Thursday, September 13, 2012

:: Iron Lady ::

Antara byk2 keje umah yg gegurl kene wat, iron baju paling gegurl liat skali..xtau asal..kalau kene time nak iron baju,astaga,die punye malaslah xtau nape..tp even liat n malas pun,hati ttp ikhlas bile iron baju keje mok mok..ngeeeee..

Kalau seminggu x iron baju mok mok,n the next weekend tuh nak iron,amek obat..bertimbun2..keje 5days a week..so 5 helai baju la kene iron..kalau delay 1week, masuk 2 weeks baru iron, xker 10helai kat situ..blum
campur seluar,baju jalan mok mok,baju gegurl lagi..mau nangis..kadang tuh smp sakit2 kaki ngan tangan..

Ehhh,ape kene-mengena kaki nyeah?..mmg la ade kene-mengena sbb iron board gegurl jenis berdiri so kene la berdiri..xker kalau berdiri tuh pakai kaki..hehehehe..tp kalau byk sgt gegurl switched ngan mok mok..kalau xlarat mok mok lak yg iron..sayang mok mok!!!...hehehe..kalau tgk baju mok mok berkedut tuh maknenye mok mok sendri la yg iron..bkn mendera suami tau u'olls, kan suami isteri, kene la saling help each other..

Pastu yg bestnye kan, kalau mok mok tgk gegurl mcm penat2 letih2 iron baju mesti nnt tau2 je mok mok dh booked movie ticket cite yg gegurl nk tgk..konon2 mcm hadiah/token  la sbb gegurl iron baju smp abis..sbb mok mok tau bini die nie mmg liat nak iron baju..wakakakakaa..

Okayh, now Iron Lady nak finishkan iron baju2 nie..pongeh den..wakakakakaka..nnt pas abis iron baju or tgh take 5 ke gegurl BW umah korang nyeah..;D
this is my 2nd iron..iron before nieh dh byk "makan" kain..bile ngadu ngan mok mok, bolayan, pastu bile sendri kene, terus approved utk beli iron lain..iron nie serious best gile..kalau sape2 nak crk iron, model nie mmg sesuai..sesuai sgt2..;D
nie baru skit...ade lagi menanti dlm bakul n almari..xnmpk byk sbb dh lipat n bertimbun..cer kalau leraikan, mau terbuntang mato..hahahaha..


14 comments:

  1. hehehe...malas jgk nk iron baju...tp terpaksa jugak buat sbb xde sapa nk tolong....uwaaaaaaa

    ReplyDelete
  2. fuh kerja paling di benci kaum wanita ngehx3 .. ;))

    ReplyDelete
  3. samala, paling benci iron baju..

    ReplyDelete
  4. sgt x suke iron & lipat baju tauuu ...

    time ngdg ni x sentuh pun wakakakak.. en somi yg wat

    ReplyDelete
  5. alahaiiii bagusnya mok2 ni.. siap book ticket lg.. :-)

    ReplyDelete
  6. @pinky xtau la kan asal mls gosok bj..hehehe

    ReplyDelete
  7. @ieda mmg sgt3 xsuke la kak gosok bj nieh..;)

    ReplyDelete
  8. zana kalau kena iron baju ok lagi.. tapi paling liat bila nak kena lipat baju... hohohohoh.. sangat2lah liatnya!!!

    ReplyDelete
  9. @AzuraFazil DIN tgh ngandung ado ler alasan zura..untungnyeee laaaa..hehe

    ReplyDelete
  10. sama lah kite....paling malas, iron smbil duduk pon kdg2 tu malas gak...hurmmm....paling bengang dpt baju yg susah nk gosok, lg lah hanginnn dibuatnya...dah lah malas, hangin plak tu...haiishh mcm2...hihi

    ReplyDelete
  11. Aduh!! bab iron kain paling malas huhuh..gegurl kira rajin jugaklah iron baju menimbun tue...

    ReplyDelete
  12. tapi sue yang tu la ghajin benor..terus berangkai-rangkai...macam rantaian makan pulok ..lepas iron, basuh baju, sidai baju, angkat baju N lipat baju, baru rest...kakkakakkaka...tp bab masak konpom sekarang di beri tanggungjawab kat akob, dah rasa M tu dah besar dah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...