Thursday, September 20, 2012

:: Singapore :: Rumah Abg Aaron ::

Haaaaaa, meh nie nak joyah skit..wahahahha..uncle mok mok ade ckp tau yg umah abg Aaron ke or umah mak abg aaron dekat je ngan umah die..selalu nmpk abg Aaron bawak anak2 die gie park belakang tuh petang2..owh abg Aaron, where are u?!!!!..wakakakakaka..terus segar bijik mata bile dpt tau umah abg Aaron area2 situ gak..kuikuikuikui..

Tetiba rase nak gie ketuk satu pintu kat semua blok..mana tau terketuk umah abg Aaron ker?..tp xtau la die duk situ lagi ke idak..katenye dh pindah kat Malaysia..waahahaahhhahaha..

xtau mana satu umah abg Aaron..hahahaha..

Umah2 kat Singapore nie kan, rasenye semua dh tau majority nye adalah flat2, apartment and condo..sedangkan umah condo yg besar 1,200psf pun dh harga 1.2miliion SD kate uncle mok mok..inikan pulak la kalau yg terrace ke bungalow ke..brape million la plak agaknye kan..mau berbelas2 million..gilooooooo..kalau kat situ setiap umah ade nama..kirenye nak bezakan flat or condo yg dieorg duduk laaa..executive condo la ape la..xingat la plak kan semua nama2 tuh..yg uncle n aunty mok mok nie executive punye..dulu beli murah je katenye..tp skang mmg dh naik gile2 la kan..

And gegurl betul3 salute tau org2 Singapore nie..even umah flat je pun, serious bersih...walaupun still la ade sampah yg 3 4 je tuh tp mmg bersih..xde pun conteng2 kat lif..conteng2 kat dinding2 tepi flat..apotah lagi kalau yg mmg condo segala..

 umah aunty mok mok..
 masuk2 ade tangga..condo 2 tingkat..

Kalau kat Malaysia selalu tgk je umah mcm nie dr luar..penah gak terpikir mcm mana la gaya rupe dr dalam pulak..haaaaa, nie haaaa, bile dh tgk jd pelik pulak..hehehhee..bwh hall, atas pulak bilik..walaupun xbrape nak besar tp kire okayh la kalau duduk 3 4 org..;D

29 comments:

  1. aler, ingatkan p beraya umah abang aaron dah...

    terbalik dah ek...pahsa jadi orang singapore, aaron jadi orang mesia pulak...ihikss

    ReplyDelete
  2. tak dpt jumpa aaron..tengok bumbung rumah pun jadi la...

    ReplyDelete
  3. jenuh nk ketuk sume pintu..banyak gile
    hahaa

    sbb tu eren ajis kata dulu, dia nk dok KL sbb umah sana mahal..so dia xbleh kumpul harta kt sana

    ReplyDelete
  4. aaron dh pindah kl..hehehe...umh2 spore smua mmg camtu kn..mcm2 color ada...tp rege bole tahan

    ReplyDelete
  5. nmpk simple. tapi eB suker... nmpk elit :)

    ReplyDelete
  6. nmpk mcm umah teres 2 tingkat la plk kan..cantik..aaron dh takduk sana dah kot..

    ReplyDelete
  7. Penat gak kalo nak ketuk pintu cari umah aron hahahaaaa

    ReplyDelete
  8. singapore memang negara yg bersih....... suka sngat... paling best takde meludah merata2...

    ReplyDelete
  9. cantiklah umah ni.. suka tgk tangga kayu camtu.. :-)

    ReplyDelete
  10. abg Aaron dah duk kat Damnsara sekarang...hehehe

    ReplyDelete
  11. Kat Singapore ni undang2 ketat sbb tu tersusun & bersih je negara dorg..

    Cantik rmh makcik mok mok tu, rmh makngah sy pun flat gak kat sana tp xmcm flat kt M'sia, klu M'sia 1 tingkat flat ada byk rmh kan tp kat sana 1 tingkat ada 2, 3 rmh je, jd blh bygkan rmh dorg besar walaupun bertingkat.

    Abg Aaron dah dok M'sia skrg...huhu

    ReplyDelete
  12. @♥cikmOt♥ hahah..propa je lebih kakak oiii..hahaha..padahal abg aaron dh pindah..hahaa

    ReplyDelete
  13. @mummy_ayu hahahha..tau xpe padahal xtau umah mana satu..;D

    ReplyDelete
  14. @SyaNa xde makne aku nak ketuk satu2 pinut..kuikuikui..itu laa, aku dtg sana die pindah pulak..haisssshhh..

    ReplyDelete
  15. @mama tisya itu laa.frust aiii..wakakaka..mahal gie erin padahal xde la besau mana pun..harga condo sana leh beli umah banglo kat malaysia..

    ReplyDelete
  16. @eB kan eB..samo la..suke gile umah die..

    ReplyDelete
  17. @juelee tau xpe..byk sgt bende nak disamannyeee..;)

    ReplyDelete
  18. @~Siti Hajar~ kannn..sgt3 ketat tau..husband nak drive pun takut2..haha..tau xpe..lagi satu bersih je kan..

    ReplyDelete
  19. Ok jugak cantik..
    Tenang je memandang :)

    ReplyDelete
  20. Cantik rmh makcik mok mok tu...Nampak bersih dan nyaman jer...Patutlah
    Abg Aaron nak menetap kat Malaysia...kat Malaysia rumah murah sikit...di bandingkan di sana...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...