Tuesday, December 8, 2015

:: Boat Noodle @ The School, Jaya One, PJ ::

Kite tingin sgt nak makan boat noodle..tp bile mikirkan keramaian org plus malas nak beratur lama semata2 nak makan boat noodle kat empire damansara tuh, kite batalkan je la niat pasal ketinginan nak makan boat noodle..xkose nak beratur setengah jam or maybe lebih..sebab first time makan kene beratur lama kan..tuh yg malas nak repeat balik walaupun teringin..

Pastu time gie clarks punye warehouse sale kat the school jaya one, pj, few weeks back, ternmpk boat noodle punye kedai..owhhh okayh sini pun ade ghopenye..nak makan tp time tuh tgh bloated perut..bloated dgn kegembiraan sebab dh dpt kasut setelah penat merajuk..wakakakakka..ehhh xde la..time tuh mmg dh kekenyangan..

Boat noodle kat jaya one tuh still ramai org tp xsesemak mana la..kalau nak makan tuh ade je la table..xyah nak kene beratur setgh jam sejam mcm kat empire damansara semata2 utk nak makan boat noodle jer..crazy!!..

Bile dh balik umah, perut dh start lapau, baru ketinginan tuh smp..pastu kite ajak somi kite makan boat noodle weekend tuh.."okayh, nnt kite pegi makan okayh"..yeayyyyy..

Sabtu lepas dlm kul 5lebih gitu baru bergerak gie sana..smp sana mmg ade yg menunggu table sebab dieorg ramai..mcm kiteorg 2 plus one mmg sentiasa ade table la..xsmp 5 minit pun dh ade table..
 Menunye..kalau kite, kite prefer N01..beeh thai rice noodle..sebab mcm ala2 sup..yg N02 pun sup jugak tp ade rase manis2 la sup die..
 Xpenah nak semenggah tau muke somi kite bile amek gambau..
 Thai ice tea..mmg championnnn..sedappppp gilers..
 Table kiteorg kecik..sekali order 12 mangkuk..hamek ko smp x muat table..lepas aunty yg duk sebelah table kite bangun, barulah boleh bernapas skit ruangan..
 Meatball..
 Nie namanye Thai's Popeye Tempura..sedappp..rangupppp..sos die lain dari yg lain..mcm bersantan2 gitu..sedapppp.
 Ini pulak dessert..ka num tuay..mcm ala2 tepung pelita tp jenis yg kering la..
 Atas kelapa bawah pandan..not bad la jugek..
Bertindan2 mangkuk..ngeeee..

Kami makan dengan tenang sebab semek tido..dh abis makan, dh bayau nak bergerak balik baru bgn...hehehe..

Alhamdulillah kenyang smp ke esoknye..lepas nie nak ajak somi kite makan nasi daun pisang kat nirwana bangsar pulak..nyummehhhhh!!!...

Ye saya mmg dh gemuk..but like i care la kan..after bersalin nnt adalah masa utk kuruskan badan balik..agaknye kite mmg gitu kut bile pregnant..jenis yg mmg badan gemuk..tgk la time qisya dulu..dh mcm hape dh..this time pun gemok jugak tp xsegemuk time qisya la..ngeee.nak kate makan beria sgt pun idok jugek..weekend je..itupun hanya pada ari sabtu or ahad..arghhh lantak la..gemuk ade sebab xpe..huahuahua..;D

11 comments:

  1. byk nye mangkuk..hehe...tp kita tk brp boat noodle..tk brp kena ngan tekak tp air & dessert sukaaa...aritu tkde yg teh ais tu nanti nk p lg...nk try yg tempura tu plak

    ReplyDelete
  2. kene buat akak macam niiii...kejam sgt tauuuuuuuuuuuuu...dah la tak pernah rase lagi boat noodle ni...huarghh..kang aku plak yg mengidam acanne??? :D

    ReplyDelete
  3. amboi..bukan maik lagi Falsya melayan tekak...tertelan ailio akak di buatnya...

    ReplyDelete
  4. PLZ AJAK SOYA LEPAS NI YE..HAHAHAHAHH

    ReplyDelete
  5. Dah kalau masuk boat noodle mangkuk tak bertindan mana boleh kenyang
    Kurang-kurang mesti 10 bowl:)

    ReplyDelete
  6. Dah mangkuknya kecik-kecik Falsya..
    Memang bertindan-tindan lah mangkuk tu..
    Baru kenyang makannya..
    Akak tak pernah makan kat sini lagi :)

    ReplyDelete
  7. tingin nak terai...tpi lakiku itu xmakan kot benda2 camni..hadoiii..hahahaa

    ReplyDelete
  8. berkerut2 en sowmi tu sbb nak kene bayar bill boat noodle mak tuu., hehe2

    ReplyDelete
  9. amboi kak....
    Alhamdulillah....suami akan sentiasa memenuhi keinginan isteri dia yang sarat mengandung nie...sweet sgt suka nieyl tau...

    ReplyDelete
  10. Nani pun selalu lepaks dekat boat noodle jaya one :D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...