Wednesday, November 18, 2015

:: Surprise Cake By Husband ::

Semalam otw nak balik dari umah mengadap jammed kat jalan semarak, tetibe somi kite kol..bile angkat jer, dengar background sound mcm dlm kete..bile ditanye kat mana, selalu memain bg jawapan..otw nak gie melaka la, johor la perlis la..pape tah..selalu kalau gitu mmg die otw nk balik umah la..tp semalam tah kenapa pelik sgt..ye laaaa pelik la sebab kul 6lebih kol kate dh otw balik..rare sungguh..selalu somi kite akan stay kat opis sebab malas nak mengadap jammed pekat petang2..malas nak berlumba2 seiring sejalan ngan org nak balik keje petang2 katenye..

Somi, "balik awal la..kan arinie birthday domok sayang aiiiiii"

Haloh haloh kemain gediknye nada..hahahaha...sho shuweet domok balik awal sebab birthday isteri..hikhikhik..

somi, "domok nak dinner arinie ke nak nnt time weekend?"
isteri, "hurmmmm, time weekend laaa..kalau arinie mcm rushing sgt jer"
somi, "okayh..weekend la kalau gitu"

Kite mmg xsuke rushing2 gitu..ye la mana nak balik umah, nak amek qisya..nak siapkan qisya lagik nak siapkan diri sendri lagik..pastu kul berapa nak kuau umah..kul berapa nak smp sana..kul berapa nak makan..kul berapa nak balik umah..esok nak keje lagik..renyahnyeeee..rushingnyeee..letihnyeeee..xsukenyeeeee rushing2 gitu..so better la tunggu weekend..boleh bersantai..bertenang-tenangan..hehe..

After amek qisya dari umah mak kite, tgh2 mandikan qisya dgr kete somi kite parked kat dlm car porch.."qisyaaa, daddy dh balik"..semek tuh dgr daddy dh balik kemain menjerit die..xsempat nak pakaikan die towel, ngan boleng2 dh kuau dari toilet semata2 nak jenguk daddy..sekali bile kite kuar dari toilet, tgk somi kite ngan kek dh siap nyala lilin kat pintu..hiksssss..

Xde nyanyi2 lagu birthday sebab somi kite kan bajet2 machoooo..bajet2 maskulin..tunggu jugak sebenarnye somi kite nyanyi tp bile duk berdiri tegak gitu dekat 2-3 minit smbl pegang kek, hurmmm, terus kite tiup lilin..lilin dh abis pun belum tentu lagik somi kite nyanyi..hahahaha..paling kuat pun somi kite ckp, "happy birthday domok!!"..okayh la tuh dari xde..anggap la somi kite rapping duk ulang ayat happy birthday..kihkihkih..
keknye..

somi, "i plan nak beli coffee bean punye kek tp besau sgt"
isteri, "xpe la domok..nie pun dh okayh"..


TQ domok!!!...love u!!!..xoxo..

12 comments:

  1. Still nak juga beli kek
    Tengok siapa kata daddy Qisya tak romantik?
    Dia tak tunjuk terang-terang tapi buat dgn tindakan.. masih tak percaya
    Duduk sensorang renung balik ( hihi.... sesajalah kakak nak usik).

    ReplyDelete
  2. hmm untungnya. Happy birthday may Allah bless you always ;)

    ReplyDelete
  3. so sweeeeeeeetttttttttttttt korang....comel kek tuh...nyummm!!

    betul2 lagi syok sambut weekend kan...mase pun panjang sikit...

    anyway, happy birthday moga terus bahagia dan sihat2 selalu....amin

    ReplyDelete
  4. asal maniss sangat ni kakkk.. hehe btw happy birthday yg ke 23 ya kak.. :P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...