Thursday, November 5, 2015

:: Non-Bake Chocolate Cheesecake ::

Birthday somi kite selasa lepas, kite buat kan die non-bake chocolate cheesecake..surprise ler kengkonon..petang tuh balik keje, kelam-kabut beli barang2 nak buat kek..gie sana gie sini..aduhaiiii mengahnye lahaiii..xlarat rase..tp sebab nak surprise yg tersayang, sihat pulak tetibe..hiks..

Kite terus balik umah xamek qisya..ye laaa katepun nak berkejaran buat kek kan..kalau ade semek tuh mmg akan jadik assistant kite la nnt..lg susah..so biau ler die main dulu dengan kazen2 die..
bahan-bahannye..let's buat!..

Tgh kelam-kabut nak buat cheesecake, somi kite kol, arghhhhh stressssss!!!!..selalu gitu tau..time nak wat kek utk die la dan2 balik awal..tahun lepas pun gitu jugek..selalu smp umah lambat...stressssss!!!...angkat tepon, cakap2 jap, pastu ehhh, xleh jadik nie..kang xsiap kek kang..kite bohong sunat la skit..kite kate kite sakit perut nak berry la ape la..wakkakakakaka..pastu nak lambatkan somi kite, kite suruh die amek qisya kat umah mak kite..

Tengah2 kelam-kabut tuh, ade org ketuk pintu..erghhhh!!..sapo lak nie..bukak2 pintu tgk2 kak long kite..yeayyyy!!..my rescuer!!!..legaaaaa..kak long kite tau je kite nak buat kek utk somi kite..sebab resepi tuh resepi die...muahahahaha..so balik keje die singgah umah..time die dtg tuh dh nak siap dh..sebab tuh la kite mintak resepi kek yg non-bake..sebab kalau nak kene bake nie mmg xsempat la kan..i've learned from last year punye experience hokeyh..tuh yg last year somi kite dpt kek smiley tuh..hihihihi..

Mmg sekejapan je nak buat..sangat senang..sangat simple...tapi rase sedapppppp..
tadaaaaaaaa...siap dh...kantoi umur lakik gua...muahahahaha..

15 comments:

  1. ada tgk org share kt fb gk..mmg senang jenis non bake ni...tp kita biasa buat yg oreo cheese cake je..yg ni tkgu brp jam nk keras tu..nanti share la resepi

    ReplyDelete
  2. Alahmdulillah kira misi telah berjaya ye:)
    Tapi mana resepinya kakak nak juga tengok..

    ReplyDelete
  3. Rajin sungguh Falsya ni..
    Akhirnya siap dgn cantiknya..
    Happy belated birthday buat hubby Falsya :)

    ReplyDelete
  4. plz wassap resepi, nak buat untuk akob 14 nov ni...

    ReplyDelete
  5. worth it bila buat sndri kan.. lg2 air tangan isteri pengikat hati suami.. ehhh.. hehe

    ReplyDelete
  6. sebaya dengan saya la 35..tapi jiwa saya masih 21..ekekek..
    selamat harijadi untuk suami awak..:)

    ReplyDelete
  7. kehkehkeh.. patutnya amik gambar jangan letak angka tu..

    ReplyDelete
  8. hye falsya, lama xkomen awak...
    sedap yer..
    kek yang slide atas tu macam puding je..

    ReplyDelete
  9. Assalam tuan / puan .sy membuat keje2 ubah suai rumah dan pejabat..seperti mnyambung rumah.plaster siling,pasang tile,buat porch,wayaring,plumbing,pagar dan autogate,vinyl floor,wallpaper,waterprofing,grill,landskap dan kolam hiasan.terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,bndr sri putra,sepang,nilai,cheras,puchong,semenyi dan kuala lumpur.hubungi sy d no 0192945175 atau wssp sy d no 01129110298

    ReplyDelete
  10. wahhh...mesti sedapkan kek seprise dr isteri tersayang...hahaa...

    kasi resepi pls...:)

    ReplyDelete
  11. apa pun kan...apa kata buat tutorial skit..akak nak bljr ni

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...