Friday, November 27, 2015

:: Propa Lebey ::

Kihkihkih..kite kan bile ngandung nie pangaiiiiii, astaga..teruk nau..tetibe emo terlebih, sentap je manjang..propa xyah ckp la..asyik laaaaa nak menaikkan darah laki kite..xde la kate everytime u'olls..gile ke hape setiap kali..mau kene penampau sedas..tgn somi kite dh la besau..sekali hayun satu muke berbekas..blusher free satu muke setahun xtanggal2..hahahhaa..

Biasalah kalau ngandung nie manjang je tingin nak makan itu tingin nak makan ini..selera ngalahkan selera beruang..badan pun dh sama naik dh..ngeeee..ye la alahan pun xde..ade pun first 3 months je la..tp itupun kalau nak diikutkan xde la teruk mana..tp alhamdulillah la kite xde buat pangai nak makan beras mentah time pregnant nie mcm time kite pregnantkan qisya..kalau x nnt mamatisya tau nak bg hadiah ape..bg beras wangi mcm time qisya dulu..hahahahhaa..

Somi kite skang nie kalau kite kate tingin nak makan ape mesti die akan tunaikan jugak..lps dari kes kite terasa ngan die itu hari..muahaha..mmg itu time up side down kite pertikaikan..sedih betul kite..smpkan kite punye sentap, kite gie makan berdua je ngan qisya..mmg la selama nie somi kite selalu tunaikan ketinginan kite tp lps dari satu kes tuh, kalau die xsuke makan ape yg kite tingin nk makan pun, die ikutkan jer..hikhikhik..boleh je kalau die nak order makanan lain..bukannye xde pilihan, ade bykkkk pilihan kut nak makan ape..

Skang nie kalau kite tingin ape2, kite akan ckp,

Isteri, "domok, i tingin la nak makan kat satu tmpt nie..kalau u xsuke makan kat situ xpe la, i gie berdua je ngan qisya"
(Ececeh, majuk la konon..propa sungguh)

Somi, "sampai hati nak tinggalkan i..sampai hati xnk ajak i gie makan sana"..

Isteri, "ye la tanye la dulu..kang nnt byk alasan xnk bawak..kalau xnk gie xpe, i gie berdua je ngan qisya..boleh je pun gie ngan qisya"..
(Nmpk x nmpk x sengaja carik pasal..hahaha)

Somi, "sampai hati..nnt kite gie nyeah"..

Hahahahaha..sejak dari yg kite majuk2 ngan die smp gie makan berdua ape yg kite tingin tuh ngan qisya, sejak tuh lagi la somi kite tunaikan ape yg kite tingin nak makan..

Mcm skang nie kite tingin nak makan mumtaz nan kat mohsin,ttdi..sedapnyeee..patutnye semalam pegi tp sebab ujan lebat so xjadik..and sepatutnye somi kite ade nak jmp org semalam..tp sebab kite, die cancelkan..postponed jmp mlm nie..sbb sebelum kite ckp, "xpe la kalau u bizi, i gie berdua je ngan qisya"..sudahnye xpegi pun..huahuahuahua..
sedapppppnyeeeee lahaiiiiiii...

Xsabar nak tunggu weekend nie..nak makan mumtaz nan..sedappppnyeeee..sedapnyeeee..

7 comments:

  1. time peknen ni kalo tingin, mesti suami akan cuba dptkn selagi bole kn...tringt falsya nk mkn beras mentah , 1st time dgr hehe...kebetulan ada ms tu beras wangi kn....wah mumtaz nan nmpk yummmyyy

    ReplyDelete
  2. hahaha..siyes mmg jd mengada.. mcm iols, asek tingin itu, tingin ini..shuben ngekor je la..

    ReplyDelete
  3. time mengandung ni layanan suami mesti istimewa..kita pun kena jugak sesekali mengada2 kan...bkn selallu pun...plus kita preggy pun buatan dia...hahahahha

    ReplyDelete
  4. tahniah.. sedapnya ni.. done folo , folo me back k ;)

    ReplyDelete
  5. Oh... pandai trick ye:)
    Tapi kakak percaya Daddy Qisya sebenarnya pun tak sampai hati nak bagi buah hati dia pergi berdua.
    Cuma tak diluahkan aje. Itu kalau tak dihargai juga tak tahulah kakak nak cakap. Kena bersyukur tau:)

    ReplyDelete
  6. Biaslah tu. Time ngandung ni manja terlebih.

    ReplyDelete
  7. Ala.. gedik manja pun dengan laki sendiri ye dak.. dah namanya kerja berpasukan so hb kenalah layan selagi tak memudaratkan diri dan pasangan.. hehehe.. ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...