Wednesday, December 9, 2015

:: Persediaan Awal ::

Ahad lepas akak cleaner kat opis kite dtg umah cuci umah..so dah alang2 tuh mintak tolong die alihkan katil single somi kite kat bilik belakang pastu bilik belakang punye katil queen bawak masuk master bedroom..xde la die hangkut sorang2..ngan somi kite sekali la..

Senang wat awal2 sementara kite masih kuat (macam la kuat sgt) lg nie..kang dh tunggu hari nnt mmg idok ler dapat nak tlg ape2.. 

Plannye, nnt bile kite dh bersalin (insyaAllah), baby tido ngan daddy..qisya masih maintain tido ngan kite..lgpun nak letak baby ngan kite plus qisya lagi mana la nak muat..3 org atas katil..and kite xpercaya nak bg baby tido dekat ngan qisya sebab qisya nie tido lasak..ye la dh 2 tahun katil tuh die je yg kongker sorang..suke hati nak bergerak ke mana..kadang tuh siap masuk territory daddy die..hahaha..kite pulak terpaksa tido ujung2 katil je even tido berdua ngan die..
nasib baik la bilik kite muat nak sumbat 2 katil queen..

Sebab ape kite tido ngan qisya and bukan baby yg tido ngan kite?...

Sebabnye, qisya mmg xnk langsung tido ngan daddy die..dari baby smp la skang mmg tido ngan kite..nak berpeluk2 ngan kite..nak meraba2 kite..tido bawah tiak kite jer..semalam try la suruh qisya tido ngan daddy..daddy rasuah ngan tgk minions kat youtube..tp sekejapan je pastu merengek2 dtg balik kat kite..camno tuh..mmg langsung2 xnk kat daddy..haruuu..

Lgpun kite mcm xsmp hati la..ye la bile baby dh kuar tetibe nak tolak qisya ke tepi pulak..mcm kesian ke die..xpe la, sementara waktu biarlah qisya tido ngan kite..ataupun bagi qisya lena dulu baru beralih pegi ke adik pulak...ehh tp susah jugak sebab nnt kang qisya terjaga die mesti akan carik kite..kalau tetibe tau daddy yg ade kat sebelah die mau lagi kuat jeritnye nnt..haiyoooo, haco kadawale..hahahaha..

Tgk la nnt mcm mana situation sebenar..tp rasenye qisya mesti nak jugak tido ngan kite..kihkihkih..

8 comments:

  1. hehehe..bestla nk tidur dgn awk.. danish lak skang xmo tidur dgn kite, asek dgn ayah je.. nk buat gini gak,tp bilik kecik..

    ReplyDelete
  2. fuhhh nasib baik bilik besau kan kak...sumbat dua katil sekaligus...

    ReplyDelete
  3. takpe la mana2 kan...janji mummy dia selesa N baby pon ok kan

    ReplyDelete
  4. hey entry akak ade pakej urut mengurut mase mengandung & lepas bersalin..baca tau mane tau berkenan di hati.. ;)

    semek tu manje sangat tau..same dik mok! ;)

    ReplyDelete
  5. oh qisya nk tdo ngan mommy ye..abisla adik kuar nanti hehe...tisya plak skarang ngan ayah je nk peluk tdo...ngan mama tkmo..gedik sgt smp mama tkleh nk peluk ayah :-p

    ReplyDelete
  6. aiyooo camne bb kuar nanti nie heheheeh...

    takpe kang kalo bb dah kuar otomatik qisya tau sendiri....nanti ckp le mama sakit nieh...kene tdo ngan baby.... die paham tuuu....

    ReplyDelete
  7. Qisya...qisya..hehehe
    Aish plak nk tido dgn abh dia..
    Since dah xbf nih..dulu mmg berkepik la..kehkeh

    ReplyDelete
  8. Haih...memang berebut ngan baby la nanti ni

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...