Tuesday, December 8, 2015

:: Juadah Semalam Hasil Pasar Malam ::

Semalam pasar malam kat area umah kite..as usual la kan mmg somi kite la yg akan gie singgah bile otw nak balik umah dari opis..kite mmg surrender la..nak berjalan xlarat dh..pastu ngan kerenah anak dara lg..huishhh..tidak kelaratan..mmg xcukup nafas nak bernafas dibuatnye nnt..

Xbeli ape pun..tingin nak makan laksam tp laksam dh abis plak..nak makan kebab pita daging tp daging xde..ade ayam jer..kalau ayam kite xnk so sudahnye somi kite beli bihun sup kat pakcik xde gigi..kihkihkih..
Bihun pakcik xde gigi utk kite and yong tau foo utk somi kite..
Buah pisang kaki mmg akan somi kite beli setiap kali gie pasar malam..nmpk kuning2 mcm xmasak tp manis dan rangup sgt sebenarnye..
Lama xmakan jagung..tetibe malam tp tigin pulak..manissss..
Anggur seedless..dulu kite je yg balun sensorang sbb feveret kite..skang nie kene share2 ngan qisya..qisya suke sgt makan anggur nie..berulang2 suruh kite potong anggur nie letak dlm mangkuk die..utk qisya kite xde la bg sebijik seketul buta2 jer..risau tercekik..xnk amek risiko, so kite potong 4 anggur tuh..die pun senang nak makan..

Bile mengorder xtau nak makan ape..tp kalau sendri pegi, mmg xcukup tgn nak pegang plastik..hehehee..

10 comments:

  1. smlm ingt nk singgah gk psr mlm tp xjd sbb jammed blk kj

    ReplyDelete
  2. kuew teow ke yong tau foo tu sya?nampak sedap..
    ehh nasi try ler pisang kaki..malam ni ada pasar malam..

    ReplyDelete
  3. Hari ni nak pi Pasar Malam Damansara Damai...harap2 jumpa apa yang nak di beli...

    ReplyDelete
  4. amboi....banyak ye....sedap² lak tuh

    ReplyDelete
  5. hallamakkkk..terliur la tgk yong tau fu tu.. dr start nandung smpi skang nk mkn, xdpt² lg..

    ReplyDelete
  6. Ok jap lagi pergi pasar malam nak beli yong tau fuu :)

    ReplyDelete
  7. baru jer cik somi akak whatapps ajak gi pasar malam... nak beli murtabak je... lama x mkn...:)

    ReplyDelete
  8. Skang klaau g pasar malam mmg habis duit kan sis...50hinggit tu sekelip mata...hahahaha

    ReplyDelete
  9. Klu g pasar malam cikna terjah yong tau fu dulu, kat sini harga still berbaloi dia kira 1pcs rm0.70...;-)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...