Tuesday, September 9, 2014

:: Coliseum :: Totally Worth It ::

Sabtu lps kami anak beranak gie jalan2 kat Mid Valley..asalnye nak bawak qisya gie cucuk utk vaksin pneumococcal kat Hosp Al-Islam..alih2 semua specialist takdak pulop itu hari..so terpaksa la jmp doc kat klinik biasa..alih2 masuk dlm tah kenapa doc tuh xnk cucuk qisya..die suruh jmp specialist jugak..pasal 3 vaksin dpt 1 free vaksin gitu la..kire kalau cucuk kat klinik biasa nnt 1 free vaksin tuh void..hurmmmm okayh la..sabtu nie gie la lg sana jmp specialist..

Bile xjd tuh, tuh yg bergerak gie Mid..sabtu nie pun gie lg sana sbb ade BabyFair..nak crk byk bende kat situ..baby gate qisya, pampers qisya, ishh semua brg2 qisya la senang cite..ehhh babyfair mesti la brg2 qisya...xkan la brg2 baby tue (mok mok) pulok..wakakakaka..

Sebenarnye kiteorg gie Mid sabtu lps semata2 nak makan..kite tingin nak makan dessert kat Manhattan Fish Market...nie semua berpunca dr ke-ter-goda-an melihat gamba..kihkihkih..so being a good husband to a lovely wife, mok mok pun ikut la ke-ter-ingin-an isteri die..tuh yg lps ke Mid tuh..

Sekali bile lalu je tunnel yg menghubungkan antara Garden ngan Mid nie..tunnel nyeah..wakakaka..ahhh consider tunnel la tuh..terlalu kat restoran Colisuem..tgk mcm org xramai..pastu mok mok,
lakik, "ehh Coliseum xramai org la..nie la masa kalau nak try"
(sebab setiap kali lalu mesti penuh org)
binik, "nk try ker?..boleh je"
lakik, "abis tuh domok punye dessert tuh mcm mana"
binik, "alaa itu kat mana2 ade..Coliseum nie ssh nak crk"
lakik, "okayh"..

So Coliseum it is..ngeeee..

Masuk2 tgk menu, wowwwwww harga dieeeee..mmg mahal gak la sebenarnye,,mok mok kate dh mcm harga kat Victoria Station..tp xpe laaa..dh masuk dh pun dh duduk dh so cube je la..hahaha..

Specialty kat situ steak die..so kami pun cube la steak..mmg lakik binik gile western..nasib baik la taste makanan kami sama..kami lakik binik suke western ngan chinese food..nyum nyummmm..
 siap masuk The Malaysia Book of Records hokeyhhh..sbb tuh la mahalllll..
 ececehhh..tgh berkire2 duit ke domok...xpe sebelah tuh maybank je..
wakakakakakkaa..
 suasana kedai..very the old scul punye design..
 nie la lakik binik tuh...muahaha..

Ape???..mek mana?..
mek tido..smp2 parking dh selamat dh tido..ahahah..

Tp elok je makanan smp, mek pun bgn..bgs bgs..hidung kuat bau makanan..ahaha..
 juat the 3 of us..
 mesti la kene ade appetizer ..opkos la mushroom soup..
 salad..healthy kan healthy kan..
 memula kite order plain water kengkonon nak diet..mok mok pulak order air ape dh..coffee ape tah...tp serious sedappppppppp...pastu terus mcm, "domokkkkk. tlg order i air nie..sedap la pulop"..hehehe..
nie kite punye..nama xingat..ahaha..sizzling new zealand steak ke pe tah..
mok mok nye..sizzling rib eye steak..
ini mmg dtg sekali..sekali ngan salad td la sebenarnye..

 dh tua2 baru tingin nk pakai bib ke domok..ahahaha..
ini mek, org makan pun die nak makan jugak kalau x riuh satu kedai dgn suara die mintak makanan..hehe...before tuh dh tabao dh bubur nasi utk qisya...so bile die bgn suap je..senyap terus..

Mmg sgt sedap gravy steak nie...baik mushroom baik black pepper..mmg kire puas hati la makan kat sini..kenyang pun kenyang..portion besau..mmg puas hati laaaa..bile tgk rege terus mcm wowwww!!!...tp berpikiran baik untuk sedapkan hati...xpe2..worth it..worth it..makanan sedap so worth it ngan harga..hehe..

16 comments:

  1. nampak makanan tu semua rasa terliur
    tp tgok qisya lagi terliur nak cium...hahaha

    ReplyDelete
  2. mommy qisya tk pki bib ke..hehe...cantik la seni gmbr air kosong nmpk makanan tu...hehehe..nmpk sedap menunya

    ReplyDelete
  3. ya Allah, terliurnya tgk mknn.. nak try jugakla nanti.

    ReplyDelete
  4. ADOI SEDAP NI...BAK SIKIT...MEK BUN TU...MEK BUN BUAT AUNTY SOYA GERAM OK..HAHAHH

    ReplyDelete
  5. hahah.. selalu jugak bila dah masuk je kedai makan tuh mesti nanti terkejut tengok price. tapi kalau price dia mahal food dia sedap memang takde apa nak di angin kan.. huhuhu..

    ReplyDelete
  6. wahhh.. bj mumy ngn scaf anak dara sedondon yew... dady plak part mane yg sama tu ?kui3...

    hrga mahei yew.. kalau weols , mmg lalu je ..

    ReplyDelete
  7. baby fair mid valley 17-19 october laa hui. next week thailand week 2014 laa hahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahha..salah weekend la nie..wakakkakaa

      Delete
  8. ehhhh this week thailand week 2014. bule laa kalau nak beli baju2 thai utk qisya kahkahkah

    ReplyDelete
  9. seyes tengah lapar ni, okey...hihi

    ReplyDelete
  10. Total damage utk korang makan tu berapa RM? Nak tau jugak...hahaha
    Salad tu mmg healthy...cuma jadi kureng healthy kalau taruk thousand island banyak banyak...hahaha

    ReplyDelete
  11. dah kenapa domok pakai bib tuh?? makan tumpah lagi ehhh??hahahaaa

    ReplyDelete
  12. suka mek tembun tgk makanan sedap depan mata...kiki....

    ReplyDelete
  13. amboiii mek tembunnn tgk food.... hehehe comeyyy gerammm bilaaa laaa aku nak jumpa nihhh

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...