Wednesday, September 19, 2012

:: Singapore :: Jalan2 :: Part 2 ::

Perut dh kenyang..mata pulak dh layu..tp perjalanan mesti diteruskan..chaaiiyoookkk!!!..dh mcm ayat iklan pulak..;D..

 cantikkan...
 nak jugak menepek kat situ..hahaha..
eeeeeeeee...;D
 Then kiteorg masuk la satu shop nie..Children Little Museum..dlm tuh semua barang lama..gile oldskol..tp kalau nak naik atas tuh kene bayo $2..hurmmm, xpe laaaa..lain kali je la..takut nnt kang bile dh bayo bende sama je kat atas tuh..rugi2..snap2 yg luar2 pun jadik lah..;D
 fridge lamo nie..skang nie pun ade jual jugak tp bapok mahal...
 tv lama..
 jukebox nie kalau xsilap zaman2 70-80's kut..agaknye laaaa..hehe..
 vespa nie cantik gile..pandai die jaga..berkilat2..

Pastu kiteorg gie Malay Heritage Centre..xmasuk pun museum dlm tuh..masing2 mcm malas nak masuk sbb kepala pikir nak balik nak rest..muleh gitu..wahahaha..xde laaaaa..mcm xde nafsu je nak masuk dlm tuh..lagipun hari dh ptg n byk lagi tmpt nak dituju..some more kaki pun dh start sakit smp tangkap kat perut..

konon2 mcm mengelamun di balik tingkap la..konon2 je..hehehe
hehehe..
3 beradik..
nyebuh je tau mok mok nieh..;D

Then our next destination was Orchard Road..smp je sana kan gile ramai org..tp aunty jah kate itu xramai lagi..ahad baru ramai sbb ari cuti..so semua maid and workers akan berkumpul kat Orchard Road tuh lepak..baik Filipino, Indonesian, Myanmar, Bangladesh, semua lepak situ..

Bile dgr tuh je kan nasib baik la kiteorg gie ari Sabtu..xsanggup nak gie ari ahad bile dh dgr cite cenggitu..hhehehehe..Orchard Road mmg very the urban laaaa..all the buildings mmg very the beautiful..

Itu je la kut wat mase nie..i'm totally out of idea..xtau nak tulis ape..so layan je la ye gambo2 nieh..;)

 mok mok banyak uban..mcm dh tua..hehehee..
 ingat lagi x?..nie dulu studio tmpt arwah Tan Sri P.Ramlee berlakon..

14 comments:

  1. huwaaaaaaaaaaaaaa...nangis nengok...bila tah nak sampai ke sini...

    sampai hati p tak ajak...sobs...

    ReplyDelete
  2. @♥cikmOt♥ nnt kite plan wat trip kat sini nak?..;)

    ReplyDelete
  3. Eh eh? baru perasan dress polkadot! Ida pun ade.... hihihii

    ReplyDelete
  4. bestnya... lagi best kalau tak kuar duit satu sen pun...huhuhu....bilalah nk g jln2 singapore ni???

    ReplyDelete
  5. @pinkytau xpe u..bile2 nnt cuti pjg gie la sana..one day trip pun boleh..;)

    ReplyDelete
  6. bestnya....bila nak sampai sini...
    sedangkan sedara mara cik poji memang ramai duk singapura

    ReplyDelete
  7. mudah2an ada rezeki saya smp ke sini

    ReplyDelete
  8. gegurl kalo minat dgn muzium cmtu ada 1 kt cameron highlands.. time tunnel namanye

    ReplyDelete
  9. wa....cuti2 over the sea ka..?
    syoknya! :)

    ReplyDelete
  10. Syoknya...(dengan muka jeles kikiki) Tak pernah lagi ke Singapore...Hubby CR pernahlah...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...