Monday, December 28, 2015

:: Jodoh..Owh Sungguh Kecil Dunia Ini ::

Dah nama pun jodoh kan..dh jodoh xkemana..hakssss..

Bukan nak cite pasal jodoh kite ngan somi kite..nie jodoh antara somi kite ngan dak opis die..haipppp, jgn pikir yg bukan2 okayh..kalau ade dak opis somi kite yg pikir die ade jodoh ngan somi kite dulu2 tuh dh xde jodoh dh pun..siannnn..nak buat mcm mana..bertepuk sebelah tangan kekdahnye..mmg la xberbunyik..muahahaha..

Ade dak opis somi kite nie, lelaki la bukan pmpn..alih2 boleh bersedara pulak kan..dh la opismate somi kite nie duk setaman, alih2 seopis/sekaum (dulu se-department) dan tetibe boleh sedara pulak..kecik betul dunia nie kan..tau pun bile opismate somi kite nie kawen dulu..time tuh kite belum bertunang lagi ngan somi kite..baru nak mengenali hati budi memasing..ececewahhhh ayat cliche artis sgt u'olls..pastu tgh makan somi kite nmpk cousin die.."ehhh, tuh mcm cousin i jer"..ye laaa, bile dh keramaian org. mana je kite nak perasan..plus kite xpenah jmp lagi aunty somi kite tuh..

Kebetulan bile nak balik, terserempak dgn aunty somi kite..memasing duk terkejut..dah bersalaman dh semua, sambil2 kite pimpin aunty somi kite turun tangga, bermulalah sesi soal jawab..

somi, "aunty pah buat ape kat sini"
aunty, "niece uncle joe kawen..what are u doing here"
somi, "my fren kawen"
aunty, "which one?..yg laki ker yg perempuan"
somi, "yg laki"
aunty, "laaaa..pusing2 situ jugak..who's this?"

Bile tanye nie sape, terus aiii malu2 kat situ..hahaha..somi kite pun tersipu2 malu dgn harapan aunty pah paham2 sendri..huahuahua..

aunty, "cantik..nnt ckp ngan mak, aunty pah dah approved..
setuju sgt nie..jgn lupe ckp ngan mak cepat2 masuk minang..ehhh kire jadik je la nieh..jgn tunggu lama2..bile nak langsung nie?..iwan, do take care of her"..

Ewahhhh terus dpt approval u'olls..

Sekali jumaat lepas, anak aunty pah nak tunang..so kami pun gie la umah aunty pah sbb nak ikut menganto ke umah perempuan..masuk je gate, tgk2 ade si bapak menghulur kepala anak mengintai kat pintu umah..yg si bapaknye menyorok belakang anak..hahahhaa..

Si bapak tuh adalah kawan opis somi kite..muahaha..
itulah die..setaman, seopis, sekaum, sedara..hahahahaha..

Bagus jugak la sebenarnye bersedara nie..sbb kite pun kenal jugak opismate somi kite nie..dh tuh kate pun sekaum kan..ape saje yg melibatkan hal2 luar opis mcm kalau ade buka pose ker, any kind of kenduri ke, time raya ade yg wat open house ker, mmg akan jumpa je..at least bile dh ade yg kenal jadik sedara, ade la jugak teman nak ajak borak2 time tuh..so tahun depan time kenduri mmg kompom la jumpa lagi korang ye as sedara..hahahaha..

7 comments:

  1. Sapa nak bersedara ngan akak...angkat tangan!!

    ReplyDelete
  2. Semakin kuat ikatan ukuwah tu falsya..
    Dah jadi sebahagian keluarga kan..

    ReplyDelete
  3. Bila terjadi macam ini mesti rasa tak sangka tapi itulah hakikatnya lama dah bersaudara cuma tak tahu aje..

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah..yg ptg sedara kita tu baik kan

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah!!
    Semoga ikatan silaturahim tu makin kuat..
    Yelah babe kadang kita x sedar kawan bertahun2 risik2 rupanya sedara..
    Mana nak tau kan..
    Ntah2 ko ngn aku sedara kot..
    Kihkihkih muahxxx!

    ReplyDelete
  6. Hihihi. Pusing2 kenal orang tu kenal orang ni :D

    ReplyDelete
  7. At least ada saudara terdekat tinggal berhampiran dengan kita.. ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...