Friday, July 20, 2012

:: Sexual Harrasment ::

Te ne ne ne te ne ne ne..background sound cite2 jaws..hahahahahha..sape penah kene sexual harrasment nie kat tmpt keje?..gegurl penah tau..byk kali..time kat opis lama dulu yg harus dirahsiakan namanye, selalu kene sexual harrasment nie tau..boleh kate tiap2 hari..majoriti kat situ mmg la suke ckp2 kotor, ckp2 double meaning tp leh lagi la nak terima..dr boss smp la ke driver..tp dieorg just mcm tuh je la..xde pun nak serious2 ke ape..gegurl jenis open minded, leh ckp ape2 pun tp ade la limitnye..jgn la melampau sgt..

Ade sorang abg nie mmg gegurl xleh nak terima cara die..dulu opis gegurl nie mmg jenis pakai pakaian yg beruniform..pastu yg bengongnye pasal uniform nie kan, button baju xikut piawaian..ingat ape, baju xde piawaian ker?..piawaian yg gegurl sendri create la baru je nie..kuikuikui..

Button baju tuh letak kat tmpt yg salah..tgh2 patut ade button tp xde..so kadang tuh mmg secara x sengaja terbelanja la kan..smp kene letak pin kat tdh2 tuh..ade sorang staff kat situ mmg suke sgt tegur bende2 yg x sepatutnye..bkn gegurl sorang je yg kene, yg lain2 pun ade kene jugak..kawan mmg la kawan..sekali dua ko ckp bende yg tah pape boleh lg la nak diterima..tp kalau dh tiap2 hari nak menegur bende yg x sepatutnye, mmg tunggu masa je la kene sound..

Asal lalu dpn die je, mesti ade die bagi command.."kiri kanan, kiri kanan"..pastu tegur2 arinie gegurl pakai color hitam la pink la biru la rainbow la belang2 la..bangang x?..bangang kan?..pastu bile dtg kat gegurl mulelah ckp terliur ngan body gegurl la, body gegurl mantap la tonggek la ape la..mcm ape je kan..pastu bile dpn gegurl saje je angkat basikal yg mmg ringan sgt2 la kan..pastu siap ckp ngan gegurl, "falsya tgk nie, basikal nie abg leh angkat satu jari jer..kalau falsya, huuuhh, abg lambung2 jer"..siut je ayat ko..penah dh smp tahap max kan, gegurl sound abg tuh, " abg jgn mcm2 tau, falsya report kat HR nnt..nie dh kire sexual harassment dh nie"..terus jd mcm siput sorok kepala dlm cengkerang..pastu terus xde nak wat mcm tuh lagi dh..

Ade antara nye lagi, ikut boss gie outstation kat JB..berdua je la..boss laki la of course..boss pmpn nak wat sexual harassment mcm xkene je...ahahahaha..ade ke patut die checked in kan bilik hotel satu je..konon2 nak share nak save budget..ko byk duit kut..dh la baju tido mmg bwk short je..kalau x bwk short pun, mmg idak la nak tido sebilik ngan jantan tuh..gile ke ape..ingat time tuh gegurl free hair senang nak makan la..sorry okayh..

Nasib baik la ade kawan kat sana..kol member terus die amek kat hotel..checked in kat hotel lain..pagi2 nak gie tmpt client, member antar kat mana2 pastu boss gegurl tuh amek..benci gile nak tgk muke die..jmp client sehari je tp jantan tuh nak dragged smp 3 hari siap ajak masuk Singapore..mmg xlah kan..pastu terus amek bas balik KL..balik je KL, esok nye tuh gegurl gie wat report kat Jabatan Buruh pastu terus benti keje..kene soal siasat badigol sood tuh..siap polis dtg lagi opis jmp mangkuk tuh..kire dlm certain2 tempoh tuh die dlm pemerhatian la..kate org tuh laaaa..padan muke!!!..

Kawan2 gegurl time tuh dh bengang2 dh ngan mamat nie siap nak gie tumbuk la ape..kawan2 gegurl especially lelaki mmg very protective..sape yg kacau gegurl or sakitkan gegurl, mmg semua nak ditumbuknye..siap nak dtg JB lagi time tuh masing2..tp wat ape nak panjang2 cite..malas la nak pjg2 cite..tp skang nie kalau sape yg kacau gegurl, gegurl hantar mok mok jer..mok mok yg gangster satu masa dulu..hahahaha..



12 comments:

  1. kat ofis ni pn ada gak laki camtu...tp sejak dia sentap ngn awin, dkt setahun dh x bertegur...kurg la sikit kedengaran ayt2 lucah pas dia sentap..heheheh

    ReplyDelete
  2. bengong kan laki camtu..dia ngat kita nih jenis senang makan agaknyer..pasni sila hantar mok mok gangster kampung dusun kamu...baru dia tahu..hahahaha

    ReplyDelete
  3. scarynya....giler betul...ada gak org mcm tu?? berani2 ya... nsblah gegurl x apa2....serius baca ni pun rasa takut....xtaulah klau duk kat situasi gegurl time tu....mmg padan muka jadi kes polis....

    ReplyDelete
  4. Ish takut gak kalau laki mcm tu.. Kna take care yer..falsya cntik sgt :p

    ReplyDelete
  5. ish...menakutkan..memang siot betul diorang dia org nie...

    ReplyDelete
  6. kat office ni ada la jugak staff yg suka ckp double meaning.. kadang2 tu smpai urusan dlm rumah tangga kita pun dia nak campur.. beria nak bg tips "bersama" la.. gila!!

    kalau zana jadi gegurl, mmg la report segala.. sesuka hati jer nak tido sebilik? melampau sungguh!

    mok mok dulu gangster kawasan mana?? hahahha..

    ReplyDelete
  7. hantar mok mok langgar sama dorang...padan muka....nak berlucah tak hengat...kalo ngan sue...mau kena mechine gun M16 tu...

    ReplyDelete
  8. i is pernah okkk.. giler gatal punya bos kat office dulu. nak ajar aku pun siku takyah gatal sampai nak usik tek tek kan.. takyah rasa dengan tangan, siku pun jadi ke apa..?? giler!

    ReplyDelete
  9. iskk takutnya beb.. berani betul dia buat camtu. ingat kita nak menyerah gitu je la? kurang asem lo

    ReplyDelete
  10. menakut kannnn ..
    hish x suke. penah dpt big bos gini.. tp bile dia tau kite dh tunang ... terus hari2 kene mrh .. poyo .. last2 mak benti je

    ReplyDelete
  11. hebatnya falsya..bagus macam tue...terus jer report..baru dia tau langit tinggi ke rendah...


    kayrul dulu masa kat opis selalu jer kena buli, terus mrs shah datng sound..masa tue couple lagi....sejak daripada tue diorang tak berani buli lagi...

    ReplyDelete
  12. Pernah jugak kena Sexual Harrasment nie..waktu kerja dulu...Memang gatallah orang lelaki cam gitu...memang kena warning...Kalau mok2 baca nie mesti jeles hihihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...