Monday, July 16, 2012

:: Boks Da Debokssss ::

Boks yg deboksssss mmg ssh nak predict perangai die!!!..suke wat org gelak!!..kadang nak marah pun xleh..ade je tau yg die wat..

Baru2 nie mak ade cite pasal bokssss..mak tgh kemas2 umah..tetibe bok pakai selipar die smbl berjalan nak ke pintu..sekali die pusing, n boleh x die ckp "jom ata aku alik" kat nenek die..ya ALLAH..tergelak2 gegurl dgr..time tuh mak terkekeh2 gelak ngan perangai cucu die..ntah dr sape ntah yg die dgr ckp mcm tuh..hahaha..agaknye die dgr sape2 duk ckp mcm tuh kut..pastu ikut..bahaya betul bok nie..;p

Semlm gegurl singgah umah mak nak antar barang2 bake kak long yg die suruh belikan..pastu abah suruh dgr bok mengira..ingatkan mengira 1-10..itu mmg biasa dgr laaa bok dok mengira..alih2 die kire 10-1..siap mata pejam ngan muke berkerut2 mcm menghafal dh gayanye..baru 2thn lebih tuh boks tuh..geram jerrrrrr..itu pun xtau sape yg ajar..hahaha..

Pastu bile gegurl gie umah mak je kan..mesti ayat standard yg akan keluar dr mulut bok.."tab???"..tab tuh kak long punye..yg bok maksudkan iPad..bkn tab la bok..ipad laaaa..pastu bok tukar balik ayat "pad??"..adehhhhhh...ilang "i" dh kat situ..bg pad kotexs baru tau..hahahaha..kalau bg bok iPad xyah nak ajar2 dh..die sendri tau mana nak tekan segala bagai..dh boleh berdikari dh xyah tunjuk..geram je ngan bok nie..

nie la bdk bertuah tuh..
gambar gedik bok bile otw nak balik kampung kat Temerloh..

Bdk2 zaman skang nie dh celik IT dh..umur setahun dh pandai guna henpon..dh pandai guna tab la iPad la n segala2 gadget yg ade..time gegurl dulu xtau satu bende pun sbb zaman tuh mana la de bende2 mcm nie..dulu kalau ade BRICKGAME kan, dh rase mcm hebat sgt dh..gile cool babe ade BRICKGAME..pastu mulelah canang kat kawan2.."weiiii, kite ade BRICKGAMEEE!!!"...pastu kawan2 plak mcm teruja2.."huwaaaaaaaaa..bestnyeeee!!!..nnt kite nak main jugak boleh?"..wakakakakakkaa..skang nie BRICKGAME bdk2 dh xpandang dh..silap2 dh tau dh ape tuh BRICKGAME..xtau wujud lagi ke x..hahahaha..

Teringat zaman kecik2 dulu main BRICKGAME nie..hehehehe..

20 comments:

  1. Bok!!!
    Meh cium skit..
    Hi3!!!
    Babe!! Dulu wa pun giler men brickgame tu sampai mak wa hempas sbb wa duk layan tu x layan buku..
    Muahahahhahaha!!
    Skrg dah turun ke Aqil..
    Wa lak rasa nka hempak iPad sbb dia duk layan itu je susah nk suh blajor..
    Erkkkkkkkk!! Mana tumpahnya kuah kalo x ke mangkuknya kan..
    Muahahahahahaha!!!!

    ReplyDelete
  2. @Salina@IbuAqil hahahaha..itu la pasal babe..ralitkan main brickgame tuh..smp lupe semua bende..silap2 nnt anak aku pun mcm tuh gak..wahahahaha..

    ReplyDelete
  3. aku dulu dapat brickgame kira hebat dah la tu hahaa

    ReplyDelete
  4. @Nana tau xpe na..dh mcm ps3 dh gayanye..hahaha..

    ReplyDelete
  5. same lah mcm anak buah nory, mulot mgalahkan org tua...hehehehe...bijak sgguh berkata2...

    ReplyDelete
  6. aah lahh dikk teringat kan brickgames dulu2 lahhh

    alor2 tomeinyaaa dia .. budak2 skrg lebih advance dari kiteee huhuhu

    ReplyDelete
  7. advance giler bok...wakakkakaa...agak2 klau bg pad mcm mn dia nk guna...hahahhaa...

    ReplyDelete
  8. @ieda kan kak..dulu2 itu la yg paling canggih abis haaaa..;D

    ReplyDelete
  9. @pinky hahahahaha...die tau mcm mana nak guna tau u..sbb kan mcm ala2 pampers..cume xtau ape function je..wakaka..

    ReplyDelete
  10. budak sekarang mana nak main brickgame...benda alah tue pun dah tak sampai 10 hinggit pun.....kalau blh ipad tue la idaman semua bebudak sekarang nie

    ReplyDelete
  11. mmg best main brickgame...mcm zaman skarang ni smua dk layan gadget2 canggih...dlu dpt brickgame pn dh best...hahaha

    ReplyDelete
  12. Sama la kita dulu kecik2 layan BrickGame je tak macam budak2 la..
    Advance..heheee

    ReplyDelete
  13. bok oh bok!! sangat pandaii..cun melecunn...brickgamee..teringat zaman dolu2..mmg ralit sangat kalo main bende tu,,xhirau makan minum

    ReplyDelete
  14. hihihi dulu bertanding brickgame siapa plg updated

    ReplyDelete
  15. budak sekarang mana nak main brickgame...hihihi...cantik baju polkadot tue..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...