Tuesday, September 18, 2012

:: Singapore :: Jalan2 :: Part 1 ::

After balik dr jalan2 kat park tuh, kiteorg rehat2 jap..gile pongeh..sakit segala bdn2 nie haaa..even penat tp best gak la..hehe..sementara tuh kiteorg semua tunggu adik mok mok yg 2nd tuh sampai..bile dh smp, semua pun dh bersiap2, so bermulalah our jalan2 thingy..kiteorg jalan2 naik MRT..MRT tuh kalau kat Malaysia LRT..hehehe..station MRT tuh mmg dekat sgt ngan umah aunty n uncle mok mok..

Sama je MRT ngan LRT..kene beli tiket jugak..tp dieorg kat sana pakai EzLink..itu mcm touch n go gak la..just topup je then u boleh pegi mana2 u nak gie as long x exceed limit..itu je..ikut kan mmg sama je ngan Malaysia punye public transport..xbyk beza pun..

 domoknye mok mok..
 ade mall n sebelah tuh MRT station..complete sini semua ade..senang je..
 gegurl n MIL
 adik mok mok yg 2nd (edy) mau beli ticket MRT..
 rasenye time nie uncle mok mok nak topup EzLink kut..
 nie la ticket machine MRT
 samo je kat mcm kat Malaysia
 MIL, aunty Jah n uncle Saini n ermmmmm, xkenal..hhahaha..
 mok mok paling tinggi n paling bosau antara adik-beradik..hehehe..
pantang sua camera mesti tersengih2 je..;D

Destination kiteorg time tuh was Arab Street..xingat la plak kan turun kat stesen mana..smp2 je terus gie makan..alhamdulillah sbb time tuh tgh lapo gilos ya amat2..gas dh naik kat ulu hati nie dh..mmg kat sana kene gastrik je manjang sbb makan xikut masa..adehhhh..kiteorg singgah kat kedai yg pemes kat Arab Street nie..katenye ramai Menteri from Malaysia kalau gie Singapore mmg akan makan kat kedai tuh..


 gegurlnyeeee..mutton beriyani..bee pun order yg nie jugak..
 mok mok nyeeeee..chicken beriyani..edy pun order yg nie jugak..
 edy n bee..
 edy n bee with uncle saini
gegurl just kenalkan yg ujung sekali belah kiri tuh auny jah..sebelah tuh MIL gegurl..yg sebelah ngan sebelah lagi tuh xyah la ye kenalkan..dua2 tuh main character dlm ini blog..wahahahaha..

Perut sulah kinyang..burrpp!!..alhamdulillah..kuikuikui..kiteorg teruskan perjalanan ke Arab Street..Arab Street nie mmg pemes laaa..selalu tgk kat tv je..kesian kan..hehehe..tp cite pasal Arab Street nie tunggu part 2 laaaa..byk sgt la cite dlm satu entry..actually cite x byk pun..gambo je yg byk..hehehhe..



6 comments:

  1. mil gegeurl mcm adk & kaka je..kurusss

    ReplyDelete
  2. wahh bestnya zamzam.. makan murtabak kambing dia tak?? last year selalu dapat pergi singapore. this year dah tukar rotation, tak merasa dah. uwaaa rindunyaaaaaa. cepat upload cite singapore lagi. nak bacaaaa :DD

    ReplyDelete
  3. gugurl p kota singa eh..bah,mana ole2 untuk saya?hehe

    ReplyDelete
  4. MIL falsya nampak mcm kakak falsya je...
    best betul

    ReplyDelete
  5. gi s'pore..besh2..mesti banyak tempat menarik kat sana kan..

    ReplyDelete
  6. bestnya falsya selalu g jejalan :-)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...