Thursday, December 10, 2015

:: Perasaan Yang Masih Lagi Sama ::

Sabtu 2minggu lepas kite gie buat monthly check up kat hospital al-islam, kg baru..time tuh doc norlida yg ade..doc ros pegi bercuti2..hehe..alaaa, xkisah pun doctor mana..doc norlida pun kite ok ngan doc ros pun ok..either one also can..

Dah jmp doc norlida sekali die suruh wat full details scan..ingatkan die yg buat rupenye ade doctor lain pulak..doc manja namanye..hehe..and kebetulan doctor manja mmg ade ari sabtu tuh tp after lunch..so dh alang2, buat terus la..

Allahuakbar!..setiap kali kan kalau scan baby mesti ade mix feelings yg xtau la mcm mana nak ckp..sedih, sayu semua ade..setiap kali scan mesti rase nak nangis walaupun anak nak masuk 2..bukan rase tp dh meleleh dh air mata..full details scan tuh scan 3D..bile scan 3D lg la rase nak meraung..Allah..mmg priceless la rase tuh..

Scan details tuh doc manja amek measurement segala2..dari size kepala, berapa pjg tulang kaki, tangan, tulang belakang la..and ape lagi tah xingat..doc manja kate size baby normal..kene dgn usia die..berat baby 908gram..comellll..hehe..daddy ngan kakak x masuk time tuh sebab kakak tido..so kite masuk sorang jer..ruginyeee daddy xmasuk..kalau x boleh tgk muke baby..

belanja muke baby yg duduk dlm perut mommy nie..hikssss..

Pipi tembam sgtttt...mcm muke kakak qisya pun ade..hahaha..time scan tuh marah baby sebab doc manja bunyikkan sound nak bg die gerak2..suruh senyum xnk senyum..doc manja kate, "kite tgk jap la baby ape kat dlm nie..mahal betul senyuman die"..walaupun kite dh tau baby kite gender ape tp kite layankan aje.."oooooo patut la mahal sgt senyuman die nie"..ahahahahaha..

Mcm2 pergerakan kite tgk..kaki kat dahi la, tangan pegang kaki la..kaki bersilang la..mcm2 movement..and the best part was, boleh x baby jelir lidah..astaga..haipppp, notty nie anak mommy nie..main jelir2 lidah pulak..hahahahaha..comel2 je tau..

Xlama dh..kang tup tap tup tap dh bersalin..doc estimated 1st March 2016..so kirenye bulan 3 tuh xyah kire la kan..that's why la kite ckp lg 2 bulan lebih..

Doakan kesihatan kite and baby ye..doakan semoga dipermudahkan urusan kite semasa nak bersalin nnt..rasenye kalau anak dh 3-4 pun kalau time bersalin tuh mesti rase mcm nak bersalin anak first takutnye..ngeeeee..

8 comments:

  1. OK SET SUE DATANG UMAH LEPAS BERSALIN...SILA KEPOCHI OK..HAHAHAHHAH...

    ReplyDelete
  2. ala...bby why u so cute dlm perut mummy tu...
    Aunt geram tgk...harussss la mahal senyuman dia doktor..

    ReplyDelete
  3. mcm kita la ..kalo ada rezeki peknen lg..rasa mcm ank 1st bersalin la sbb gap jauh sgt kn...tringat gmbr scan tisya dlu pn tembam...smoga dipermudahkan smuanya..tklama je lg

    ReplyDelete
  4. Of course kakak doakan yg baik-baik
    Kakak pulak yg tak sabar tunggu adik Qisya menjenguk dunia:)

    ReplyDelete
  5. bestnyaaaa......bila nak rasa macam tu...bestnyaaa

    ReplyDelete
  6. Wahhh...akk yg teruja baca nih..
    Akk plak yg excited..baby apa sis..bgla tahu..hehehehe
    Apa2 pun semoga bb dan mummy sihat ye

    ReplyDelete
  7. memang mcm2 perasaan bila tgk bby masa ni... akak pun sama masa scan 3D anak anak2 akak dulu... perasaan yg sukar digambarkan...hanya kita bergelar ibu saja yang pernah laluinya...heheee

    comel mcm kak qisya...:)

    ReplyDelete
  8. Alololo...tak sabar nak tengok adik mek nih.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...