Wednesday, September 12, 2012

:: Malas Jog But Mau Kurus ::

Tgh2 semangat  nak ber-cardio nie kan, xde la plak terasa nak berjogging..nafsu utk jog dh xde dh mcm dulu..kalau dulu nak kurus mmg setiap petang gie jogging..skang nie je, hurrmmmm, nan hado..xtau la asal..malas nak bergerak kut tp nak kurus..camno tuh..sbb tuh la gegurl ber-exercise kat dlm bilik je..samo gak..

Rasenye kan wat cardio dlm bilik nie kan gegurl punye peluh lagi xhengat2 kalau nak di-compared ngan ber-jogging..kalau jogging 2 3 round pun blum tentu berpeluh..jeles tgk mok mok punye peluh menjejeh2, menitik2..gegurl punye mmg xde..kalau ade pun mcm buat syarat nak sedapkan hati gegurl je mcm baru setengah round je gayanye..muke je yg merah lebih sbb kene panas petang..kulit aiii nie kan nipis..xmencabar langsung..

Tp kalau wat cardio tuh, mmg peluh gile2 menitik2 tau..serious penat..so sbb tuh la gegurl xnk jogging..baik la wat exercise kat umah je..hehehe..


So kasut gegurl nie berkubur jer la dlm almari yeeee..time nak beli xnyempat2, konon2 nak exercise sgt2 dh..bile dh beli, xsmp 10kali pun pakai..hurmmmm, auta je lebih..nie dh xjogging nie lagi la, mmg xtau la bile tahun plak pakai kasut nie..jgn by the time nak pakai kasut nie dh reput sudah..kihkihkih..

Gegurl nak diet nie bkn ape tau u'olls, byk sbb nak diet nieh...baju ade yg xleh nak masuk..jeans pun dh meronta2 mintak diloosekan..pastu ngan org luar yg perli2 kate gegurl gemuk la ape la..xleh tahan woooo..sekali sebut xpe lagi..tp kalau dh berkali2..camno tuh..terpaksa la senyum xikhlas..dlm hati ade sentap..bende2 mcm nie kan sensitip..tp kalau nak kate gegurl kurus xpe..gegurl suke..wahahahah..mok mok tuh tolak tepi la sbb die saje je nak nyakat..

Kalau nak ikutkan mok mok tuh pun dh berisi dh skang nie..hehehe..setengah org yg tgk gegurl kate xde makne bdn mcm nie nk kurus..tp itu la..kesian baju2 dh x muat dh n plus org2 yg kate gegurl gemuk tuh la sebenarnye wat gegurl lg semangat nk slim..

12 comments:

  1. pakai la kasut tu dalam umah tu jog dalam umah...kakakkakaka

    ReplyDelete
  2. jog dlm umah...hehehe...smlm kiter berskeping sesorang dlm bilik..hiksss

    ReplyDelete
  3. pink wehhh, klu saya sebab pink mahu hr2 sy jogging hahahahah

    ReplyDelete
  4. Alamak tara gegurl org kata dh kata gemuk..klu ros ni mcm mana ea?? Hahhah...chaiyuk2 :)

    ReplyDelete
  5. Myra pun dah mangli kata gemuk ni ha, mulut memang kata nak kurus, tapi malas nak exercise, so camne..hehee ;)

    ReplyDelete
  6. @syawalsimpsons mau kene beduk ngan MIL sbb pakai kasut dlm umah..wakakaka..

    ReplyDelete
  7. @pinky kadang tuh jog setempat jer..hehe..

    ReplyDelete
  8. @AyuArjuna BiGoshh memula gitu jugak tp dh lama2 terus malas..hahaha.

    ReplyDelete
  9. @♥ ROS ♥ itu la ros..stress tau..itu la sbb nak kurus tuh..;D

    ReplyDelete
  10. @Myra Jay hehe..exercise kat dlm umah je Myra..mcm falsya berlari setempat je nie ha..haha..

    ReplyDelete
  11. Beli jer tali skipping... pastu lompat dalam sehari 50 kali kalau tak nak jogging,nasi kena diet makan sikit...insya Allah turun...kikiki

    ReplyDelete
  12. pinky nyeee....tp yg tu la cantikkan...hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...