Friday, July 6, 2012

:: Simpan Bayi Dalam Beg Galas ::

Ape la nak jadik zaman skang nie!!!!..mmg bodoh tau dieorg nie!!!..geram betul gegurl!!!!!..sedih betul baca artikel pasal baby perempuan yg dh x bernyawa dlm beg galas..bkn sedih kat bdk perempuan tuh!!!..sedih kat baby gurl yg malang tuh!!..org sikit pun berusaha nak dptkan baby, ko dh dpt senang2 je ko buang!!!..kut ye pun xnk baby tuh or takut kene marah ke hape ko, ko senyap2 letak kat dlm umah org sudah..at least budak tuh bernyawa!!!..

Ape la perasaan dieorg bile dieorg wat mcm tuh dkt anak dieorg yg dieorg dh kendong 9 bln berapa hari tuh..xkan xde rase sayang ke sedih ke ape ker?...

Mayat Bayi Baru DiLahirkan Dalam Bag Galas

KUALA TERENGGANU – Seorang pelajar perempuan sebuah sekolah menengah di sini sama sekali tidak menduga beg galas yang diserahkan seorang rakan sekolahnya untuk disimpan rupa-rupanya mengandungi mayat seorang bayi perempuan yang baru dilahirkan.

Rahsia tersebut hanya terbongkar selepas 17 jam mangsa yang berusia 16 tahun menyimpan beg tersebut di bilik asramanya sebelum dia menerima panggilan daripada pihak Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) yang memintanya menghantar beg sandang tersebut ke hospital.

Doktor yang memeriksa beg sandang itu menemui mayat seorang bayi perempuan.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri, Asisten Komisioner K. Manoharan berkata, sebelum kejadian, seorang pelajar sekolah berusia 16 tahun melahirkan seorang bayi perempuan di dalam tandas asrama sekolahnya pada pukul 1 pagi Selasa lalu.

Menurut beliau, pelajar itu kemudian pergi ke HSNZ pada pukul 6 petang hari sama selepas mendakwa sakit perut.

“Doktor yang memeriksa pelajar itu mendapati pelajar terbabit sebenarnya baru melahirkan bayi,” kata beliau ketika ditemui di pejabatnya di sini.

Katanya, selepas ditanya oleh doktor yang merawatnya, pelajar itu mengaku dia melahirkan seorang bayi perempuan dan menyimpan bayi itu di dalam beg sandang.

15 comments:

  1. tadi pepagi tgh drive ada dgr berita kat radio... mmg hampehlah diaorang ni..

    ReplyDelete
  2. bodoh... ain pun benci org mcm tu.... kite ni susah pyh nak baby... dia buang mcm sampah... mmg mangkuk betul

    ReplyDelete
  3. macam2 la demo ni...adoi...nape la ada manusia yang akal cetak kat muka bumi allah ni...

    ReplyDelete
  4. memagn sakit hati kan...
    kadang kan, mak tak sanggup nak baca menda2 cam gini...meruntum jiwa raga jek...

    ReplyDelete
  5. binatang pon sayangkan anak, rendah betul martabat remaja skrg, buang anak, bunuh anak, lgsung x ingat dosa..ape lah nk jadi...

    ReplyDelete
  6. sengal... dh x tau dosa pahala gamaknye...

    ReplyDelete
  7. dengar jugak dalam radio...buadk2 sekarang tak tahu nak cakap...mintak jauh untuk dari kita semua...

    ReplyDelete
  8. Ya Allah Ya Tuhanku.... nape lah buat camtu kat anak kecik tu... siannya... hbs tu camne ek... dah meninggal ke baby tu...

    ReplyDelete
  9. xtau nak ckp ape dh kan..takut je akan dtg anak2 kite mcmane.. kena jage betul2 anak2 kite nnti.. huhu =) sy bru nak kawen lom de anak lg dh risau

    ReplyDelete
  10. tu haiwan bertopengkan manusia tu..

    ReplyDelete
  11. kejam giler....sian kat baby tue...

    ReplyDelete
  12. tak sanggup baca kalau kisah kes buang baby nie...kejam!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...