Tuesday, November 24, 2015

:: Macam Mana La Nanti ::

Kite kan bile tgk qisya, mcm mana la die nnt bile adik dh kuau (insyaAllah)..kawan2 kite yg mana baru dapat second baby, semua duk cite peel anak first mcm mana..jeles tuh ttp ade la..bile dieorg cite tuh, kite mcm "aduhaiii mcm mana la qisya nnt kan"..sebab die baru 2tahun..tgh2 nak bermanja2..2thn die sorang..2thn full attention dekat die sorang..

Qisya nie kalau tido mesti nak berpeluk..kalau kite ade dekat2 ngan die bile die tido, mesti duk meraba2..panjat badan kite pastu tido atas badan kite..xkisah la nap kejap ke or time tido malam..mmg dari dulu smp skang kene berpeluk, kene tala muke dekat ngan die sebab die nak meraba muke ngan tinge kite..kalau xbg meraba, mmg mengamuk la jawabnye..

Mcm mana la nnt bile adik dh kluau (insyaAllah)..mmg adik kene tido ngan daddy la jawabnye..sebab qisya xleh tido ngan daddy die..mesti nak kite jugak..awal2 kite dh ckp dh ngan somi kite..sementara kite masih kuat lg nie, bebila weekend, nk tarik katil queen kat bilik belakang tukau ngan somi kite punye katil single..nnt akan ade 2 katil queen dlm bilik kite..satu katil utk daddy ngan baby, satu katil utk kite ngan qisya..
tgk la nie haaa..tido nak kene berpeluk..time niekite tgh duduk atas sofa..sekali semek nie merengek smbl panjat atas badan kite..senak perut..tuh yg kite pun terus baring jugak sudahnye..mmg sepanjang masa smp die bgn la gitu je kekdahnye..bergerak skit terjaga..and bile dh gitu, kite pun tido sama ngan qisya..ngan ujan lebat lagik kat luar..layu mata terus..hehe..

Harap2 qisya nnt okayh la die..jgn pukul curik adik sudah..qisya nie garang hokeyh..mak kite pun ckp bende sama.,."garang qisya nie..ikut pangai mommy..mommy garang sgt..anak pun jadik garang"..wakakakakaka..

5 comments:

  1. InshaAllah, bila dah keluar adiknya tu..
    Pandai mek tu , dia nanti lagi sayang dengan adiknya..

    ReplyDelete
  2. Jgn takut Falsya bila ada adik naluri sayang adik tetap ada
    Jeles pun ada juga terutama masa awal-awal dpt baby. Boleh merajuk tau. Kena jaga hati dia
    Sampai masa nanti tahulah nak buat macam mana tak perlu risau..

    ReplyDelete
  3. Ni dilema biase dik..bdk akan pandai dan paham dgn sendiri nyer bila dia ade asik..silap2 dia xnk dah mommy sb dia sibuk dgn adik dia...hihihiii...

    ReplyDelete
  4. mmg ini la peel abang2 atau kakak2 bila adik deme nak kuaq...tp bila dah kuaq nanti...asik nak melekat ngan adik, sampai takut tgk dorang dekat sangat dengan adik

    ReplyDelete
  5. Dari sekarang ajar dia ttg Adik...sure OK..jeles tu perkara biasa..buat dia teruja Adik nak keluar..selalu ajar dia usap perut and communicate ngan Adik..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...