Thursday, July 5, 2012

:: Ramadhan Bakal Menjelma ::

Sedar x sedar lagi 2 minggu mcm tuh kite nk pose kan..u'olls dh abis ganti pose?..gegurl tinggal lagi brape hari je lagi..akan abiskan before pose..itu sudah harus n sudah mesti..hehe..

This year first time berpuasa n beraya ngan chenta hati gegurl yg sorang tuh as a husband and wife..sapo laie kalau bkn mok mok..before nie beraya as bf gf..ehhh ker as a tunang?..adehhhh, xingat la plak..kuikuikui..n first year jugak la gegurl beraya ngan family MIL, and first year jugak la mok mok beraya ngan family gegurl..hehehe..

Tahun nie xtau lagi la whether baju raya sedondon ke asing2 ke..but knowing me, mmg akan sedondon la kan..mok mok kate tahun nie xde baju raya sbb baju byk xpakai2 lagi..pakai sekali dua je..tppppppp nak gak baju raya!!!!...;))))))

Raya tahun nie, first day raya akan raya kat KL..as usual..pastu 2nd day baru balik kg abah kat Kuala Kangsar, Perak..dh lama sebenarnye xbalik sana..leh la singgah Taiping..tp mmg akan gie sana pun sbb nak gie beraya umah my BIL kat Kamunting..leh makan Black Mountain kat Larut Matang..nyum nyum..;p..selalu before2 nie raya kat KL je and 2nd day raya mesti balik Temerloh sbb nak gie ziarah kubur arwah atuk, arwah nenek n gegurl punye arwah uncle..pastu gie umah sedara-mara..itu pun balik hari jer..

Kalau kat Temerloh, mmg kebanyakan org akan gie kubur 2nd day raya sbb meriah..kalau bdk2 mmg lg meriah la sbb after baca yassin dieorg akan bg duit raya kat bdk2..n kat kubur mmg akan terserempak ngan anak buah n family arwah Sudirman, sbb kubur arwah Sudirman selang satu dr kubur arwah nenek..

Tingat time kecik2 dulu, mmg suke gie kubur waktu raya sbb dpt byk duit raya..mana xnye, yg tukang bagi tuh uncle gegurl sendri..mmg kiteorg akan dpt lebih n mmg kiteorg akan beratur lebih dr sekali..wakakakaka..n mmg kalau raya kat Temerloh kan, balik KL mesti senyum je..sbb duit raya dpt beratus2..xsuke balik kg abah sbb dpt skit je duit raya..50hengget pun x smp..gile mata duitan!!!..hahahaha..skang nie dh besar, some more dh kawen, mmg x dapek la kan duit raya lagi..sob sob sob..

Ape persiapan raya korang plak???..;)))

23 comments:

  1. dlu 1st time raya lps kawin kena raya kg hubby...mcm nk nangis..hehehe tp skarang tidak lg..mmg slalu blk kgku aje...

    raya thn ni dh tempah bj ank dara & mak dara..kena cr bj melayu en hubby je la kot

    ReplyDelete
  2. nasib baik raya ngan family kite..kalau x mmg harus meraung mcm erin..hehe..

    kite x tempah ape2 pun lagi..sedihnye...;(

    ReplyDelete
  3. selamat berganti puasa ya.... hehehehe


    dulu kekecik sapa2 g kubur mst dpt duit...

    ReplyDelete
  4. ain langsung tak wat persiapan raya... kalau falsya raya pertama, ain kali ni raya kedua :)...

    raya lasy year balik umah MIL... tp taun ni tak tau lah sbb nya ain tak der parents dah kan... tp tgh pujuk2 husband supaya raya kali ni p bercuti... biar adil dan saksama kan.... last year family dia... this year kami berdua je lah :)

    ReplyDelete
  5. cepatnya topik raya dah kluar, puasa pun belum lagi..hehehe

    tahun nie best raya belah penang. semua adik beradik dapat berkumpul..tak sabarnya

    ReplyDelete
  6. baju raya dah siap...eksaited kan...tahun ni sedondon lagi...5 beranak...weee...

    acik pahsa, iris nak wit aye...lallaa...

    ReplyDelete
  7. @Bunga Bunga Cinta raya kedua dh?..mesti mcm kejap je kan..hehe..

    betul jugak kan..baru la adil..hurmmm, moga2 dpt la tahun nie ain raya berdua..;)

    ReplyDelete
  8. @mrs kayrul kan..hahahaha..biasalah kalu x sabar..;p

    ReplyDelete
  9. @♥cikmOt♥ kerlas 5beranak sekali sedondon..color ape tahun nie?..

    hahahahaa..iris yg nak ker, mak iris yg nak?..hahaha..

    ReplyDelete
  10. aku mcm bese la
    psiapan tak bape nak siap hahaha
    baju raya mcm bese
    beli siap jek

    ReplyDelete
  11. @Nana ko xyah la persiapan xbrape nak siap..dress pop look ko tuh sebenarnye baju raya..ahahahha..

    ReplyDelete
  12. Dulu ros 1st time raya umah asben.. Tahun ni raya kelate la.. Persiapan ros xde apa lg.. Bru duk bget2 :)

    ReplyDelete
  13. @♥ ROS ♥ kelate tuh umah ros ker?..hehe..sama la kite..asal boleh je nnt..;)

    ReplyDelete
  14. Persiapan raya? Apa pun takde.. Kain baju dah beli tapi lambat hantar, tailor tak terima dah.. sobss... Beli baju siap lah jawabnya.. huhu


    *Follow awak.. Nice*

    ReplyDelete
  15. persiapan raya...?bju anak2 dh beli la..sendiri punya belum...

    ReplyDelete
  16. baju raya i dah tempah.. tapiiii puasa ganti tak habis lagi ni.. nangis nangis..

    ReplyDelete
  17. Baju untuk raya dah tempah awal2 hihihi...Tapi puasa belum habis lagi huhuhu..

    ReplyDelete
  18. wah..tahun nie pose berdua la kan sis..hee

    ReplyDelete
  19. thn ni thn ke3 zana pose & raya sebagai isteri.. persiapan thn ni lebih cikit sbb adik ipar nak kahwin seminggu raya tu.. so kena beli banyak baju & kuih raya sebab nnti lebih ramai tetamu.. hihi

    baju sedondon itu sgt penting.. hihihi.. barulah nmpak loving!

    ReplyDelete
  20. Myra pun akan ke Kamunting tapi raya ke3, sepupu kawen ;)

    ReplyDelete
  21. dia jadi raya kedua tu sbb ain kawen masa dekat nak puasa dah masa taun lepas tu... tetiba ain jadi confius bila ain kate ain kali ni raya kedua... hahahaha

    tp pk balik mcm kesian plak kat husband kan... tgk la cane... :)

    ReplyDelete
  22. persiapan raya???
    tak tahu mcm mana..nak cari bju kat farisyah je....ayahnya dah ada baju...ibunya????rempek jubah jelah...perut dah besar...hahhahha

    fasya mestilah sendondon baru cun

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...