Monday, November 9, 2015

:: Resepi Non-Bake Chocolate Cheesecake ::

Adehhhh..sorry sesgt la..sebenarnye kite mmg nak share resepi tuh kat entry yg sebelum nie..tp tah nape boleh tertinggal..blur gamaknye..ngeh3..
Haaaa jgn terkejut pulak tgk resepi..kate nak bg resepi chocolate cheesecake tp kenapa tajuk oreocheesecake..haahha..konsep die sama je ye hakak2..hehe..haaaa tuh kalau sape2 nak resepi non-bake oreo cheesecake dh ado dd resepi tuh..itu resepi kak long kite..die wassup..

Nie bahan2nye..

Okayh, utk chocolate cheesecake pulak, senang je u'olls..

Utk base, biskut oreo tuh tukar dgn biskut marie..konsep sama..dh mix kan tuh, dh tekap2 kat loyang, letak dlm freezer..

Utk chocolate cheesecake pulak..
Kite beli chocolate bar yg ini..tp xpakai semua pun..kite just pakai 2 bar tuh jer..cairkan chocolate bar tuh dgn guna method double boil..

Kite pakai mixer utk wat cheesecake nie..

Firstly, letak cream cheese..pastu letak whipped cream..then letak je semua bahan2 tuh..icing sugar kite letak 3 sudu makan..tp last2 nnt u'olls boleh rase sendri..kalau nak manis lg, letak la lagi icing sugar..kite buat die..hehe..mix bg sebati..chocolate yg dh cair tuh jgn lupe letak..kalau x mana nak dtgnye chocolate cheesecake..hehehe..

Agak2 dh sebati semua, tahap kemanisan mixture tuh u'olls dh puas hati, keluarkan loyang yg dh di-based-kan td dari freezer, letak jer mixture tuh dlm loyang..then masukkan dlm freezer..agak2 dh keras cheesecake tuh, agak2 dh boleh makan, kuarkan la pastu santapppppp..hehe..tp jgn letak dlm freezer lama sgt..beku..nnt nak potong susah..
Kalau nak nmpk cantik, pandai2 la u'olls deco kan cheesekek tuh..;D

Senangkan nak buat..it's either nak or xnak jer..;)


7 comments:

  1. Ha... barulah kakak boleh ikut dah tunjuk pun resepinya:)

    ReplyDelete
  2. Falsya....gambar yg dah siap xder ke? (^_^).Dpt tgk gambar...biar makin trgoda lg...hehe

    ReplyDelete
  3. Terima kasih share resepi falsya..
    Akak save. Senang esok2 nak buat ;)

    ReplyDelete
  4. Sedapnyaaa. Boleh try buat lepas ni :)

    ReplyDelete
  5. Waa.. mudah sgt ni.. nmpk pom sedap..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...