Friday, September 7, 2012

:: 10minutes of Cardio ::

Tetibe kan mlm semalam kan bdn nie tergedik2 nak wat exercise tau..so click you-tube then searched for aerobic..memule nari2 dulu..ewah ewih..hahahaaha..ehh, dh lama xnari2 nie laa..dulu zaman2 muda remaja time zaman jahilliah dulu slalu nari2..skang dh retired so nari2 dlm bilik yo lah..kuikuikui..nak pasang kat pc, speaker lak wat hal..mok mok xbetulkan lagi..so terpaksalah gegurl pakai ipad yg xpuas langsung screen nak ber-aerobic tuh..xpe la, janji ado dari xdo..;D

Ade la dlm 15minit kut video tuh..best gile...really had fun..menari smbl exercise..lama dh xwat..then click plak kat Jillian Michaels punye video..very light n easy je cara die ajar workout kat umah..tp try buat tgk..menceceh2 poluh..serious best..simple workout n it's good for beginners..dh kalau title pun "10 minutes cardio workout at home for beginners"..mmg la kan..wahahahhaa..mmg video nie saje je la yg gegurl akan ikut every time nak exercise..exercise mcm nie pun dh cukup..xyah heavy2 sgt..;p


For those who wanna lose their weight, as a beginner, u should try this at home..n kalau dr segi pemakanan plak kan, gegurl skang nie nak ikut kevin zahri punye petua..mok mok la yg bgtau pasal bende2 nie..hehehe..kalau ade sape2 nak cube, nie link nye http://kevinzahri.com/blog/

So sama2 lah kite kurus kayh u'ollsssss..chaiyokkkk....gegurl nak turun berat smp 44kilo..dpt 44-45kilo pun dh kire cukup dh bg gegurl..hehehe..dulu gegurl ade minum supplement nie tau..penah dgr x susu Alpha Lipid..mmg kurus tau u'olls..gegurl kurus sgt2 time tuh..smpkan muntut dh leper, pergelangan tangan jadi halus gile..urat timbul sana sini.. smpkan mak gegurl dh risau2 dh kate kurus sgt..kalau minum susu tuh mmg xyah jaga makan minum pun..kite akan rase kenyang je..penah tau gegurl lapo sgt3 smp gigil2 bdn..peluh2 sbb lapo..time tuh gegurl makan suku je dr separuh roti bakar..itu pun dh xlarat nak makan dh..dh macam melantak 3pinggan nasi se'eh-nye..gilooo..

Tp itu la, nak maintain kan tuh mmg mahal la kan..seratus lebih setin..setin leh tahan brape minggu je..pastu dh xlarat dh nak maintain gegurl stop..bile stop makan xjaga n badan pun naik balik..sobs sobsssss..

So skang nie kite cube diet yg sihat plak..chaiyokkkkk!!!..

10 comments:

  1. wahhhh aerobic gitooo....semangat nak kurus...mmg munggunung...mak sue pon ptg semalam balik tgk selaloo ado kat umah...rupanyer dier pon berjogging gak...doc suruh jogging turunkan gula dalam darah...naik pulok...kakakkak..almaklumla...atlet tetibe berenti..gini la jadinyer...

    ReplyDelete
  2. @syawalsimpsons sgt2 semangat nie nak kurus..xleh tahan tinge asyik kene perli gemuk je..kalau mok mok xpe lagi sbb tau die mmg suke nyakat..hehe..mak sue dulu atlet ker?..tp mmg betul la, ade gak dgr kalau atlet berenti sukan mesti bdn sakit...

    ReplyDelete
  3. Wah dh kurus pun semangat nk kuruslg..ros ni xtau lah..hahahha

    ReplyDelete
  4. @♥ ROS ♥ xpe ros..nnt dh bersalin, mesti kurus punye.hehehe..

    ReplyDelete
  5. bestnya aerobik.. :-)

    tpkan falsya xlah besar sgt pun ok je rasanya.. cuma baju yg waner kuning belang2 tu je yg buat nmpk besar..

    ReplyDelete
  6. okeylah aerobic cam ni..jgn pasang oppa gangnam style tu sudah ler..hehehe

    ReplyDelete
  7. kiter pun nk berat byk tu jgk...azab rasanya.... tp tgk nasi mcm tgk kfc...muleh??

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. kat kota kinabalu femes "zumba" huhuhu sekali je saya pernah ikut

    ReplyDelete
  10. Aduh!! tersilap komen...dah delete dah...pernah jugak dengar susu tue...jiran sebelah minum kurus...tapi mahal harganya tak mampu beli...CR lompat tali skipping jer hari2...idea hubby hihihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...