Monday, November 2, 2015

:: Gender My Second Baby ::

Qisya skang nie dh nak start bercakap2 dh..xde la bercakap2 terus..xde la byk nau yg disebutnye..walaupun xbyk words yg kuau dari mulut die, boleh la dari xde kan..xde la byk mana pun takat 2-3 perkataan jer..tp serious comel gile bile ayat2 yg walaupun 2 3 perkataan tuh je yg kuau..geram rase mcm nak gomol..hehehe..

Skang nie bile nak mintak dh pandai dh nak sebut "nak"..kalau dulu mulut xbercakap tapi tangan diva tuh duk hulur, tutup bukak tutup bukak mintak ape yg die nak..bile nak bg ape2 dari tgn die ke org, dh pandai sebut "nah".."yeay", "bye" tuh mmg dh lama dh boleh nyebut..tp ikut mood..kihkihkih..ayat simple2 jer pun yg disebutnye..umur nak dekat 2 thn dh..tp xpe laaaa..kite xkisah pun..semalam die sebut "mama" clear gile..kalau kak long kite dgr mesti die duk nganjheng kite..suke la tuh bile qisya dh boleh panggil "mama"..ceh..

Meh la kite belanja gambau semek sorang tuh..
 time nie kat klcc..kemain ngamuk nak main benda alah tuh..bile dh dpt main, tgk la muke die..keras kejung senyum gitu dari awal smp habis..xbergerak2 bdn okayh..gitu la duduknye dari awal smp habis..orang2 sekeliling semua gelak tgk muke qisya..hahaha..
 nie kak long kite wassup..gie farmasi smp xnak balik..sebab nak duk atas kusi kuning tuh..padahal kat umah sendri ade je..sama kaler sama pesyen kusi..kusi ikea..tp kat umah xde pun asyik nak duduk jer..hehe..
anak buah kite send kat group wassup..kemain byk rambut tuh boleh ditoncetkan..kiut!..
 nie pulak nenek yg send..nape lain nau muke anak mommy nie..mcm dh besau sesgt dh..alahaiiii kakak..geram la mommy!

Kite dh gie scan last weekend..alhamdulillah baby sihat..last weekend kite jumpa doctor norlida sebab doctor ros xde..kalau weekend, dieorg rotate schedule rupenye..tp xpe la, either one pun also can..bile time nak tau gender baby, doctor norlida xyah susah2 nak carik pun..letak je alat tuh, tadaaaaaaaaa, clear sungguh..xyah susah2..terpampang baek punyeeee..baby dgr nyeah ckp mommy..takut kene babap lettew..hahahaha..

Ape gender baby???...alaaaaaa, kite secret2 la dulu...x surprise la kalau bgtau..kalau nak tau tunggu 1st March 2016 kayh (insyaAllah)..;D

4 comments:

  1. Alaaaa...tak sabar nak tau nih ☺

    ReplyDelete
  2. amboi mekk banyaknya toncang.. hehe

    ReplyDelete
  3. Hamboi....bersikret bagai...hihihih..
    Takpa...saya doakan baby boy..ada la sepasang..hihihih
    Tunggu la Qisya kuat membebel nanti! haha

    ReplyDelete
  4. comel qisya... bersalin al islam lagi eh?
    kita masa rayyan bsalin dn doc norlida, masa mayyah ngn doc ros sbb dr norlida takde plak aritu.. dedua pn best tp suka doc ros lg kut hahha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...