Friday, September 26, 2014

:: Sumbat Qisya Dalam Kandang? ::

Sebelum nie mok mok mcm ade plan nak belikan qisya baby play yard..baby play yard mcm mana ghopenye???..
nie haaaa ghope play yard tuh..mcm kandang la lebih kurang..tp baby play yard nie lembut skit bahasenye..ahaha..

Daddy nak beli play yard nie utk anak die sbb xnk qisya merayap tah mana2..at least kalau beli nie boleh letak qisya dlm tuh..biar die main je dlm tuh..tido dlm tuh...kihkihkih..

Siap dh ade tmpt dh mana nak buh..tp bende alah nie kemain mahaiiiiiinye wehhh!!..ikut berapa panel yg kite nak...kalau 4 panel macam kecik sgt..paling min. pun rasenye kene 6 panel..sbb 4 panel mmg kecik..

Lps mok mok kate nak belikan qisya play yard nie kite duk gak la survey2 bende alah nie..ishhh, mahai kemain..semua rege nak RM300 and above..haiyoooo!!..

Sekali last week gie baby expo kat PWTC ternmpk la ade satu booth nie jual play mat ngan play yard nie..tanye2 mak aiiiii..even dh discount still mahal..kalau set dpt la RM400++..*faint*..

Daddy qisya mcm nak beli..tp kite mcm, "pikir dulu la..jalan2 dulu"..smbl2 jalan tuh duk la memikir..nak beli ke xnk..sbb kalau kite kate "beli je la" nnt, mmg kompom mok mok akan beli..dh nk beli dh tp last minute kite mcm ade second tot plak..

binik, "ishhh xyah la domok beli play yard tuh..
takut kang mcm rugi je..kang beli2 kang, 
dibuatnye qisya xnk duk dlm tuh mcm mana..
bukannye u xtau anak u tuh..kalau die kate no means no..
pastu kompom pakai utk berapa bulan je pun.."..

lakik, "tuh la i pun pikir bende sama..abis tuh nak beli ke xnk nie?"..

binik, "hurmmm, xyah laaa..dh la mahal smp RM400-500..
pakainye kompom kejap je..baik la duit tuh masuk bank qisya..
xpun bg i..boleh i shopping..hahaha..beli play mat je la"
wakakaka..sempat lagik tuh kan..

lakik, "okayh la kalau gitu..beli play mat je la"..

Sudahnye xjd beli play yard utk qisya sbb kite rase sgt3 rugi..and knowing my baby, mmg die xkannye nak duk dlm tuh lelama..beli play mat je..itu pun 99henggett regenyeeeeeeee..huwaaaaaaaa..sib baik duit daddy..hahahaha..

Mmg ikutkan semua bende nak belikan utk qisya..tp kadang kene tgk gak barang tuh..kalau worth it yg boleh guna smp lifetime or smp 10 thn mungkin boleh lg la nak cite..nie kalau gune takat utk beberapa bulan je, huishhh mmg sgt3 rugi..rugi rugi rugi..

5 comments:

  1. ehh, bru terfkr nk beli kandang ni..tp fkr blik, btl la..mesti xtahan lama duk dlm tu sbb terkurung.. kan katanya nk biar anak explore, klu duk dlm tu kang sel² otak tak berhubung pulak.. kekeke

    ReplyDelete
  2. Betul3x...Klo boleh memang suma nak beli. Tapi ok gak tak jadi beli. Biar aak dara tu explore. Kalau dok dalam kandang tu rasa terkurung. Kesian pulak .

    ReplyDelete
  3. ok jugak benda ni sebenarnya. atlis die tak merayau pastu mengutip entah pape masuk mulut. hehe.

    cam hessa nasib ler ada abang. abang die la rajin mengekor mana adik die merayap

    ReplyDelete
  4. Rasanya x pakai. Katil bhy pun luth xnk duduk. Bila aku letak dlm tu dia nangis seoenuh hati..
    Mcm aku hukum dia.
    Sedih oh.

    ReplyDelete
  5. kita pun cm nak beli dulu. tapi mahai nau. x mau la ..membazir duit .

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...