Wednesday, September 12, 2012

:: Soalan Yg Sgt Irritate ::

Ade ramai org/blogger yg hadap problem macam nie..org yg bertanye tuh pun xkan la xtau soalan2 tuh sgt sensitive..respect others if u want others to respect u..gegurl pun geram gak sbb ade gak kene kat diri sendri..sedangkan family pun x kecoh n x bising..nape org lain pulak yg lebih...

Sabar manusia ade batas..n please jgn cabar sabar tuh..gegurl nie xde la mulut tajam nak sound org je kejenye..tp gegurl tgk jugak la kan sape yg ckp..kadang kite leh tau niat org tuh mcm mana..ikhlas atau idok..dr percakapan ngan nada ngan reaction muka je kite dh tau..


Lagi satu jgn sbb ko ade segala2, meaning, ko dh kawen, ko dh ade anak smp 2 3 ko nak pertikaikan rezeki org..ALLAH dh tetapkan perjalanan hidup kite..bersyukur la ngan ape yg ade..setengah org kan, niat saje nak tanye..bile kate xde rezeki tuh, dieorg siap doakan lagi utk kite..itu la yg sebaik2nye..bknnye nak ckp ayat yg lagi sakitkan hati org tuh..

Rase mcm nak jawab mcm nie je bile org2 yg tah pape bg soalan..

Sebelum kawen..

1. Masa Ber-Single..

 jenab : ko ngan sape skang nie yah oiii?..
joyah : aku single la nab..
jenab : yg ari tuh mana?..
joyah : tutup buku..
jenab : kejap org nie kejap org tuh..
2 3 hari single pastu ngan tah mana2 org plak..
playgirl ko nie..
joyah : at least aku kejap org nie kejap org tuh,
sorang je..ko tuh dh ade sorang scandal 2 3..

2. Masa Ber-Bf

jenab : ko bile lagi?..
joyah : insyaALLAH, ade jodoh ade la..
jenab : ko tuh dh tua, cepat2 la kawen..
joyah : ko pun kawen umur tua gak..

3. Masa Ber-Tunang

jenab : berapa lama ikat?..
joyah : 8bln
jenab : lamanye..jgn lama2 silap2 nnt xkawen..
joyah : ko yg 2 bln ikat tuh pun xjd kawen..

4. Masa Ber-Kahwin

jenab : ko nie dh kawen bile lg nak ade anak.
joyah : xde rezeki lagi..insyaALLAH, ade la tuh..
jenab : kang dh tua xleh ngandung, laki ko crk kilang lain baru tau..
joyah : ko dh ngandung pun laki ko crk kilang lain jugak..

How i wish i can say that..hurmmmm..

Tp itu la, gegurl senang je tau..ikut tahap sabar..kalau sabar tuh dh agak2 dh smp border/limit, mmg gegurl bg jer..kalau still lg boleh bersabar, sabar je la kan..memule mcm stress tau ngan mulut2 longkang mcm nie, tp dh lama biaukan lah..anggap je suara dieorg tuh mcm bunyi lalat..

23 comments:

  1. pernah rs. so eB phm sgt2...
    even sampai skarang kena psl skt tapi msh mengandong lagi.
    manusia nih kdg2 mmg kejam kan?
    pelik...
    biler kiter x kwn lg, sebok tanyer biler nk kwn. knn2 kiter playgirl so ssh nk lekat jodoh.
    biler kiter dh kwn, sebok tanyer biler nak anak, siap ader yg beria2 gi amek baby org srh kiter dkg sbb knn2 nk amek berkat... pdhl ms tuh kiter baru keguguran. what the f*** .hu3...
    biler kiter dh dpt anak sebok sgt tanyer biler nk tmbh lagi...
    abes? biler nk sudahnyer... geram kan?...
    sbr tau... im with u... rezeki bukan ditgn kiter. kiter hanyer mampu berusaha... :)

    ReplyDelete
  2. hurmm tu lah, kdg2 yg beranak pinak tu lg senang laki dorg cari lain...biasanya yg xde anak ni elok je kekal bahagia smpai akhir hayat...wallahualam...hehe

    ReplyDelete
  3. Lumrah manusia...sibuk busy body hal orang sabar ya gegurl...

    ReplyDelete
  4. wat dek je ngan soalan2 nie...mcmlah dorg xpenah alami kan?

    ReplyDelete
  5. @eBNmmg kadang sakit hati tau eB..dieorg nie agaknye dh xde soalan lain kut nak bg..dh tuh lg nak sakitkan hati org..soalan yg xkan penah putuskan..ssh betul kan eB..itu rezeki ALLAH..kalau cube mcm mana pun tp kalau bkn smp waktu lg, nak wat mcm mana..geram tau ngan org2 nie..

    ReplyDelete
  6. @Che Rosliza Che mat kan CR..xtau smp bile leh bersabar nie..hehe

    ReplyDelete
  7. @ieyda tau xpe...mentang2 dh ade segala lg nak bising2 kan.lhehe

    ReplyDelete
  8. rezeki masing2 kan dear? kita x boleh la nak pertikaikan kenapa seseorang tu belum kahwin, kenapa seseorang tu belum ada anak..

    mmg kita boleh tau orang yg betul2 nak tanya atau orang yg sajer2 mengada2 nak tanya.. heheheh..

    think positive my dear!

    ReplyDelete
  9. @Zana Adieyza sokong sgt3 zana..hehe..mmg sgt3 boleh tau kalau org tuh ikhlas..always dear always..;)

    ReplyDelete
  10. Babe kalo kes ko org tanya "bila nak ada anak"..
    Kes eB orang bising kata "dah sakit tp masih nak anak"..
    Kes aku lak "dah ada anak orang duk bising bila NAK TAMBAH anak" x mustahil kalo aku ter"mengandung" lg ke nanti mungkin soalan eB td pon orang akan tanya aku..
    So, persetankan ngan soalan2 mereka..
    Kalo deme tanya lg sampai ko rasa nak doa tuhan bisukan je mereka..
    Ko tanya mereka2 tu blk "KO NI PULAK BILA NAK MATI NYA.. SENANG SIKIT AKU BILA KO MATI X ADA NAK ADAP SOALAN2 KO NI LAGI.."
    Hahahahhahahahahhahahahha!!!
    Just joking dear saja nak hiburkan ko.. ;)
    Babe, abaikan babe..
    Asalkan MOK MOK x pernah persoalkan apa2..
    Ko abaikan jer soalan2 mereka2 yg x penting tu.. :)
    Ok!!!! Apapun, muahxxxx muahxxxx kat ko..
    Aku dpt nasi Vangge semalam..
    Mr. Em blanja.. Auwwwwwwwwwwww!! ;p

    ReplyDelete
  11. pernah rasa jugak. ada orang sound. 'kawen jugaak ko ye.'

    smack kejap. salah ke kawen lambat? -__-

    ReplyDelete
  12. @Salina@IbuAqil kesian kat kite kan babe..mcm kes eB tuh biau la kan..dh ALLAH nak bg rezeki..walaupun sakit ke hape..patut doakan la so that eB ngan kandungan die selamat..ini x..ssh betul manusia nie kan..hahahaahha.u really make my day la bebeh..itu la..aku kadang smp nangis2 ngan mok mok..sib baik mok mok pandai coolkan keadaan..uwaaaaaaaaaa, nak nasi vanggeeeeee!!!..

    ReplyDelete
  13. @Zila Zainal eee, kan beb..ssh la mulut org2 mcm nie.lsakit hati..

    ReplyDelete
  14. tu soalan stendet.. aku yg dh anak 2 ni pon org dok tanya xnak tambah lagi ke?? kang dh 5 dorang ckp.. eh ramai nyer... huh!!!

    ReplyDelete
  15. eee xsk dgn yg ke 4 tu.. blh plak cakap camtu... mcm doakan pulak.. xeloklah cakap macam tu..!!

    ReplyDelete
  16. biasa la tu gegurl
    mulut org camne nk tutup kan

    aku soalan yg org x sempat tny, bile mau kawen??
    sbb aku kawen awal..gatai kekdahnye
    hahaa org xsempat tny aku da kwen dulu

    cuma yg bab anak tu merasa gak la aku sentap 5tahun makan hati

    ni da ade sorg, org sambung plak bertny sbb anak da makin bujang, bile mau tambah

    never ending story
    fedappp

    ReplyDelete
  17. sll kena... tapi redha lah...klau salah timing bagi jgk sebijik 2...

    ReplyDelete
  18. @Salina@IbuAqil
    sbb tuh i lap u bebeh...
    kiter jerk yg phm kan?
    drg tuh terlebih paham dh... genius sgt... ;p

    ReplyDelete
  19. Postif! Jom kita amik aura zana yang dah semakin positifff... =)

    ReplyDelete
  20. aduh dikkk
    manusia nie macam2 pesennn
    lantak lahh
    dont care jenis2 macam nie
    buat sakit kepala .. nambah dosa kite .. buat x tahu aje ..
    ;)
    sabar ye dik ..

    ReplyDelete
  21. entry ni buat ain sedih... rasa nak nangis... bila orang main sesuka sesedap mulut dia berkata2....

    kalau ikut hati rasa nak sound jek tp ape daya kan :'(

    ReplyDelete
  22. joyah the victim tu boleh tahan laser jugaaa...hik hik hik

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...