Monday, September 10, 2012

:: BerHari Raya With Kesayangan ::

Last Friday me, nana mia n diah wat open house kecik2 utk kiteorg2 je yg rapat n panggil a few of blogger's members yg penah jmp..kesayangan kami si nana keding je yg xdpt nak join sbb die tgh wek wek lagi..bak kate si nana keding die tgh nazak sbb first trimester yg sgt teruk due to pregnancy..chian mek tuh..saje je pun wat open house tuh sbb gegurl kan menang contest NIVEA tuh..asalnye nak belanja dieorg makan sbb masing2 semua participated utk contest tuh..

Pastu si nana mia bg la idea dr wat mcm tuh baik la wat makan2 skit kat umah diah..kite2 je n panggil blogger2 yg rapat2 n penah jmp..ehhh, nape gegurl keep on repeat ayat samo nyeah..adeh, biau kan je boleh x sbb malas nak pikir ayat n delete balik semua..hahahaha..

But before that kan, jgn la ade yg dengki ke jeles ke or busuk hati ngan si nana mia tuh..sbb gegurl tau ade yg xpuas hati nape si nana mia asyik menang contest jeeeeeeee kejenyeeeee..dh itu rezeki nana, sape kite yg nak menidakkan rezeki dari ALLAH s.w.t utk nana mia..sila la bawak2 muhasabah diri skit..patutnye kite tumpang gembira utk die, bukannye kene ade hasad dengki segala..kalau sentiasa ade perasaan cenggitu ssh la kan..so pleaseeeeee, muhasabah diri sendri..

Okayh, back to our story..iklan sekejap td..hehehe..blogger2 yg dtg open house kiteorg kan adalah,MAMATISYA , SYANA , CUTEMUM , SUESYAWAL , AZURA , AMIEY LEE..


Mulanye nak gie umah diah utk tlg2 die ape yg patut tp chenta hati gegurl tuh tgh sakit la pulak kan, kesian pulak nak tinggalkan..bile MIL dh balik baru gegurl kuar..itupun after sediakan makanan utk mok mok gegurl tuh makan..dh smp umah diah, tlg2 la skit pastu smbl tuh gegurl wat kek batik gegurl..hikhikhik..

Meh kite layan seround gambo2 open house kami yg x seberapa tuh..hehehhe..

kentang berempah, macaroni goreng n roti jala nie diah masak..
 laksa from nana mia...serious sedap wehhh..
 kek batik from gegurl..;D
chocolate cake from nana n bread pudding from colleague nana..
 still empty..waiting waiting n waiting
 while waiting
 aiii dh slim la u'olls..hahahahhaktuihhh...;D
 ini pmpn mmg sula slim
 gegurl, nana mia, syana n mamatisya
 amiey, gegurl, nana mia, syana, mamatisya n diah..gile havoc time nieh..hhahaha..
 see that?..jelingan tajam dr tisya utk iman..comel..hahaha..
 ellie and jer sister.baik bdknye...anak sapo la nie..
 syana n me
 yg lain xyah kenalkan dh..hehhehe..nak kenalkan yg tgh tuh je..yg comel tgh preggy tuh cutemum@uyun
 hahahahhahaha..
 pandai betul anak dara uyun nie posing..pandai dania..suke aunty tgk..;D
 zura's family..
 with sue n syawal..
amek berkat kat akil..hahahaha..

Really had fun with them..mmg meriah sgt3..gaya cite mcm dh lama sgt dh kenal masing2..bgs2..pasnie leh kite wat lagi..hehehe..sorry sgt2 sbb xleh nak ajak ramai2 sbb umah diah tuh besau sgt so xleh nak tampung ramai org..bak kate nana doa2kan kami dapat menang wang besau wang besau, leh wat kat hotel, time tuh leh ajak ramai2..wakakakakka..xpun, insyaALLAH, kalau umah mok mok ngan gegurl dh settle and pas dh cantik2 renovate nnt, gegurl ajak member2 blogger2 ramai2..kite chill seround dua..hehehe..

43 comments:

  1. meriah....makanan pun nmpk semua sedap...

    gegurl xgemuk pun...=)

    ReplyDelete
  2. memang meriah...sedapnya makanan tu...

    ReplyDelete
  3. Sobsssssssssss!!
    Babe, haku x ada..
    Sobssssssssss!!
    Nak sambung nanes jap..
    Uwaaaaaaaaaaaaa!!!!

    ReplyDelete
  4. sape la aku ni orang nak jeles
    aku bukan selalu menang kontest pon
    ada lg ramai orang kt luar sana yang selalu menang menang dan menang hahaa

    ReplyDelete
  5. pasal ada org dengki tue siapa eh?? jelesnya.. tak baik tau.. rezeki masing2 kan.. lagipon korang memang ada gambar best.. tak salah nak join..
    uyun rasa dania datang mood nak gambar tgk falsya lah.. hihi..
    semalam jumpa intan, die pon tanya camner leh kenal falsya.. :)

    ReplyDelete
  6. wahh meriahnya.....makanan sedap2 lak tu...nyumnyumnyum...

    ReplyDelete
  7. yee..insyallah sue yang tak tau malu datang....akakkakakak...rugi x dpt jumpe mok mok kan...kakakkak...kalo tak leh joyah sekali..kakakkak...sapo la yang dengki..nape la perlu dengki...tak perlu kot..tu semua kuasa allah nak bagi rezeki tu...tak paham nape ado jugak org camni kat dlm dunia ni...tak PK panjang....mmmmm....

    ReplyDelete
  8. wow bestnya tgk mkanan...tu lum masuk mulut lg, klu dh ngap, xtekata lah jwbnya..hihiii

    ReplyDelete
  9. wah best korang buat makan2...memang nana murah rezeki selalu menang...tak paham dgn org yg dengki 2

    ReplyDelete
  10. Meriahnya....posing habis bergaya hihihi...terliur pulak laksa pinang...

    ReplyDelete
  11. a'aalah.. diah makin cantik.. makin slim.. :-)

    ReplyDelete
  12. rugi nye x dpt dtg hr tu. korang wat hr keje la bebs. lagi pon opis aku pon ade jamuan raya...

    ReplyDelete
  13. Meriahnyer...syok tgk...best je bila bkumpul ramai2, nak nak sume sporting kan..hehe

    Sya nmpk kurus dah, tgk pic kat CH nmpk cam berisi munkin bj kot, hati2 pilih baju yer...hehe

    ReplyDelete
  14. menggiurkan sungguh kek batik ngn chocolate cake tu...sedapnya...

    ReplyDelete
  15. gegurl nak ekk batik coklat... nampak sedap..

    ReplyDelete
  16. meriah betul..ramai lak yang bergelak mak buyung :p

    ReplyDelete
  17. tq sudi jemput aku
    mmg best kan..kena buat gathering gini la
    mmg riuh

    ReplyDelete
  18. bestnya tengok dapat makan2 dan berkumpul ngan blogger2....terliur betul tgk kek nana mia

    ReplyDelete
  19. @pinky mmg sedap tau makanan tuh..pandai dieorg masak..wahh, kurus ker?..hehhe..

    ReplyDelete
  20. @Salina@IbuAqil xpe2 nnt babe..nnt insyaALLAH aku ajak ko..hehe..tamau la nangis...;D

    ReplyDelete
  21. @Nana biasalah tuh na, org xleh nak tgk ko senang..ade je yg hangat pungkuk..hahaha..

    ReplyDelete
  22. @Nory Zoulkefle hehehe..sedap tau air tangan si nana n diah nie..;D

    ReplyDelete
  23. @Cute Mum biasalah uyun..org nie nak belajar PHD indok le tp PHD dlm diri tuh tinggi bebenor..comel tau dania..serious.hehe..ye ker?..mesti intan pun pelik mcm mana uyun kenal falsya..hehe..

    ReplyDelete
  24. @syawalsimpsons sue mmg kene dtg..hahaha..itu la..kalau x die duk tgh2 nak menjoyah skali..hahaaha..tau xpe sue..xpaham ngan org2 yg mcm nie kan..

    ReplyDelete
  25. @ieyda hehe..kalau masuk mulut mesti bertambah2 lagi..hehe..

    ReplyDelete
  26. @Che Rosliza Che mat posing mmg dh sinonim dh ngan kiteorg..hehehe..

    ReplyDelete
  27. @watyz itu la waty...dh itu je masing2 free..xpe la, doa2kan la umah aku siap cpt..nnt wat house warming leh ajak ko..aku pilih weekend je semata2 utk ko..hahahaaha..

    ReplyDelete
  28. @Dkna Abza itu la..semua nye nunggu hari je tuh..;D

    ReplyDelete
  29. @SyaNa no worries..hehe..kan syana aku rase mmg kene la..nnt la..tunggu la umah aku dh siap nnt, baru leh panggil ramai2..kesian diah xleh nak panggil semua nnt roboh katenye..hhhahaha..

    ReplyDelete
  30. @mrs kayrul best jugak dpt berkumpul sekali-sekala mcm nie..hehe..

    ReplyDelete
  31. @Jue @ Ibu 2F kan jue..xpaham ngan org2 yg suke sgt nak jeles2 nieh..rezeki prg jgn dipersoalkan..kan jue?.

    ReplyDelete
  32. @~Siti Hajar~ itu la..semua gile2 leh ngam kepala..hehe..

    itu laaaa..kite pun rase baju tuh la yg wat gemuk..hehe..

    ReplyDelete
  33. weh ado plak hok dengki tu ker? kalau x nk dengki join le contect jgk .. tp sume terpulng pd rzeki msing2 lew... x syukeeee tau org dengki2 ni ..

    wakakakk sibbaik la umah diah x meletop kan ... aku lemau memula psl mengah weh naik tnga umh diah , nak je aku suh Diah turun dukung aku smp atas ..aci gitu kan?

    apa2 pun mknan mmg sodappp.. tq ye uols cz sudi jmput mak yong ni

    ReplyDelete
  34. mmg meriah sungguh....nasibaik sempat rs kek batik gegurl..sedap...tisya pantang nmpk tab pink tiba2 iman tk bg...haha

    ReplyDelete
  35. bestnye..selamat berkenalan semua..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...