Monday, September 15, 2014

:: Hidupku Sunyi ::

Mulai hari ini sehingga lah xtau smp bile hidup kite akan kesunyian..sunyi sepi..sobssss sobsss..
sunyi sunyi sunyi..sepi sepi sepi..

Walaupun sunyi hanya xsmp 2 jam sehari tpppppppp tetap ku terasa ketiadaanmu...huwaaaaaaaa...
*nangis smbl kepala hantuk ke stering kete*

Aikkkk, kenapa stering kete????..ape yg disunyikannye?..

Nieee haaaaa, sobssss sobssss..
radio kete kite dh loponggggggg..huwaaaaaaaa..bluetooth utk pick up call or wat outgoing call rosak (kite xtau la nak terangkan mcm mana..kihkihkih)..bukan rosak, tp bile nak dgr suara org yg kol kite or kite kol org tuh xdgr sgt...kene buat max volume baru boleh dgr..itu pun sayup2 je..

Last week 3 hari berturut2 kite drive kete mok mok gie opis..

First day (rabu) mok mok anto kete kite servis..mok mok dh complained dh pasal bende yg rosak tuh..pastu org tuh kate dieorg xleh repair and kene anto balik ke supplier..tp kene bukak la radio..time tuh mok mok kate xpe la xyah la..then tetibe mlm tuh mok mok kate nak bawak jugak gie repair radio..

Second day (khamis), mok mok bawak lagi kete kite gie opis..pastu die gie perodua utk bukak radio anto gie repair..

Third day (jumaat) pun mok mok masih bawak kete kite gie opis lagi..bukan sebab nak betulkan kete kite tp sbb mlm tuh die ade futsal..so bile kete sendri boleh mengundang utk ditahan oleh JPJ, maka tuan punye kete ade skit gentar la kan nak drive kete sendri...sbb dh sah2 nnt abis futsal tgh malam..sooo takut terserempak ngan JPJ, sbb tuh la bawak kete standard mended..tau pun takut..wakakakakakakaka..

Tup tup mlm td tgh dinner, mok mok ckp ape tau..eeeiiii geram je..rase mcm nak gigit jeee lemak tepu mok mok..
lakik, "i sebenarnye xkisah pun psl radio u tuh..
sbb i dh pikir dh nak tukar radio u yg elok2 skit..nak tukau yg ade screen"..
binik, "dh tuh kalau xkisah kenapa tukauuuu"..
lakik, "saje je nak ajar dieorg nie..kete baru beli tp problem sana sini..
bg dieorg sedau skit"..
binik, "mmg la nak bg dieorg sedau..tp u sedau x yg i nie nak kene
hadap kete xde radio berminggu2"..
lakik, "tau..wakakakakakaka"..
binik, "huuuhh"..

Cisss..xpasal2 je kite yg kene hadap xde radio..kalau mok mok drive kete kite semnetara xde radio xpe gak..nie bile kite suruh die bawak kete kite yg xde radio tuh gie opis, kemain menyeringai senyum..tanda xnk hokeyh...adehhh..kite xkisah pun pasal bluetooth tuh sbb bukannye kite duk bergayut pun..

I want my radio back!!!!..sobsssss..terpaksa la dgr lagu kat henpon..sobssssss..

7 comments:

  1. Hahah..hampeh. Ingt kan dah kenapa sunyi. Gambar dah taknak kalah tu..haha..
    Bukak tingkap dan dengarkan deruman enjin cnfrm xsunyi

    ReplyDelete
  2. stress je bila radio tak berbunyik..lagi2 kalo hadap jamm..adeii..
    saya ni kadang2 lupa nak on radio kalo jalan clear..

    ReplyDelete
  3. hihihiihhh...nasib baik bkn musim jem..kalo tak lagi sunyi!! :D

    ReplyDelete
  4. ko boleh tambah pahala sambil drive, sambil berzikir..
    nanti aku suruh luth ajar ko zikir baik2..
    bagus utk soul..

    ReplyDelete
  5. Hehehe tajuk entri tak menahan Falsya ni tau.. boleh ajer dengar lagu kat Handphone Falysa.. tak pun betul komen Petak Bunga tu.. tambah pahala dengan berzikr, ajak luth joint sekali :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...