Monday, November 23, 2015

:: Me'nate Steak House ::

Sabtu lepas, kite bawak mak kite gie umah kakak kite kat sri petaling..sebab mak kite kate nak antor adik kite kat sana..adik kite tido sana sebab ahad die akan antor kakak ngan abg ipo kite gie airport..so alang2 gie la sekali..boleh qisya mandi pool..kakak kite nak gie australia ahad tuh ngan family in law die..tuh yg mak kite nak gie la jumpa sebelum kakak kite fly..

Bestnyeeeeeeee gie jenjalan australia..dieorg sewa kete kat sana..few days kat gold coast, few days kat sydney, few days kat melbourne..bestnyeeee...patutnye ujung2 tahun nie kite ngan somi kite plan nak gie jenjalan..tunggu nak pilih2 je it's either korea atau istanbul..tp perancangan Allah adalah sebaik2 perancangan..kite pregnant!!..alhamdulillah..xpe la next year boleh je nak berjalan..lg best sebab berjalan berempat (insyaAllah)..tetibe berjalan new zealand naik caravan pun mcm besttttt je kannnn..kihkihkih..

Otw nak balik umah tuh, kiteorg gie la dinner dulu..dinner kat Me'nate Steak House danau kota..sesaje je nak try..bile dh smp tuh, tgk menu, tgk harga, xde la mahal mana pun..yg buat mahalnye adalah daging tuh..kalau daging yg korang pilih tuh mahal2, maka mahal lah regenye..daging wagyu kat situ mmg mahal hokeyh..

 onion rings..
 ceasar salad..
 kite punye..
 somi kite punye..
 mak kite punye..daging liat..mak kite kene potong kecik2 baru senang nak makan..kalau x, baru la betul kunyah 44kali..hehehe..
qisya punye..mushroom soup..biasa2 jer..

Kalau tanye kite sedap ke x makan kat situ, my food opinion point of view, kite akan ckp biasa2 je la..nak kate sedap sgtttt idok ler..tp xde la kate xsedap langsung..biasa2 la..kirenye dapat rase sekali tuh jadik la..nak repeat balik rasenye idok ler..hehe..and kalau compared ngan HR Steak kat kg baru tuh, kite lagi prefer kat HR Steak tuh lg laaaa..ini pendapat kite..kalau org lain xsure la..ye la, tekak lain2 kan..

5 comments:

  1. adik kita br fly ke australia jumaat lps..p sydney,melbourne xsilap....tkpe nextyear leh cuti2 thn ni tk dpn pi kn....tk try lg menate ni..ingt nk try gk..yg daging wagyu tu mhl

    ReplyDelete
  2. tak pernah try sebab jauh sangat nak menapak ke kl..

    ReplyDelete
  3. onion ring.. wahh mengancam.. A&W punya best.. tp kat KB dah xde A&W..:(

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...