Tuesday, December 1, 2015

:: Ish!..Jangan Wat Hal La ::

Kene sound ngan somi kite..hikhikhik..

Isteri, "tinggi x i..tinggi x i"

Somi, "tinggiiiiiii..isteri i kan tinggi budi pekerti..hahaha"
(ngutuk kite la tuh..nak ckp kite xtinggi ketinggian..huuh)

Isteri, "cantiknye..nnt boleh la pakai time wedding bulan 12 nnt"

Somi, "ishh, jgn buat hal la..kang kalau terjatuh ke terpeleot ke, xmemasal jer"

Isteri, "alaaaa bukan heels pun..nie wedges"

Somi, "sama jer..xyah la pakai..nnt kang jatuh kang mcm mana"

Isteri, "ye la ye la i xpakai la"

Ckp somi kene ikut u'olls...durhaka durhaka kalau xikut..ngehngehngeh..mesti korang mcm pelik, apo laaa yg falsya mengarut2 nie..xde ape la u'olls..psl kasut..kan kelmarin kite gie Clarks punye warehouse sale kat jaya one, pj..dpt la rembat satu wedges..dari awal dh ckp ngan somi kite nak carik loafer..tp dh kalau pegi sana pun last day, ujung2 hari, mmg kompom la xde loafer..kalau ade pun xberkenan di hati..tetibe mata kite ternampak satu wedges nie..try la sarung kat situ..

Isteri, "ehhh, cantiknyeeeee..domok, cantik x?"..

Somi, "berapa tuh?"

*kite pun tanye la staff kat situ..

Isteri, "rm*50"

Somi, "tuh kalau beli nak pakai gie mana kasut tuh"

Isteri, "pas pantang nnt i pakai la..bile kuar2 jenjalan la pakai..nak nie boleh?..cantiknyeeee domok"

Somi kite pandang kite pelik..pastu start bebel..kasut kat umah byk la ape la..bile nak pakai la..nnt dok dlm kotak je la..bla bla bla yada yada yada..tetibe tah kenapa kite terus sentap..mata dh start berair dh..muke dh terasa merah n panas..terus kite berjalan pegi dari situ..

Isteri, "xpe la xyah la"

Somi, "try la tgk yg kat depan2 tuh..kate nak carik loafer"

Isteri, "loafer ade tp xberkenan..xpe la domok gie la bayau..i tunggu kat luar"

Somi, "ehhh, alaaa sentap pulak..majuk pulak..nak kasut td gie la amek"
(soalan nie sepanjang kite nak berjalan kuau somi kite duk tanye)

Isteri, "xpe la xnk la"
(jawapan nie la yg kite asyik ulang bile somi kite tanye..xpandang langsung kat somi kite sebab time nie mata dh bertakung ngan air mata dh..sedih sgt rase..xtau asal)

Time tuh somi kite panggil2 kite terus jalan keluau..bukan nak kohaja tp nnt kang kantoi sebab time tuh kite dpt rase muke kite merah n panas..mata ngan hidung dh start berair..tau pulak malu kan..hahahaha..xlama tuh somi kite dtg kat kite terus peluk bahu kite..

Somi, "jom la jom la masuk balik"

Isteri, "xnk..xpe la..xyah la"

Somi, "alaaaa majuk pulak..jom laaa"

Isteri, "i xnk..malas nnt nak masuk kene sarung beg ngan plastik la ape la..i malas"

Somi, "alaaa xpe..biar la kene sarung pun..jom jom..cepat2..ke tepi ke tepi..semua ke tepi..ade kenderaan berat yg tengah merajuk nak lalu beli kasut"
(sambil tolak bahu kite..jahat tau siap ckp kite kenderaan berat..koangasam betul..ahhaahha)

Bile tingat balik rase mcm bongok je pangai..teghuk betul rase..kasut je kut..die punye sentap sedih tuh mcm budak2 kecik xdpt menan..bezanye boleh control je lagi emosi tuh..walaupun boleh control tp smp merah2 la bijik mata ngan hidung dibuatnye..selalu xde pun gitu..nak2 pulak kalau rege kasut kemain mahal kan..mmg kite sendri akan ckp ngan somi kite xyah beli..mahal..tp kelmarin xtau kenapa kite nak sgt kasut tuh..pastu bile somi kite ckp mcm tuh sedih nau rase..kihkihkih..

Lepas dpt terus happy..kepuasan disitu..senyum jer..terus elok balik ngan somi kite..jalan berpegangan tangan lagik otw nak ke kete..hamboihhhh..mementang dh dpt ape nak..cer kalau xdapat..smp sudah duk muncung sedepa..masam kalah mangga muda..jalan jauh ngan somi..majuk kengkonon..silap2 masuk je dlm kete boleh nangis tanpa rase malu..wakakakakakaka..hoiii, jgn wat pangai gitu lagik sya..buruk tau tak..
nie haaaa wedges kontroversi yg dh buat kite bikin onar tuh..cantik..baldu2 lagik2..hikhikhik..

Pas pantang la jawabnye baru leh melaram..wat masa nie duk ontok2 dlm kotak ye..kihkihkih..

Somi kite pun ade beli kasut die..kasut keje..utk qisya and utk adik pun ade..kasut qisya ngan kasut adik murah laaaa..ckp pasal harga murah gini mcm kohaja je bff kiters tuhssss..

naha, "aku xcaya murah ko tuh..coach 800 pun ko kate murah..smp skang aku xleh lupe"

Wakakakaka..bongok naha..taji muke ko tau la jap lagik..istilah murah aku tuh murah dari harga asal..muahahaha..

kasut qisya..comelll..
alolololo..comelnye kakiiiiii...huntung le kaki putih..pakai kasut kaler ape pun masuk je..
kasut pre-walker adik..patutnye nak beli satu je..tp amek 2 dulu sambil2 tuh tgk2 kasut lain..kononnye nnt time nak bayau baru pilih salah satu la..tapi kan kite majuk ngan somi kite yg kite terus kuau tuh..sudahnye somi kite beli dua2..ahahahahaha..ruginye lahaiiii..sebab die xtau nak pilih mana satu..nak tanye kite, kite dh menonong jalan keluar..sorry domok..rezeki adik la daddy belikan 2 kasut..kihkihkih..

Kite bg gambau tapak kasut sebab nnt kang kalau tunjuk gambau depan kantoi gender ape..katenye seprise..yg mana tau tuh tau la..yg mana xtau tuh teruskan la berteka-teki..getis kan..baru la seprise u'olls..huahuahuahua..boleh jadik gegurl, boleh jadik boboi..sebab kasut pre-walker time tuh mmg tinggal kaler2 gitu jer..

9 comments:

  1. Ada lg x falsya sales clark tu ek..akk ada share kat hubs akk kat wasap..akk sndrii lupa..kalau rm50 tu murah sgt..sllunya mau rm300 lbh kasut depa...huhu

    ReplyDelete
  2. emosi ibu ngandung..tlk dpt mesti nk sentap..sbb sensitif kn..hehe..mujur dpt...wah adikqisya pn dh ada kasut gk..untung la

    ReplyDelete
  3. OK...MAJUK GAK NGAN SYA..TAK BGTAU GENDER...PLZ PM..KEPOCHI PLZ..HAHAHHAHAHAHHAH

    ReplyDelete
  4. Emosi org pregnant gitulah Sya
    Bila dah lepas kejadian baru rasa hairan sebab selalu tak macam itu kan.
    Sebab itu daddy Qisya pun faham.
    Qisya pakai kasut warna terang-terang memang cantik - kulit putih melepak

    ReplyDelete
  5. tegelak2 tang hubby pujuk ko tu sya oiii..kenderaan berat merajuk tu ...so sweettt...ha baru tau takut bini merajuk ye tak....semua lawoooo2...berkenan kite tgk nyer....

    ReplyDelete
  6. emosi tak stabil tu kak.. Seraa sndiri pun pernah gak cam tiba2 tersentuh lebih.. sdgkan hal kecikk je.. huhu

    ReplyDelete
  7. Untungla Qisyaaaaaa dapat kasut2 comel....kihkihkih...tapi kasut hijo tu mmg cun laaa

    ReplyDelete
  8. Kasut Qisya tu lawalah.. dak dekat dak Nuha ni super duper lawa macam Qisya.. ;)

    ReplyDelete
  9. huwahahaha..tergelak bace..same la perangai kite..sentap tau klu hubby ckp cmtu..pdhal lps dh ok, pkir2 blk, xsemenggah btl perangai..hikhik

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...