Thursday, November 26, 2015

:: Rojak Buah Pisang Kaki ::

Isnin lepas ade pasar malam kat area umah kite..bile dh ade pasar malam mmg xkan masak la..sebab nak makan bihun sup ngan rojak buah pakcik xde gigi..pastu kepok leko..nyum nyum...selalu somi kite la yg gie beli bile balik keje..kite nak gie mmg surrender la kan..ngan semek tuh lg..ngan perut lagi..pongeh..silap2 nnt tercungap2 mintak nyawa kang..hehe..

Pakcik xde gigi..ahahha..itu trademark pakcik tuh la kalau describe nak makan bihun sup..takut somi kite salah tempat nnt..selalu bile sebut nak bihun kat pakcik xde gigi mesti somi kite ckp,

somi, "abis tuh kalau pakcik xde gigi tuh pakai gigi palsu die malam kang mcm mana"
isteri, "suruh pakcik tuh bukak gigi palsu die..kate isteri saya 
mengandung ngidam nak makan bihun pakcik tp die nak pakcik yg xde gigi jugak"

Wahahaha..bengong2 je..
 kalau pakcik xde gigi tuh yg potong2 and bungkuskan rojak buah nie, mesti banyak..kalau anak pakcik tuh yg buat sikit je die bagi..hehe..

Sekali time tuh bukak2 plastik nmpk buah pisang kaki..

isteri, "yeayyy, pisang kaki..bgs domok..xyah suruh pun tau jer kan"
somi, "mesti la i tau..isteri i kan suke"

Hikhikhik..

Walaupun somi kite xpandai pilih buah, but it's okayh..it's a thought that counts..ngeeee..
 ado lagi byk tp dh selamat potong masuk perut..
nyum nyum...manissssssssss..rangguppppp...sedapppppp...

Pregnant kali nie mmg kite suke sgt makan buah..epal kene sentiasa ade..tp epal hanya nak yg epal yg jual kat market aeon..demand lak tuh kan..nak yg kat situ je xnk tmpt lain..kadang gie aeon au2 semata nak beli epal jer..boleh?..hehe....

10 comments:

  1. dulu2 akak ingatkan pisang kaki tu buah tomato.... hahaa... sedap sgt kan buahnya...:)

    ReplyDelete
  2. Akak pun suka buah pisang kaki ni Falsya..
    Dia bermusim..
    Selalunya dari Nov-Jan..

    ReplyDelete
  3. Ikutkan aje ka Falsya..akak dulu mengidam nak makan buah koko...buah koko yang masak ranum tuh...sedapppp

    ReplyDelete
  4. smlm 1st time makn pisang kaki seumur hidup.

    ReplyDelete
  5. Tempat kakak sekarang ni pun dah mula musim pisang kaki ni
    Kakak pun suka juga lagi yg keras rangup lagi best:)

    ReplyDelete
  6. Takpe takpe epal aeon ok lagi...jgn minta epal CH plak .. :)

    ReplyDelete
  7. tak pernah makan pisang kaki..kesian kan?
    baby 'maintenance' tinggi nih..nak makan yang mahal ajer..

    ReplyDelete
  8. suka rojak..buah kaki pisang pn suka

    ReplyDelete
  9. Haishhhh...sedap plak nengok rojak tu. Pisang kaki sedap.

    ReplyDelete
  10. pergh.. laju2 scroll ke bawah.. takmo tengok sangat rojak tu.. terliur kite tau.. selagi tak susahkan diri nak makan itu ini layankan je tekak tu Sya.. ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...