Tuesday, July 17, 2012

:: The Manhattan Fish Market ::

Lepas abis shopping2 skit2 kat Garden sabtu lepas, kiteorg ingat nak crk tmpt untuk minum petang..mcm nak munchy munchy plak..sekali tgk jam dh kul 7lebih nak munchy ape..terus dinner je la dh alang2..jalan punye jalan pikir punye pikir discuss punye discuss, alih2 kiteorg decided nak makan kat The Manhattan Fish Market..

Sepanjang gegurl ngan mok mok together xpenah sekali pun makan kat situ..kalu gegurl sendri ngan kengkwn penah la..mok mok pun penah cume bile kiteorg berdua je yg xpenah masuk..ntah la, takat lalu je, pandang je..mcm xde nafsu pun nak masuk..muleh gitu..huahuahua..agaknye sbb kat situ menu byk seafood..kene plak laki bini mmg xleh makan seafood lg la wat xnk masuk..gegurl pantang seafood nie tp pantang tgk..wakakakaa..tp kalau gie makan ngan mok mok mmg xdapek la nak makan kan..mau kene jentik nnt..stress gua!!!!..

Ahad lepas gie makan sana pun sbb nak makan fish n chip je..dh la dua2 pun order fish n chip..tp ikan lain2..satu ikan dori n satu lagi snapper ape ntah..mok mok amek ikan dori sbb gegurl x suke..gegurl amek snapper..sedap skit..



 mok mok, mok mok
gegurlnye starter..creamy mushroom.. 
our order
 our drinkssssss..mok moknyeeeee Ice Lemon Tea..gegurlnyeeeee, Tropical Breeze..
 fried mushroom for our starter also..
gegurlnyeeeee fish n chip..ikan snapper..
mok moknyeeeeeee fish n chip..ikan dori..

As usual gegurl makan x abis so mok mok yg kene abiskan..tetibe mcm nak uwek uwek plak time tuh..terus dan2 tuh bukak Sticky yg baru gegurl beli..xnyempat2 kan..bkn ape, Sticky tuh kan mcm sour2 skit..so leh la nak kasik potong rase nak uwek uwek tuh..


Bile dh start makan ssh nak benti..hehehe..

32 comments:

  1. hurmm...ahkak ni orang kampung dik...tak pernahnya nak masuk makan restoran cam gitu....

    hubby akak lagi peghak...:P

    ReplyDelete
  2. hehehe...nasiblah sesapa yg puasa ganti ari ni...hehehe...=P

    ReplyDelete
  3. loya2///apakah?hehe..kitorang laki bini pernah mkn skali jer kat sini..rasanya tak masuk dlm list jjcm kami kot...

    ReplyDelete
  4. lama tk mkn fish manhanttan..tk brp suka mkn ikan...kita suka order seafood platter tkpn platter for 1 yg ada udang dibakar2 ngan cheesee...yum2...air plak suka sweet alabama

    ReplyDelete
  5. Alahhh ciannya laki bini makan fish n chips je.. ekeekke.. takpe, baik untuk kesihatan. at least kurang laa kolesterol dalam badan kan kan kan :D

    ReplyDelete
  6. ala dolu ada kat alamanda...sekarang macam tak da je...mmmm..bila la mau try ni kan

    ReplyDelete
  7. ramai yg cakap makan fillet fish di Manhattan nie sedap ... puas hati kan ;)

    ReplyDelete
  8. aku sekali jek pegi dulu ngan erryn
    pastu muak wei
    terus tobat xmo msk lagi da
    xbleh la sbb dia goreng2 gitu
    x kena dgn tekak aku

    ReplyDelete
  9. Akak lom pernah masuk mkn kat situ lg... tingin nak cuba...hehe..
    menu2 pun nampak cam sedappp jer...:)

    ReplyDelete
  10. aduii terliur tgk.. tringin mushroom tu :( kt penang xder rasanyer :P

    ReplyDelete
  11. suka bg org terliur kan... hahahha... eh wek wek??? apakah??? hehehe

    ReplyDelete
  12. Waaaahhh sedapnyer... Tak pernah lagi makan kat sini..

    ReplyDelete
  13. pernah makan kat sogo...tapi ikannya tak sedap sangat....takpun tekak aii yg tak sesuai hihihi

    ReplyDelete
  14. takpenah makan kat sini
    ksian btul la..
    byk tmpt lagi yg kite tk penah makan..
    tgk review kwan2 baru la nak try, hihi


    wek-wek? apa kah? =p

    ReplyDelete
  15. @♥cikmOt♥ try la kakak..kalau jenis mkn seafoof mmg sgt2 berbaloi..hehehe..

    ReplyDelete
  16. @pinky hahaha..terlupe nk say sorry la u...;D

    ReplyDelete
  17. @iduraz muak sgt kut mkn fish n chip jer..hehe..sama la..mmg xsuke pun mkn kt sana before nie..:D

    ReplyDelete
  18. @mama tisya ya ALLAH erin..terliur okayh tgk bende2 tih..tp kalau gie ngan mok mok mmg xleh nk wat ape..hehe..

    ReplyDelete
  19. @Zila Zainal xde maknenye ila kurang kolestrol..ade jugak..hahaha..

    ReplyDelete
  20. @syawalsimpsons aik..dh mcm chipsmore plak dh.kejap ade kejap xde..hehe..

    ReplyDelete
  21. @SyaNa aku pun xbrape suke mkn situ syana..xtau asal..samo la kite..

    ReplyDelete
  22. @adarnadzmie kalau utk yg mkn seafood mmg sedap la kak..hehe..

    ReplyDelete
  23. @♥ ROS ♥ mushroom soup tuh biasa2 je awak..hehe..

    ReplyDelete
  24. @watyz hahahaha..uwek uwek lum ade isi la waty..itu uwek uwek gedik namanye..ahahhhaha.

    ReplyDelete
  25. @Che Rosliza Che mat ermmmm mcm xbrape le nk msk jugak..hehe..

    ReplyDelete
  26. @Nad @ MamaZN xpe nad..slow slow..nnt tau2 dh ais terjah..hehe.

    Uwek uwek gedik je tuh nad..hahahha..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...