Thursday, September 13, 2012

:: Ngidam i-Phone ::

Dah lama dh ngidam i-Phone nie tau..slalu gak la hint2 kat mok mok.."i tingin la nak pakai i-Phone" dan akan dijawab, "u ade duit u beli la sendri"..sobbbbsssss..sbb bile dh ade ipad nie kan rase mcm suke plak ngan Apple nie..tp itulah.....;D

Tp bile memikirkan yg gegurl nie clumsy, terus terbatal niat nak beli..kalau nak beli pun beli henpon BlackBerry je sbb henpon tuh tough tau..tp bkn yg touch screen la kan..tough gile smp jatuh puluh2 kali pun steady je u'olls..masalahnye bkn jatuh manja2 tau..jatuh yg stock terhempas kuat kat jalan tar punye..bkn Jalan Tunku Abdul Rahman okayh..no no no..hehehe..kesian henpon gegurl tergolek2 die atas jalan..utk org clumsy yg mcm gegurl nie mmg harus la pakai henpon yg tough..idok gitu?..mana x clumsy, kadang bile pegang je henpon kan, xde ape2 pun leh jatuh..camno tuh..tangan pengkau gitu ler..

Belum lagi cite kalau tgh drive..selalu gegurl kalau drive kan henpon mmg bwk kuar siap2 dr handbag..sbb stress tau bile tgh drive tetibe org kol..menggelupur carik henpon..pastu carik plak xjmp2 kan..ye la, eyes on the road, sebelah tangan stering n sebelah lagi meraba..opppssss, bkn meraba org sebelah okayh, selalu drive xde co-driver..hikhikhik..bile xjmp, hamek ko, terkeluar segala isi perut dlm handbag atas seat sbb gegurl terbalikkan..tahap kesabaran gegurl xtinggi tau..bende2 nie leh wat hangin satu badan..hehehe..

Pastu bile dh settled drive n dh smp kat destination yg ditujui, kuar je kete, xperasan henpon atas riba, mmg selamat la..henpon turun kete dulu baru tuan..camno tuh..kalau lah henpon gegurl tuh leh berkata2..mau dimakinye gegurl kut..asyik jatuhkan die je..hahaahahaha..

Sbb tuh la gegurl pikir beratus kali nak beli i-Phone nie..jaga mcm mana pun tp kalau dh clumsy, mmg akan jatuh jugek..lagipun ramai yg kawan2 gegurl pakai i-Phone tau..terjatuh skit je, screen terus problem..gile fragile..nie baru betul2 handle with care..kuikuikui..pastu nak repair makan ratus..above 500 plak tuh..gilossss..baik la gie shopping duit tuh..

So camno??????...hasrat dh lame dh terpendam nieh..hurmmmmm...tp xpo lah..dr beli pastu kene lak lagi kuar duit ratus2 semata2 nak repair screen, baik la pakai BB nie jer..sedih x ayat..agak2 kalau mok mok baca nie boleh x cair..hahahaha..konon2 mcm nak hint2 la kan..birthday ngan anniversary lagi berapa bln je lagi nie..hahahhahahaahha..
 

21 comments:

  1. klu keje bz mcm ko mmg sokmo kena hidup dgn handphone
    klu aku..
    tak sempat angkat
    nasiblah..
    ade kredit elbih
    aku tepon blik
    klu takde..
    kubiar jelah..
    time aku dgn tepon tuk hal2 keje pun dri pkl 830 - 7pm je.
    tak lebih.
    nak2 ade anak.
    adoi..
    susah weih..
    bru nak angkat..
    budak2 sibuk je nk jugak.
    terlebih dari gaya org sakai la plak!
    huhuh..
    *baru angkat note GT-N700
    buat main2 ank2 je sebenarnya..
    esp setot..
    klu tak mlm2 asyik main pc game.
    sniper la..
    perang2 la
    umru baru 4 thun..
    sabo jelah aku.

    ReplyDelete
  2. Ros pun tringin tau... Tp telan air liur je..hahha..maklumlah ros xkeje :(

    ReplyDelete
  3. akak tak teringin pun...sebab tak mampu aih...skang pakai cap htc jek...janji smat pong jugak...hehehe

    ReplyDelete
  4. hehehe...kita pun pakai BB jer....tahan lama skit...iphone nak pakai dlm mimpi jer...hahahaha

    ReplyDelete
  5. smpt lak meraba crik enpon..sy biarkan je.. hahaha.. tp klu dhbyk kali bunyi, terpaksa la angkt..

    sy pakai bb n htc, dl ada pakai iphone, jatuh sekali trus lcd rosak.. yg bb ni lasak, terhempas bagai nk rak, rileks je.. hehe.. so, klu nk pakai iphone ni, kena la tetibe jd tertib..

    ReplyDelete
  6. hihiii baguslah falsya ni... ngidam ipong lagi.. :-)

    ReplyDelete
  7. @Sidratul Muntaha xde makne keje aku asyik ngan henpon..saje gatal je lebih..hahaaha..ko dh mcm tuh, aku nie kalau ade anak xtau la mcm mana gayanye..tingin mmg tingin semua tuh tp itu lah..serious xpakai lama..kompom jahanam pastu..;D

    ReplyDelete
  8. @♥cikmOt♥ htc pung okayh pe..ini semua idaman je kakak...kalau dpt alhamdulillah..hahahahahha..

    ReplyDelete
  9. @pinky BB tahan lama kan pinky..jatuh mcm mana oun relax je..hahha..

    ReplyDelete
  10. @MizzTina xleh dgr henpon bunyik..mesti kelam-kabut jadinye..

    idok le nak tertib..hehe..penah gak behave tp bile behave sgt nie pun bende jd jugak..dh kate clumsy..hehehe..

    ReplyDelete
  11. Kasik angkat iPhone5!!~ Dah kuar tu.. hehehhe

    ReplyDelete
  12. insayallah mesti dapat punye...
    "mok mok kesian kat falsya ni belilah satu"

    ReplyDelete
  13. sama ngan nory....very the clumsy...haha,,,hubby pon suruh pikir baik2 klu nory mintak nk beli henpon canggih2...hehe..last2 skrg ni pakai nokia c3 je...heheheh

    ReplyDelete
  14. tk suka gk touchscreen...tp mmg kalo driving kena ltk hp siap2 kt luar..kn dk dlm hbag tercari2 bahaya..hehe...iphone tk best ler tp kalo dpt free best...hahaha

    ReplyDelete
  15. aku pakai norkiah cabuk jer. dh la x mampo nak bli ipon tu lagi 1 nanti mamat mok tu dia je yg guna wt main game. buat hape... hehehhe

    ReplyDelete
  16. sya, lg pun touch screen ni sensitip oceyyy ... kene air skit , abis ler rosak ..
    phtu kang tertekan mcm2 kang hang plak .. wakakakkaak

    setia bersama black beryy

    ReplyDelete
  17. sama...hp tu dah bape byk kali jatuh.dah hang byak kali.tingin nak pakai iphone tp bila pk pasal ni..mcm xmo pkai touchscreen da.huuhu

    ReplyDelete
  18. bodek2 la mokmok lelebey sket...hehehe
    mana tau bleh dpt free ^_^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...