Tuesday, September 18, 2012

:: Singapore :: Pasir Ris ::

Pasir Ris was our 1st destination at Singapore..almost midnight jugak la sampai sana..we stayed kat umah cousin arwah ayah mok mok..smp2 mmg terus tido je la kan..gile exhausted tau u'olls..so the next morning tuh, dh mandi, dh breakfast, uncle mok mok bwk gie jenjalan kat park belakang umah die tuh..mmg besar gile okayh..kat park tuh siap ade tmpt utk mancing2 lagi..kolam yg besau dieorg charge $30 for the whole day, yg small punye $10 for each fish yg dieorg dpt..but mostly people yg dpt tangkap ikan kat situ, dieorg akan lepaskan balik..they just want the thrill of fishing je..;))))


 ikan dh masuk umpan..;)
 muke baru bgn tido..hahaha..

Park kat situ kan mmg safe gile..nak cycling ke nak jog ke, nak hang out with friends smp pagi2 buta pun xkisah lagi..sbb kat situ mmg selamat..aunty mok mok kate so far kat situ xde lagi crime yg jadi mcm rogol ke rompak ke samun ke..so far clean lagi la..ingatkan uncle mok mok nak bwk kiteorg gie jalan2 kat park tuh je..sekali tuh diaaaaaa, semua tmpt kat situ semua die bwk..kirenye time tuh kiteorg buat one BIG round laaaa kat area umah die...even though semuanye walking distance je, tp serious letih gile..

Serious mmg best kalau dpt duduk kat area situ..semua bende ade..n semua bende tuh semua walking distance je..xyah ssh2 nak drive ke hape..siap ade sports centre lagi..dlm tuh kan ade mini water theme park for kids..nk masuk murah je baru $1.50..

must buy ticket here coz they don't have a ticket counter..
entrance to the mini water theme park..
 hahahahaha..
 bosau lobang idung mok mok..wakakakaka..
 paya bakau..
 serious jernih air..cantikkk..

Itu je la yg mampu amek gambo dh..pastu kaki dh sakit smp dh tangkap kat ulu hati..terus simpan je camera..hehehe..

12 comments:

  1. kembang gile rambut si wan
    nampak sgt baru bangun tido hehee

    ReplyDelete
  2. cepat update lagi..tak sabar nak baca nie....

    ReplyDelete
  3. @Nana hahahaa.. tau xpe..konon2 nak pesyen2, rambut tgh tuh pjg sebenarnye..dh xletak gel itu sbb la kembang..;D

    ReplyDelete
  4. aduhh lama x mai umah adik
    banyak terlepas entry singapore nie
    maklumlahh cuti2 nie macam2 jadi dikk huhuh sedih

    nie cover balik
    memang seronok ke singapore
    tmpt nie akk x pernah gi layie
    walau pernah duk di JB
    hurmm kena ke singapore lagi nie ;)
    cantik tempat nie

    ReplyDelete
  5. HAHAHHAHA!! Kelakar lah hubby awak! =p

    ReplyDelete
  6. wa.. kire ko exercise la kan... :)
    mesti dh kurus ni... :)

    ReplyDelete
  7. @ieda hehhehe..mana xbyk yg terlepas kalau sehari 2 3 entry falsya up..hehehe..pegi sekali pun xpe kak, janji dh pegi..;D

    ReplyDelete
  8. @watyz kalau xkurus aku xtau la waty oiii..abis semua lemak dh boleh terbako dh tuh....penat gile wehhhh..hahaha..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...