Friday, November 20, 2015

:: The Magic Of "Dad Voice" ::

Very the correctttttoooooo!!!..kihkihkih..

Mcm qisya..kalau dh naik bilik, org nak tido, dan2 lak die nak main..duk menahan mata ngantuk tuh..setengah jam boleh la melayan..selalu kite akan buat2 tido..buat bunyik berdengkur gitu..haaaa, itu time mmg pantang die la..nnt dgr la semek tuh duk nangis buat2..minah propa tuh semek tuh..tp daddy berdengkur bebetul xde pun die heran..:))..and kadang kite akan tido mengereng membelakangkan qisya..lps tuh ditarik2 badan kite suruh kalih balik pandang die..

Bile kite suruh sleep xjalan..byk kali suruh sleep..pun xjalan jugak..sudahnye, "daddy, tgk qisya nie xnk sleep"..daddy, "heiiii, sleep..qisya sleep"..terus dan2 benam muke kat bantal..dan2 jugak pastu nangis..hahahaha..padahal daddy xmarah pun..nada biasa2 jer..pastu kemain lama lak tuh nangis..majuk terus dh..daddy pujuk2 pun still majuk lagi..smp tertido pastu..

Haih, itu baru daddy mcm tuh..belum daddy betul2 marah lg..kalau kene marah ngan daddy xtau la mcm mana qisya..qisya xpenah langsung kene marah ngan somi kite..xpenah..never!!..xpenah lg somi kite mcm tertinggi suara ngan qisya..ngan kite ade la jugak qisya kene marah..xde la kate xpenah langsung kene marah ngan kite..tp sudahnye nnt kite balik kene tegur ngan somi kite, "jgn la marah qisya tuh..sian die"..hikss..
Tido mcm org tua..
Nie haaa budak manja tuh..dh ade adik nnt xtau la peel qisya cemmana..harap2 okayh2 je la jer sayang..

5 comments:

  1. Kakak rasa ramai anak yg macam ini kan
    Mak-mak dah selalu sgt bising tapi ayah-ayah kan jarang itu sekali aje terus menjadi
    Ayah-ayah pun pandai juga kadang guna nama mak-mak:)

    ReplyDelete
  2. Hihihi. Kalau Nani pun bila bah dah bersuara tak jadi nak melawan :p

    ReplyDelete
  3. Alahai...bestnya qisya..xpnh kena marah dgn daddy dia...bagus btul daddy dia..

    ReplyDelete
  4. cian qisya kene marah ngan mummy.. hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...