Wednesday, November 11, 2015

:: Majuk Dengan Somi, Sudahnya Dia Yang Sakan ::

Nak tergelak2 kite kalau ingat balik kisah majuk, sentap segala bagai tuh..biasalah u'olls bile berjauhan ngan somi, somi gie outstation, time tuh la dtg pangai nak carik pasal..nak attention segala bagai..time tuh la tetibe terasa mcm di-neglected by somi..padahal org tuh kat sana ade keje..sian somi aiiii..pening die..mana nak layan org2 kat sana, mana nak layan isteri majuk kat umah..wakakakaka..

Kan somi kite gie outstation kat langkawi last week..dari selasa lepas smp la ari ahad..ari jumaat mlm baru kite menyusul pegi langkawi..sebelum somi kite pegi outstation dh terasa2 dah sentap2 bagai dh..tuh yg membawak smp somi kite gie sana tuh..sebelum tuh punye la sentap smp kemain lagik pangai ko kan sya..nak cancel flight ari jumaat la..nak ganti balik duit ticket la ape la..bughuk tau tak pangai..ehh, tp rasenye kalau flight kite ari rabu or khamis, mmg betul2 rasenye kite wat perangai xpegi sana..kalau kite kate xnk, mmg xnk la jawabnye..

Tuh yg somi kite smp kate nak fetch kite kat airport langkawi..padahal plan asalnye, kite akan gie sendri hotel sebab kite ade sewa kete kat sana..kire somi kite xyah susah2 nak amek kite kat airport la..sekali bile kite asyik duk kate xde mood nak gie la, nak cancel flight la ape la, terus somi kite kate nak fetch kite ngan qisya kat airport jugak..muahahaha..

Sian somi kite..sorry domok..sayang sgt3 somi kite tuh..

Tapi bile smp sana, elok je somi kite fetched kite je, nmpk je muke die terus mcm xde ape2 berlaku...mcm biasa jer..nmpk x nmpk x..getis betul..xleh betul kalau somi tuh gie jauh2..kihkihkih..

Bile gie shopping lagi la..lupe terus pangai buruk kite sebelum pegi langkawi..sakan nak itu nak ini..muahaha..
 kompius nak beli corelle ke atau nak beli vision...sudahnye beli vision sebab pikir pinggan mangkuk byk kat umah tuh..kihkihkih..sebelum bayau somi kite siap tanye byk kali.."betul nie xnak amek corelle??..beza 100lebih je ngan periuk u nie"..hehe..yg victoria collection tuh xtau la bile masa nak guna..kite kate ngan somi kite nak guna time raya ke time open house ker..tp mcm la setiap kali raya, akan raya kat umah sendri smbl wat open house..huahuahuahua..
 haruslah beli..murah kut..RM11.90..kalau kat kl nie berpuluh ringgit okayh..
 ini lagi la wajib...hehehe..
 ini pun..
penuh fridge ngan coklat..padahal sebelum nie kemain lagik kate xnk beli coklat la ape la..sudahnye sakan..smp berpino mato tgk coklat2 kat situ..

Birthday kite nnt siap tanye somi kite sebab time tuh kiteorg duk sebuk2 bincang nak belikan birthday present ape utk qisya..

isteri, "nnt birthday i, u nak bg ape?"
somi, "ehhhh, dh bg dh present..xde dh present time birthday nnt"
isteri, "mana ade u bg present"
somi, "selamba je..tuh tuh..yg bertindan kat dapur tuh ape..present la tuh"
isteri, "ye la ye la"

Muahahhahahaha..ado hati lagi nak mintak birthday present..kihkihkih..

7 comments:

  1. lama tk mkn pepero...syoknye peti ais byk cekelat hehe

    ReplyDelete
  2. Daddy Qisya tahu hormon tak stabil tu yg diikutkan aje
    Habiskan dulu coklat tu kalau nak beli yg baru.

    ReplyDelete
  3. Kalau gi Langkawi ni..
    Pinggan mangkuk dan coklat adalah yg wajib dibeli oleh mak mak kan Falsya..

    ReplyDelete
  4. Ya Allah dah lama mengidam nutella & go. Hahahaha !

    ReplyDelete
  5. amboiiii nutela tu kan papero tu kan...nak lar sikittttt!! sedap nyer...

    ala mommy time ni la nak manja lebih kannnn ;)

    ReplyDelete
  6. berpinar mata tengok coklat macam2...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...