Thursday, September 6, 2012

:: Nak Kawen Lagi Boleh? ::

Haippp..tamo tamo tamo pikir yg bkn2 okayh..bknnye gegurl nak kawen lagi n bknnye mok mok nak kawen lagi..gegurl pun xnak kawen lagi ngan mok mok..cukup la sekali je bln 12 thn lepas..wakakakakka..nie cite2 before kawen la tau..selalu je dgr org yg dh kawen duk sebut, "tingin nak kawen lagi sekali" or "tingin nak sanding lagi sekali"..u'olls penah x pikir mcm tuh..cer cite cer cite..kihkihkihkih..

Pastu mulelah gegurl pelik tau, dlm hati mulalah berkata2, eceh, "ape la yg dieorg nie nak sgt sanding sekali lagi..kan dh kawen"..tuh diaaaa, tp bkn dgn nada cinta yg marah ke jeles ke sombong ke bongkak ke jelik ker tau..no no no..kang ade yg miss-understanding in the eyes of the world pulak kang..hehehe..itu cite before kawen la kan..;D

Tp bile dh kawen nie, baru la paham perasaan org2 yg berckp mcm tuh..ye la, kite nie kadang kalau xduduk kat tmpt org tuh kite xkan tau..idok gitu..skang nie dh duduk ontok2 dh pun (dh kawen la maknenye)..n dh tau dh pun perasaan tuh mcm mana..feeling tuh dtg bile gie wedding kawan2, tgk wedding preparation kawan2..tetibe mcm feel feel gedik nak wat balik semua sekali lagi..gedik kan..

Time wat preparation kawen mmg best sgt tau..xde pun pening2 kepala...mok mok pulak jenis yg relax je cool sgt..sssgggttttt!!!..hahaha..tp kadang gegurl plak yg kamchiong lebih2..nasib baik mok mok ade tenangkan keadaan..waahhahahhaa..

Terasa lagi debaran nak jd isteri org..time nak nikah paling gegurl nebes..seboleh2 xnk nangis..bile dgn sekali lafaz je, bile sah je lafaz yg mok mok lafazkan tuh, gegurl thn lg..tp bile tgk mak, family n gurlfriends gegurl nangis, mmg xdpt tahan lagi sebak..gegurl tewas..phewitttt, ayat novel i tell u..hahaha..

sebelum akad..saje wat hal sendri xnk bg sebak..
gegurl suke gambo nieh..mcm sesuatu ngan mia..
air mata dh start bertakung..
 nmpk x mak (tudung biru cair) kat belakang tuh..dh start nangis dh tuh..gegurl plak tgh menahan..
pertama kali cium tangan suami..auuww!!..hahaha..
time nie mia kate, "eee, xmalu cium2"..hahaha..
agak2 anniversary nnt leh dpt tukar x batu cincin yg besau skit..wakakakkaka..

Poyo2 kan nak letak balik gambo nikah..nie kes tetibe bukak album nikah kat FB la nie..so tuh yg tergedik2 nak wat entry nie..konon2 mengimbau kenangan 8bln yg lalu..konon2 katenye..hahaha..trust me, nnt bile 1 year anniversary kiteorg mesti akan ade lagi entry cenggini..redha n hadap je la kayh..hahahahhaahaha..

16 comments:

  1. ah ah..ada gak terasa nak ulang semua sekali..best & sweet sangat..

    luv all the pic...so sweet...

    ReplyDelete
  2. hahaha ada gak terpikir..kikiki..so sweet picnya..xjemu kalau nak nengok pun :)

    ReplyDelete
  3. @mummy_ayu kan kan kan..tingin sgt..hehe..

    TQ ayu..;D

    ReplyDelete
  4. @sue zainun samolahkite..kire nnt time anniversary leh repeat la nie..hehhe..

    ReplyDelete
  5. Cntik semua gmbr :) hihihi... Ros kkdg tingin lg skali sbb tgk gmbr org kawen suma nmpak best.. Ros suma kaku.. Maklumlah xbrapa kenai sblum kawen..hihihi

    ReplyDelete
  6. rasanya, akak punya hari nikah lagi sempoi kut...sedihhh...

    abang sepupu yang jadi wali...

    ayah dah takde...

    ReplyDelete
  7. betul tu teringin sgt nk sanding lg sekali ngan hubby...rambang mata tgk mcm2 jenis pesyen pelamin & baju sanding yg lg uptodate....jelesss...hehehe

    ReplyDelete
  8. Same! Betul! Ida pun terasa macam nak sanding lagi sekali......... Tapi masalahnyer muat ke baju sanding lagi? hikhikhikhik

    ReplyDelete
  9. aikkk tingt kembali kew?

    kdng2 daku pun tingt balik.. fuh nerbes bangat time tu .. almaklum le kenal pak ajil kejp je

    ReplyDelete
  10. Heheee, bila diingatkan ianya kenangan terindah kan ;)

    Rindu zaman ni ;)

    ReplyDelete
  11. seronokkan bila kenangkan balik saat manis kan....sue boleh tak sebak..kakkakak..tau2..."eh dah jadi laki mohd yaakob dah.."kakakkaka..boleh PK gitu kan...tp bila tgk akob solat sujud syukur...ya allah sayu je hati tu

    ReplyDelete
  12. Taklah poyo...ingin mengimbau kembali saat2 di nikahkan...sweet sangat2...

    ReplyDelete
  13. kahkahkah..kaaaaaaaaaan? ayat tu pun sll saya sebut bila nampak kawan kawin..sllnya prmpn je yg sebut kalau lelaki sebut bisa sentap ok!!

    ReplyDelete
  14. best gak sekali sekala mengimbau kembali kenangan ni :-)

    ReplyDelete
  15. lepas ni tiap2 kali anniversary mesti keluarkan gambar kat blog...tue je la kan modal yg kayrul ada setiap tahun...hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...