Monday, November 16, 2015

:: Cucur Kentang Asal Boleh ::

Semalam petang kan ujan lebat..so sebelum tuh kami lakik binik dh pelahap pisang cheese dah..sekali bile dh abis pisang cheese tuh, somi kite tetibe mcm hint2..

somi, "sedapnye domok punye cekodok kentang..
nyum nyum..ermmm, sedapnyeeeee..sedap kan"

Muahahahahaha...hint2 pulak..nak ckp je la..somi kite mmg gitu...die jenis xkan suruh kite masak itu ini..main arah je kekdahnye..normally, die akan hint2 gitu laaaaaa..so kite as isteri kene la jadik isteri mithali..bile somi dh hint2 gitu, xgheti2 nak masuk dapur buat ker..ngeeeeee..

Lagipun bende simple jer..senang je nak buat..kite main campak2 je sebenarnye..
 dlm nie ade kentang, tepung gandum, sikit parsley n basil, telur, serbuk kunyit, serbuk cili ngan serbuk perasa..kite letak je ape kite nak letak..
 pastu dh kacau2, apolaie, moh ler menggoreng..
cicah pulak dgn cili sos kimball kesukaan kite dulu kini dan selamanye..letak pulak cili sos dekat muke kak ani..lg la membuka selera..kak ani nie mulut jahat nie sebab asyik kene cili muke tuh ngan kite je tau..kah3..bilas pulak ngan teh feveret kite, teh perisa chamomile..perghhhhhh!!...sodapppp..
 kasik zoom skit...

Alah cekodok je kut..xmencabar langsung kan..bende budak2 pun boleh buat rasenye...muahahahaha..

9 comments:

  1. Pernah try sos Life?
    Saya suka sos Kimball...
    Tapi sejak berkenalan dgn Life, saya lebih suka sos Life..
    Hahahahhaa...
    Dah macam agen sos Life!

    ReplyDelete
  2. sedapnyaaaaa....
    lagi sedap kalau ada orang buatkan..hihihih

    ReplyDelete
  3. sedap nik..
    aku suka buat cucur sayur asal boleh kalau x de mkanan kat rumah.
    letak carrot n kubis.. lada hitam banyk2.

    ReplyDelete
  4. alaaaaaaaaaaaaaaaa kiter pun teringin dah canne nie!!!!!

    ReplyDelete
  5. hujan mmg mencari je nak makan kan.. hehe

    ReplyDelete
  6. sue pon suke cucuq kentang ni time2 petang..rajin sekarang ni akob minta hi tea...klas ko kob..hahahhahah

    ReplyDelete
  7. sedap nih buat kudapan di petang di kala hujan sedang turun....hehee

    ReplyDelete
  8. selalu buat cekodok kentang tapi x pernah buat macam falsya buat...boleh cuba la resepi macam nie...nampak sedap

    ReplyDelete
  9. Sedapnyaaa cucur kentang, craving tetiba. Haahaha !

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...