i think..pelakon pmpn dlm tuh mcm xkan xde rase something2 kan..hehehe..

    ReplyDelete
  20. aa ah..betol la gugerl..kite baru tgok mlm td.n mmg ingt nk buat entri psl tu.mmg hampes punye citer..baik tgok citer tamil!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...