Wednesday, December 2, 2015

:: Borak2 Kosong ::

Kite skang nie dh 27weeks..perut makin membesar dgn jayanye..itu baru perut..belum tgk badan lagik..ngeeeee...sekejapan je kan dh 27weeks..pastu nnt tau2 je, kite post entry "it's about time dy!"..korang pun mesti mcm, eh eh dh nak bersalin dh si falsya nie..hihihi..adehhhh..kite xnak pikir psl bersalin lagi..smp time nak bersalin nnt redah jer..boleh kene gangguan emosi hokeyh bile asyik duk pikir mcm mana time nak bersalin nnt..

Mcm time qisya, kite akan berpantang dekat umah sendri..mak kite akan dtg sekejap2 hantar makanan..sebab kite rase kite xde masalah kalau nak pantang sensorang..nak mandikan baby sendri xde masalah tp dgn syarat, bile tali pusat baby dh tanggal baru kite akan start mandikan baby sendri..selagi xtanggal selagi tuh kite seriau..and haaaa. lg satu, time pantang second baby nnt, kite akan makan maybe phytonatal or ubat yg biras kite suggest utk mengelakkan kite dari terkene sembelit macam mana kite kene time qisya dulu..ngeri wehhh!!..sumpah ngeri!!!..kite xnak dh harungi lagi sekali pengalaman tuh..sumpah xnak!!!!!..xnkkk!!..sakitttt!!!..seksa!!...

Kite xde nak shopping baju baby sgt pun eventhough kite dh tau dh gender baby..sbb dh belajar from time qisya dulu...beli byk2 sudahnye pakai sekali dua je..even somi kite pun ckp kalau dh xde sgt baju nak pakai sgt nnt baru gie beli..sementara tuh pakai baju2 kakak..and sementara sihat and larat lg nie, kite dh basuh dh baju2 yg mana baby boleh pakai..ade jugak beli sikit1 baju baru tp xde la semeriah qisya..;D

Lipat pulak jenis bersambung2..arinie skit..xabis, esok sambung lak lipat skit..xabis lipat lagik smp skang sebab semek qisya tuh asyik la duk ngendeng ngan kite je..susah betul nak lipat kain kalau berdua ngan qisya..even daddy ade pun susah..suruh lay down ngan daddy pun die xnk..bgn kejap pastu dtg balik kat kite...baring kat kite la..so mcm mana nak abiskan lipat baju..tuh yg smp sudah xabis lagi..padahal bukan byk mana pun baju2 yg nak dilipatnya..

Skang nie somi kite dh suruh panggil org dtg cuci umah every 2 weeks..kite mmg xlarat dh nak kemas umah..nak kemas bawah lagik, atas lagik..aiii is surrender..sikit2 takat vacuum kapet kemas dapur tuh boleh la..itu pun jenis xberia mengemasnye..pastu mulalah ngadu sakit pinggang sebab lama berdiri..belum cite kalau cuci toilet atas bawah..adehhh..yg tingkat atas tuh xyah cite la..mmg dh lama sgt dh xberusik..ahad nie baru start org dtg cuci umah..nasib baik akak cleaner kat ofis kite mmg weekend gie cuci2 umah org..so panggil die jer..

Masih lagik berpikir2 nak beli ape utk set pantang..tetibe terasa mcm nak beli set pantang nona roguy pulak dah..inilah die kalau hari2 duk survey set pantang ye u'ollssss...muahahahahha..tgk lah nnt ape yg kite nak beli..tungggguuuuu...

6 comments:

  1. Orang rasa sekejap te 27 minggu falsya.
    Pastu.. top top dah salin dia dah..
    Akak dulu beli gak sikit baju utk sambut baby baru..
    Kesian gak kat dia nak gak baju baru..
    Yg lebih pakai hak kakak yg dulu punya..

    ReplyDelete
  2. mmg terasa sekejap je kan....kalo tak larat jgn buat keje ye sya....jaga diri itu penting tau

    ReplyDelete
  3. skarang msa bjln bgitu pntas..skejap je kan..
    betul tu falsya.. baby mmg cpt membesar..beli byk2 syg..lg pon qisya baru lg kan.. blh guna jgk baju qisya.. xdelah membazir..

    lya doakan moga selamat semuanya..
    sembelit time berpantang sgt azab..huhu

    ReplyDelete
  4. Mek Qisya tu jadi macam tu sebab dia tahu bila ada adik nanti dia dah kurang dapat perhatian macam tu, kena share pulak dengan adik.. ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...